Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία που ξεχώρισαν (Στίβεν Χόκινγκ)

Βιβλίο: Στίβεν Χόκινγκ

Συγγραφέας: Maria Isabel Sanchez Vegara

Εικονογράφος: Matt Hunt

Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη

Εκδόσεις : Παπαδόπουλος

 

Διακρίσεις: Παγκόσμιο μπεστ σέλερ, μεταφρασμένο σε 17 γλώσσες (περισσότερα από 1.500.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, για τα βιβλία των δυο σειρών)

Η σειρά εικονογραφημένων βιβλίων με τίτλο μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ των εκδόσεων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ απέκτησε αδελφάκι! Η σειρά μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ μας συστήνει αγόρια που κατάφεραν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Στις σελίδες του βιβλίου, μέσα από τα ομοιοκατάληκτα δίστιχα και την τρυφερή εικονογράφηση του Matt Hunt, θα γνωρίσουμε έναν κορυφαίο επιστήμονα της εποχής μας, τον μοναδικό Στίβεν Χοκινγκ. Στην όμορφη ιστορία παρακολουθούμε τα σχολικά χρόνια του Στίβεν, ο οποίος ήταν συνεχώς με ένα βιβλίο στο χέρι, όπως και όλοι στην οικογένειά του: «Ώρα για φαϊ, μα αυτή η οικογένεια διαφέρει, όλοι τους κρατούν από ένα βιβλίο στο χέρι». Ο Στίβεν δεν ήταν φοβερά επιμελής στο σχολείο αλλά «Ήταν, πάντως, έξυπνος πολύ, έφτιαξε ολομόναχος υπολογιστή». Ένα μικρό αγόρι που είχε πάντα τις πιο ξεχωριστές ιδέες και έτσι δημιουργούσε και πειραματιζόταν συνεχώς.

Ενόσω αναζητούσε τα μυστήρια του σύμπαντος, ο Στίβεν άρχισε να σκοντάφτει και, όταν επισκέφθηκε έναν γιατρό για να μάθει τι συμβαίνει, πληροφορήθηκε πως έπασχε από μια ασθένεια που θα τον καθήλωνε σε αναπηρική καρέκλα και θα τον έκανε να χάσει σιγά σιγά τον έλεγχο του σώματός του. Αυτό όμως καθόλου δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να κυνηγά τα όνειρά του, να κάνει οικογένεια, να ταξιδέψει και βέβαια να ερευνήσει τις μαύρες τρύπες και να ανακαλύψει σπουδαία πράγματα, όπως ένα είδος ακτινοβολίας που πήρε το όνομά του. Μέσα από τα βιβλία του, που κυκλοφόρησαν σε όλο τον κόσμο, κατάφερε να αλλάξει την άποψή μας για το σύμπαν.

«Κι έτσι, ο μικρός Στίβεν, του 20ού αιώνα επιστήμονας κορυφαίος, απέδειξε πως δεν υπάρχει εμπόδιο, αρκεί να είσαι θαραλλέος». Ακόμη μια μοναδική ιστορία για όσους αγωνίζονται υπερνικώντας τα εμπόδια για να ακολουθήσουν ο,τι αγαπούν και βέβαια να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Ακόμη ένα υπέροχο βιβλίο, για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.