Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (ΚΛΩΝΗ ΚΛΟΥ Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ)

ΚΛΩΝΗ ΚΛΟΥ Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ

Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Μπίζη

Εικονογράφηση: Κατερίνα Σισκοπούλου

Εκδόσεις: Πατάκης

 

Η Κλώνη Κλου είναι μια μάγισσα αλλιώτικη από τις άλλες. Το αστείο και παράξενο παρουσιαστικό της με το καπέλο το στρογγυλό σαν λάχανο και το φαρδύ παντελόνι με τις μεγάλες λαστιχένιες τιράντες, την κάνουν ξεχωριστή. Αν και ο κόσμος λέει διάφορα για εκείνη, εντούτοις δεν πτοείται. Με το μαγικό ιπτάμενο τρένο της -που είναι αξιοζήλευτο και αποτελεί πόλο έλξης κλοπής από τον γείτονά της Αβρόντιο Μπαρούφη- ταξιδεύει δίνοντας απλόχερα δώρα στα παιδιά. Έχει και μια μαγική πυξίδα και ένα μαγικό κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες και έτσι τη βοηθούν ώστε να μη γίνει κανένα λάθος και τα δώρα φτάσουν σε άλλο προορισμό.

Μαζί της όμως έχει και τους βοηθούς της. Τον Ησύχιο και την Ακακία. Έναν σκίουρο και μια σουσουράδα αντίστοιχα.

Όταν μια μέρα, η Κλώνη Κλου καθυστερεί να επιστρέψει σπίτι, οι βοηθοί της θορυβούνται και αντιλαμβάνονται ότι κάτι πολύ κακό της έχει συμβεί. Τους φόβους τους έρχεται να επιβεβαιώσει μια κόκκινη επιστολή η οποία υπογράφεται από τον κακό γίγαντα Αλίμονο. Και κάπως έτσι ξεκινά η περιπέτεια.

Το βιβλίο της κ. Αλεξάνδρας Μπίζη είναι ανατρεπτικό, περιπετειώδες, ευχάριστο και με υπέροχη γραφή που συναρπάζει. Ένα λογοτεχνικό διαμάντι, γεμάτο «προικιά». Όμορφους διαλόγους, απόλυτα καλογραμμένο και με υπέροχα μηνύματα. Η συγγραφέας για πολλά χρόνια είναι συνοδοιπόρος στο αναγνωστικό μας ταξίδι, γνωρίζοντας πολύ καλά την επιστήμη της συγγραφής. Μέσα από τη δυσκολία του να γράφεις ιστορίες για παιδιά, η υπέροχη πένα της σε ταξιδεύει και σου δημιουργεί εικόνες, το βασικότερο όλων, χωρίς να κουράζει.

Αρετές όπως η τόλμη, το θάρρος, η υπομονή, η πίστη, η δύναμη, η φαντασία, η αισιοδοξία και ότι μπορείς να καταφέρεις να πάντα αρκεί να το θελήσεις, είναι ελάχιστα μέσα από τα καλά κρυμμένα νοήματα των λέξεων.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση της ταλαντούχας εικονογράφου, Κατερίνας Σισκοπούλου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.