Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία που ξεχώρισαν (Ο Τσάρλι γίνεται κοτόπουλο)

Βιβλίο: Ο Τσάρλι γίνεται κοτόπουλο

Συγγραφέας: Σαμ Κόουπλαντ

Εικονογράφος: Σάρα Χορν

Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

Εκδόσεις : Ψυχογιός

 

Διακρίσεις: Παγκόσμιο μπεστ σέλερ - Κυκλοφορεί σε 21 χώρες

 

Κάθε παιδί θα ήθελε να έχει μια σούπερ δύναμη. Ο Τσάρλι ΜακΓκάφιν έχει μία: μπορεί να μεταμορφώνεται σε οποιοδήποτε ζώο! Όμως, ο Τσάρλι δε χαίρεται για αυτό του το χάρισμα, επειδή δεν μπορεί να μεταμορφώνεται σε ζώο όποτε το θελήσει. Αυτό απλά του συμβαίνει όταν αγχώνεται και δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί, ειδικά όταν μεταμορφώνεσαι σε περιστέρι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Ο Τσάρλι ΜακΓκάφιν προσπαθεί να είναι αισιόδοξος, αλλά στην πραγματικότητα αγχώνεται για το καθετί. Να κάποια από τα πράγματα για τα οποία ανησυχεί ο Τσάρλι:
- τον αδελφό του, που είναι στο νοσοκομείο∙
- τους πολύ πανικόβλητους γονείς τους∙
- την ανεπιθύμητη προσοχή που του δείχνει ο νταής του σχολείου∙
- το γεγονός ότι έχει αρχίσει να μεταμορφώνεται σε διάφορα ζώα! Τι θα γίνει αν μαθευτεί; Θα τον παραδώσουν στα χέρια των επιστημόνων; Θα καταρρεύσουν οι γονείς του από το στρες;

Με τη βοήθεια των τριών κολλητών του, του Μόζεν, του Γουόγκαν και της Φλώρας, ο Τσάρλι πρέπει να βρει έναν τρόπο να αντιμετωπίσει τη θεότρελη καινούρια δύναμή του – και γρήγορα!

Ένα βιβλίο που θα γοητεύσει σίγουρα τους μικρούς αναγνώστες, με το φωτεινό, ελκυστικό του εξώφυλλο, τις ασπρόμαυρες χιουμοριστικές εικόνες αλλά κυρίως με τις χιουμοριστικές καταστάσεις και σκηνές και την ποικιλία των χαρακτήρων. Ευκολοδιάβαστο, με δράση που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών από την αρχή ως το τέλος. Οι βασικοί χαρακτήρες είναι συμπαθείς, τα παιδιά μπορούν εύκολα να ταυτιστούν μαζί τους, ακόμη και με τον ήρωα και με την παράξενη δύναμη του.

Το βιβλίο συνδυάζει το χιούμορ με ένα θέμα σοβαρό, όπως το παιδικό άγχος, ενώ παράλληλα διαπραγματεύεται κι άλλα θέματα (ο σχολικός εκφοβισμός, η φιλία, η οικογένεια, η συνεργασία …) και αποτελεί μια συγγραφική πρόταση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο συγγραφέας εκτός από το χιούμορ, χρησιμοποιεί με έξυπνο τρόπο διάφορες τεχνικές: σπάει τη ροή των κεφαλαίων παρεμβάλλοντας κεφάλαια με ερωτήσεις γύρω από την πλοκή, τις οποίες απαντά ο ίδιος, παραθέτει έξυπνες υποσημειώσεις, απευθύνεται στον αναγνώστη και του αποκαλύπτει τα μυστικά της έκδοσης ενός βιβλίου με διασκεδαστικό τρόπο.

Είναι σίγουρο ότι τα παιδιά θα νιώσουν τελειώνοντας το βιβλίο αυτό ικανοποίηση και περηφάνια, επειδή, μέσα από την ανάγνωση, θα έχουν «γίνει» μέλος της παρέας, «συμμέτοχοι» στη δράση και ταυτόχρονα θα έχουν μάθει πολλά πράγματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.