Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία: (ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΝΗΣΙ)

Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου:

 

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ – ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΝΗΣΙ

Συγγραφέας: Miguel Garcia

Μετάφραση: Κάλλια Ταβουλάρη

Εκδόσεις: Μίνωας

 

Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν, είναι ένα μικρό αριστούργημα βασισμένο στην ιστορία του μεγάλου ποιητή, μυθιστοριογράφου και συγγραφέα Ιούλιο Βερν. Ο συγγραφέας ακουμπάει σχεδόν λυρικά την πρώτη ιστορία του, που ξετυλίγεται και σε σκεπάζει σαν απαλή κουβέρτα τις κρύες νύχτες του Χειμώνα. Η παρέα της Λέσχης των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα, απαρτίζεται φυσικά από τον Ιούλιο Βερν -σε προεφηβική ηλικία- το εφευρετικό αγόρι, τον συμμαθητή του Χουάν, την ξαδέρφη του Καρολίνα και την φίλη τους Μαρί, ένα κορίτσι φτωχό αλλά με πολλή αγάπη, συμπόνια και προσφορά μέσα της. Φυσικά το βιβλίο προλογεί ο Πλοίαρχος Νέμο στενός φίλος και αυτόπτης μάρτυρας όλων των κατορθωμάτων τους κάποιο Φθινόπωρο του 1839.

Όλα ξεκινούν όταν μαθαίνουν ότι θα γίνει μια παρουσίαση ενός αερόστατου στη Νάντη, στην εσωτερική αυλή του κάστρου του δούκα της Βρετάνης και θα παραστούν όλοι για να το θαυμάσουν από κοντά. Όμως μια αποβολή του μικρού ήρωα και μια τιμωρία, θα σταθεί εμπόδιο στο να το δει από κοντά. Τίποτα όμως δεν θα καταφέρει να του χαλάσει τα σχέδια και έτσι αποφασίζει γεμάτος περιέργεια να πάει κρυφά τον προηγούμενο βράδυ πριν την παρουσίαση να το δει μαζί με τους φίλους του. Όμως τα πράγματα θα έρθουν λίγο ανάποδα και έτσι θα βρεθούν χωρίς σχεδόν να το καταλάβουν μέσα στο καλάθι ταξιδεύοντας μακριά! Στο τέλος καταλήγουν σε ένα απομακρυσμένο και απομονωμένο νησί που για να επιβιώσουν θα πρέπει να σκεφτούν πολλούς και διαφορετικούς τρόπους έτσι ώστε να καταφέρουν να επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς πίσω στη χώρα τους. Στο νησί θα συναντήσουν εχθρούς αλλά και φίλους και όταν τελικά καταφέρουν να επιστρέψουν, θα καταλάβουν ότι τίποτα πια δεν είναι το ίδιο.

Ένα βιβλίο που βοηθά τους μικρούς αναγνώστες να καλλιεργήσουν την φαντασία αλλά κυρίως να ανακαλύψουν αρετές και αξίες μέσα από τη φιλία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.