Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (ΑΟΡΑΤΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ- ΕΠΤΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ)

ΑΟΡΑΤΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ- ΕΠΤΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Συγγραφέας: Άρης Δημοκίδης

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

 

Κυριακή βράδυ και ώρα Ελλάδος δέκα. Όλα ξεκινούν εντελώς ξαφνικά, και τίποτα δεν προμήνυε τι θα επακολουθούσε. Η Ελένη είχε μόνο επτά ημέρες να ανακαλύψει τι απέγινε ο αγαπημένος της ποδοσφαιριστής Αλέξης Αλεξίου και η αρραβωνιαστικιά του Μονίκ Αρμπούς που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Εξάλλου όλα τα κανάλια της τηλεόρασης, διέκοψαν το πρόγραμμά τους, για την έκτακτη είδηση που την τάραξε τόσο. Το πρακτορείο Ρόιτερ ανέφερε αυτολεξεί… «….Εξαφανίστηκε το ιδιωτικό τζετ στο οποίο επέβαιναν ο γνωστός ποδοσφαιριστής και η αρραβωνιαστικιά του. Οι δυο τους αγνοούνται…..»

Κάπου στη μέση ενός ωκεανού, ένας νεαρός άνδρας βρίσκοντας τις αισθήσεις του, προσπαθεί απεγνωσμένα να καταλάβει που βρίσκεται..

Στο μεταξύ η Ελένη, αναζητά τους Αόρατους Ντετέκτιβ, προκειμένου να τη βοηθήσουν στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. Εκείνοι, σίγουροι για την επιτυχία που κρύβεται από πίσω εάν καταφέρουν να ξεμπλέξουν το κουβάρι, την κάνουν μέλος τους, με αρχηγό το Φίλιππο. Πολλές χώρες την αγκαλιάζουν, με σκοπό να βρει την άκρη του νήματος. Πρώτα μεταβαίνει στο Λονδίνο, κατόπιν στη Νέα Υόρκη, τη Μόσχα, το Τόκιο, τη Βραζιλία και τέλος τη Ρώμη. Το ταξίδι και η διαδρομή, περιπλέκονται ανάμεσα από φωτογραφίσεις μόδας, τηλεοπτικά στούντιο, ποδοσφαιρικούς αγώνες και τόσα άλλα…

Παράλληλα, σε μια παραλία ενός αγνώστου νησιού, ο νεαρός άνδρας, ακροβατούσε ανάμεσα στη μυθοπλασία και την πραγματικότητα, ψάχνοντας απεγνωσμένα την έξοδο προς την ελευθερία..

Θα καταφέρουν να προσθέσουν στο ενεργητικό τους άλλη μια νίκη η θρυλική ομάδα των Αόρατων Ντετέκτιβ;

Ο συγγραφέας, στοχεύει, για άλλη μια φορά, να εξιτάρει τη φαντασία των μικρών παιδιών, και να ακονίσει το αστυνομικό τους δαιμόνιο, με απόλυτη επιτυχία. Γνωστός, για την πλοκή της έξυπνης γραφής του, μας συνεπαίρνει στον φανταστικό του κόσμο, με ευκολία και αυθορμητισμό, αβίαστα και με μεγάλη δόση μυστηρίου, γνωρίζοντας –χρόνια τώρα- τη μυστική συνταγή, ενός καλού βιβλίου. Η εικονογράφηση έγινε από την Ναταλία Καπατσούλια, πάντα ευρηματική και ταλαντούχα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.