Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία: ΜΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ, ΕΝΑΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΜΑΓΕΙΑ

ΜΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ, ΕΝΑΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΜΑΓΕΙΑ

Συγγραφέας: Michelle Harrison

Εικονογράφηση: Melissa Castrillon

Μετάφραση: Κλαίρη Παπαμιχαήλ

Εκδόσεις: Διόπτρα

 

Οι αδερφές Γουίντερσινς, ζουν απομονωμένες στο σκοτεινό νησί Κροουστόουν, μη μπορώντας να διαφύγουν από αυτό ούτε μια ημέρα. Το καταραμένο αυτό νησί που τις αναγκάζει να ζουν με τη γιαγιά τους σχεδόν δέσμιες, δεν τις αφήνει να ζήσουν φυσιολογικά, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας τους. Το κόστος, εάν καταφέρουν να το σκάσουν, είναι η ίδια τους η ζωή! Η γιαγιά τους όμως που τις αγαπά και τις φροντίζει από τότε που ήταν μωρά, μιας και έχασαν τη μητέρα τους, και ο πατέρας τους ζει στη φυλακή, έχει κάθε λόγο να τις προστατεύσει, από κάθε κίνδυνο που καραδοκεί. Γι’ αυτό το λόγο, όταν φτάνουν σε μια ηλικία που καταλαβαίνουν, εκείνη αποφασίζει να τους δώσει, κάποια οικογενειακά κειμήλια που ανήκουν στην κάθε μια αλλά και σε όλες ανεξαιρέτως.

Αυτά δεν είναι τίποτα άλλο, από μια ταξιδιωτική τσάντα που μαγικά μπορούν να πηγαίνουν όπου θέλουν, έναν καθρέπτη με γοργόνες που επικοινωνούν μέσα από αυτόν και τέσσερις κούκλες που τις κάνουν αόρατες.

Και κάπως έτσι, ξεκινά η περιπέτειά τους. Η Μπέτι, μια από τις αδερφές, που λατρεύει τα ταξίδια, αποφασίζει, να επισκεφτεί το πανηγύρι στο Μάρσφουτ με αφορμή τη γιορτή του Χάλοουιν, για να διασκεδάσει για πρώτη φορά στη ζωή της. Θα την ακολουθήσουν, η Φλις και η Τσάρλυ, και η μαγεία, θα απλωθεί παντού.

Γιατί όπου υπάρχει αγάπη, οι κατάρες σπάνε και τα όνειρα λούζονται με αστερόσκονη, γεμίζοντας τις δυστυχισμένες μέχρι πρότινος καρδιές με ευτυχία μετατρέποντας ταυτόχρονα τους όποιους εφιάλτες σε όνειρα που γίνονται πραγματικότητα.

«Όποιος προσπαθεί, θριαμβεύει..» κλείνει αυτό το όμορφο ανάγνωσμα, που υμνεί, όχι μόνο την αδερφική αγάπη, αλλά και αξίες πολύτιμες, που πρέπει να έχουν στη φαρέτρα τους, όλα τα παιδιά για να καταφέρουν να κερδίσουν τον κόσμο, με συνοδοιπόρο, μια στάλα μαγείας να ακολουθεί τα βήματά τους…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.