Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (Ανάμεσα στα κανάλια)

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Συγγραφέας: Στάθης Βλαχάκος

Εικονογράφηση: Εμμανουέλα Κακκαβιά

Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

 

Το βιβλίο «Ανάμεσα στα Κανάλια», αντικατοπτρίζει την σκληρή πραγματικότητα ορισμένων ανθρώπων που σηματοδοτούν με την ύπαρξή τους, την κενότητα και την επίπεδη σκέψη τους, σε όποια κοινωνία και αν ζουν. Το διαφορετικό τρομάζει και δυστυχώς το πρώτο πράγμα που κάνουν οι περισσότεροι, είναι να αποστασιοποιούνται ή ακόμα χειρότερα, να καταδυναστεύουν το μυστήριο, πριν ακόμα το λύσουν.

Ο συγγραφέας, μέσα από μια ατμοσφαιρική ιστορία γεμάτη εικόνες και μυρωδιές Βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής κουλτούρας, πλέκει έναν ιστό γεμάτο αρχικά με σκιές, που κρύβουν στο τέλος το απόλυτο φως.

Μια μυστηριώδης φιγούρα, με μάσκα σε σχήμα πουλιού και κατάμαυρη μπέρτα, έρχεται να ταράξει με την παρουσία του, τον μικρόκοσμο της Αδριατικής Βασίλισσας των Καναλιών, τη Βενετία της Ιταλίας, μη αποκαλύπτοντας τη ταυτότητα και το σκοπό της ύπαρξής της.

Έρχεται όμως η στιγμή, που θα προσπαθήσουν να τη κυνηγήσουν, να την πιάσουν και στο τέλος να τη καταδικάσουν, ξορκίζοντας με αυτόν τον τρόπο το κακό.

Και κάπως έτσι, η περιπέτεια ξεκινά. Ανάμεσα σε γόνδολες και κανάλια, σε σκοτεινά σοκάκια και λόγια. Λόγια σκληρά, χωρίς ουσία.

Θα τα καταφέρουν; Μήπως τελικά το σκοτάδι έχει άλλο χρώμα εκτός από μαύρο;

Ένα υπέροχο κείμενο με πλούσιο λεξιλόγιο, και εμφανή βιωματικά στοιχεία, έρχεται να εξάψει τη φαντασία των μικρών παιδιών με τρόπο παραμυθένιο και θα’ λεγα, μυθιστορηματικό. Ο κ. Βλαχάκος, βάζει τη ψυχή του στο χαρτί και εκείνο παίρνει ζωή. Όμορφα δομημένες αξίες, -έστω και εντέχνως κρυμμένες πίσω από τις λέξεις- παίρνουν σάρκα και οστά με γλυκό αλλά και γλαφυρό τρόπο.

Η εικονογράφηση έγινε από την κ. Εμμανουέλα Κακαβιά, απόλυτα συμβατή με τη σκέψη και τη γραφή του συγγραφέα, δίνοντας εκείνη τη νότα μαγείας χρωμάτων, που κάνει ένα κείμενο να απογειωθεί.

Ένα βιβλίο οδηγός συμπεριφοράς και σωστής εξέλιξης ψυχοσυναισθηματικής οπτικής τόσο για μικρούς, όσο και για μεγάλους αναγνώστες.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.