Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (Απίθανες ιστορίες)

ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Συγγραφείς: Φίλιππος Μανδηλαράς-Ελένη Κατσαμά

Εκδόσεις: Πατάκης

 

Το βιβλίο «Απίθανες ιστορίες» είναι ένα σπονδυλωτό κείμενο γραμμένο από δυο αξιόλογους συγγραφείς. Ειδήσεις, κάθε είδους, έρχονται να προκαλέσουν την φαντασία των δυο δημιουργών, συνδέοντας απόλυτα δημιουργικά, τις δυνατές πένες τους. Έντεκα διαφορετικές ιστορίες με πολλά απρόοπτα συνδέονται μεταξύ τους και το αποτέλεσμα αποζημιώνει τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους που θέλουν να δοκιμαστούν μέσα από ένα παιχνίδι δημιουργικής γραφής. Μια γιαγιά, 83 ετών, έριξε βεγγαλικό και λαμπάδιασε το διπλανό σπίτι! Το αποτέλεσμα καταστροφικό! Όμως εκείνη δεν πτοήθηκε ούτε πίσω από τα κάγκελα του κελιού… Η Μπέκι Γκάρφιγκλ, ενώ αγόρασε μια σαλάτα από ένα σούπερ μάρκετ, ανακάλυψε ότι κάτω από τα φύλλα της, κρύβονταν ένας ζωντανός βάτραχος! Εκείνη απλώς… μετά από την έκπληξή της, αποφάσισε να αλλάξει διατροφή… Εδώ και τέσσερα χρόνια σε μια περιοχή της Κίνας, ένα τρένο κάνει το καθημερινό του δρομολόγιο με μια μόνο επιβάτιδα!! Τι είχε συμβεί άραγε; Ένα πουλί τρύπωσε μέσα σε ένα αεροπλάνο και ταξίδεψε μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες!! Κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του; Απαγορεύεται η ειρωνεία!!! Τι επικρατεί στην μακρινή βόρεια Κορέα και οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες του Κιμ Γιονγκ Ουν;

Και ακολουθούν άλλες έξι αλλόκοτες ιστορίες από όλον τον κόσμο το ίδιο ενδιαφέρουσες με τις πρώτες. Το έξυπνο –και καινοτόμο θα έλεγα- αυτό βιβλίο με οδηγίες χρήσης, προσκαλεί τους μικρούς αναγνώστες του, να γίνουν μέρος του, γράφοντας τις δικές τους ιστορίες με έμπνευση αυτό που ήδη διάβασαν.

Ο κ. Φίλιππος Μανδηλαράς και η κ. Ελένη Κατσαμά, ανταλλάσουν και επιλέγουν ιστορίες που σκοπό έχουν να εξάψουν τη φαντασία των παιδιών κυρίως του Δημοτικού, μαθαίνοντας με έντεχνο τρόπο τους πρώτους κανόνες της συγγραφής.

Πολυγραφότατοι, έμπειροι και σεμνοί, χρόνια τώρα μας κρατούν συντροφιά με όμορφα αναγνώσματα που καλλιεργούν το πνεύμα, την ψυχή και την καρδιά σου.

Τα σκίτσα, έγιναν από την Κατερίνα Σισκοπούλου, γνωστή για το ιδιαίτερο στυλ των πινέλων της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.