Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (ΛΛΑΚΗΣ ΜΕΡΜΗΓΚΗΣ ΑΦ΄ΥΨΗΛΟΥ)

ΛΛΑΚΗΣ ΜΕΡΜΗΓΚΗΣ ΑΦ΄ΥΨΗΛΟΥ

Συγγραφέας: Άννα Τσιαπούρη

Εκδόσεις: Καστανιώτη

Εικονογράφηση: Απόστολος Ιωάννου

 

Το βιβλίο «Λλάκης Μερμήγκης αφ’ υψηλού» είναι ένα χαριτωμένο κείμενο γεμάτο χιούμορ που έρχεται από τις εκδόσεις Καστανιώτη, με δράση και πολλές ανατροπές. Η συγγραφέας Άννα Τσιαπούρη, με μια πρώτη απόπειρα συγγραφής, μπαίνει δυναμικά στο δύσκολο χώρου του παιδικού βιβλίου και μας εντυπωσιάζει. Η γραφή της απλή, στρωτή με γενναίες δόσεις λογοτεχνικότητας, μας χαρίζει όμορφες στιγμές μέσα από τις ξύλινες σελίδες της φαντασίας της. Το όνομα του Λλάκη δεν είναι τυχαίο, ούτε έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος. Απλώς όταν βάφτισαν το πανύψηλο αγόρι, που μοιάζει με «μακαρονάνθρωπο», ο παπάς που τον βάφτισε είχε φάει πολύ φυστικοβούτυρο την ώρα που έλεγε το όνομά του και κόλλησε η μασέλα του στο Λ.

Η φίλη του Φρου-Φρού μαζί με την γάτα της την Παναγιώτα, θα του συμπαρασταθεί σε όλα, μιας και από την στιγμή που θα γνωριστούν η ζωή της θα αλλάξει ριζικά. Ο Λλάκης θα ερωτευθεί μια μπαλαρίνα και θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει την καρδιά της, αλλά κυρίως θα προσπαθήσει μετά πολλών κόπων και βασάνων να αποκατασταθεί μέσα της ως αντάξιός της. Θα τα καταφέρει άραγε να ξεδιπλώσει τα ταλέντα του, ή μήπως όχι;

Η συγγραφέας ακουμπά έννοιες όπως φιλία, διαφορετικότητα, πυγμή για την επίτευξη στόχου και κυρίως το υποτιθέμενο ακατόρθωτο να γίνει εφικτό. Ένα όμορφο, καλογραμμένο και έξυπνο κείμενο μας χάρισε απλόχερα η κ. Τσιαπούρη που μας άφησε στο τέλος ένα χαμόγελο και μια γλύκα από εκείνες που αναζητούμε από τη πρώτη έως την τελευταία σελίδα. Και τελικά, είναι από εκείνα τα βιβλία που γεμίζουν την ψυχή σου και δεν θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι τη λέξη ΤΕΛΟΣ.

Η εικονογράφηση έγινε από τον κ. Απόστολο Ιωάννου, έναν ιδιαίτερο καλλιτέχνη, ένα πηγαίο ταλέντο με πολύχρωμη, όμορφη ματιά και με απόλυτο σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο.

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν από 5 μήνες Άννα Τσιαπούρη

    Ευχαριστώ πολύ για την όμορφη κριτική!

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.