Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΡΕΤΑ ΤΟΥΝΜΠΕΡΓΚ - Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΡΕΤΑ ΤΟΥΝΜΠΕΡΓΚ-Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ

Συγγραφέας: Μάικλ Πάρτ

Εκδόσεις: Πατάκης

Μετάφραση: Μάνος Τσιριτας

 

Ποια είναι τελικά η Γκρέτα Τούνμπεργκ; Ένα δυναμικό κορίτσι που οι κλιματολογικές της ανησυχίες είχαν αρχίσει από πολύ νωρίς. Στην ηλικία των δεκαπέντε της χρόνων, εκείνη είχε επιλέξει να τραβήξει ένα διαφορετικό δρόμο από τα υπόλοιπα παιδιά. Όλα ξεκίνησαν όταν για πρώτη φορά καθισμένη έξω από το Κοινοβούλιο της Στοκχόλμης, ανήρτησε με σθεναρότητα ένα πλακάτ που έλεγε: «Αποχή από το σχολείο για το κλίμα». Δεν είχε φίλους για να τη στηρίξουν, αλλά αυτό δεν την πτόησε να ξεκινήσει τον δικό της αγώνα στην αρχή…. Μόνη. Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τη δύναμη που έκρυβε μέσα της. Οι περαστικοί την κοιτούσαν απορημένοι μα κανένας δεν σταματούσε. Ακόμα και όταν ένας από τους βουλευτές προσπάθησε να πιάσει κουβέντα μαζί της, εκείνη απλώς τον αποστόμωσε με την απλότητα αλλά κυρίως με τη σοβαρότητα των λόγων και των επιχειρημάτων της και στο τέλος την απαξίωσε. Έκανε τα πάντα για να τραβήξει την προσοχή των «μεγάλων» και το κατάφερε με τη βοήθεια κάποιων δημοσιογράφων. Αρχικά δειλά και με μικρά βήματα και αργότερα σαν χείμαρρος που ορμούσε με φόρα και στόμφο υπερασπιζόμενη τα πιστεύω και τις εικόνες που είχε αποκομίσει από τη ζωή της. Τώρα πια το μικρό κορίτσι είχε ξεκινήσει μέσα από ταξίδια να ξετυλίγει τη δύναμή της. Μια δύναμη, που απορρέει από την ψυχή του καθενός μας, στέφοντας τα μάτια όλων μας πάνω της μέχρι σήμερα σαν τη μικρότερη ακτιβίστρια που κατάφερε μέσα από το λόγο και τις πράξεις της να κινήσει έναν ολόκληρο πλανήτη.

Η ιστορία της Γκρέτα Τούνμπεργκ, σηματοδότησε μια εποχή, όπου οι προτεραιότητες αποδείχθηκαν λανθασμένες για την επιβίωση του κόσμου μέσα από τις κλιματολογικές αλλαγές και τα λάθη των ανθρώπων αλλά ταυτόχρονα, ήρθε να δώσει μια φρέσκια νότα αισιοδοξίας και ένα ράπισμα σε όλους εμάς που εθελοτυφλούμε για την καλυτέρευση της ζωής μας εν γένει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.