Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία που ξεχώρισαν (Ο μικρός Νικόλας – Το πρωτότυπο κόμικς)

Βιβλίο: Ο μικρός Νικόλας – Το πρωτότυπο κόμικς

Κείμενο: Γκοσινύ (René Goscignny)

Σκίτσα: Σενπέ (Jean - Jacques Sempé)

Μετάφραση: Ρίτα Καλαϊτη

Εκδόσεις : Πατάκης

Best seller

Ο μικρός Νικόλας, ένα μικρό χαριτωμένο αγοράκι ζει με την οικογένειά του σε μια πόλη της Γαλλίας, γύρω στα 1950-1960. Αυτός κοι φίλοι του ζουν μικρές περιπέτειες που πολλά χρόνια μετά δε σταματούν να συναρπάζουν εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Γνωρίζατε όμως ότι Ο μικρός Νικόλας είναι καταρχάς μια ιστορία φιλίας; Την Άνοιξη του 1954, ο Σενπέ συναντάει τον Γκοσιννύ. Αυτό που τους ενώνει είναι το χιούμορ. Αυτό που τους συνδέει μετά από λίγο καιρό είναι μια βαθιά φιλία και η δημιουργία ενός κόμικς με τις περιπέτειες ενός μικρού αγοριού, του Νικόλα. Γιατί στην αρχή, Ο μικρός Νικόλας ήταν ένα έγχρωμο κόμικς των Σενπέ και Γκοσιννύ και στο βιβλίο αυτό θα ανακαλύψετε το πρωτότυπο κόμικς, δηλαδή, τα πρώτα βήματα του διάσημου ήρωα.

Οι πρώτες 28 σελίδες παρουσιάζουν (με τη σειρά δημοσίευσής τους) τις έγχρωμες βινιέτες που δημοσιεύτηκαν στο βελγικό περιοδικό Le moustique - Το κουνούπι- με το οποίο συνεργάζονταν οι δυο δημιουργοί. Η πρώτη σελίδα χρονολογείται από τις 25 Σεπτεμβρίου 1955 και η τελευταία δημοσιεύεται στις 20 Μαϊου 1956. Επειδή ο Γκοσιννύ συνεργάζεται εκείνη την εποχή με πολλά έντυπα και χρησιμοποιεί ψευδώνυμα, η κάθε σελίδα φέρει την υπογραφή «Σενπέ και Αγκοστινί».

Μερικά χρόνια αργότερα, Ο Μικρός Νικόλας θα περάσει από τις έγχρωμες βινιέτες στην εικονογραφημένη αφήγηση. Ο Γκοσινύ μετατρέπει τα σενάριά του σε σύντομες ιστορίες. Ο Σενπέ φιλοτεχνεί καινούρια σκίτσα, εμπνευσμένα από την πρώτη εκδοχή σε κόμικς. Η πρώτη ιστορία με τη μορφή αφήγησης κυκλοφορεί στις 29 Μαρτίου 1959. Δυο τέτοιες εικονογραφημένες αφηγήσεις θα βρει ο αναγνώστης στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου. Με αυτή την καινούρια μορφή, ο μικρός Νικόλας θα γίνει διάσημος.

Ανακαλύπτοντας στο βιβλίο αυτό την αρχική έκδοση του μικρού Νικόλα σίγουρα ο αναγνώστης θα νιώσει μια συγκίνηση, σαν να του αποκαλύπτεται ένας κρυμμένος θησαυρός. Από την πρώτη έως και την τελευταία σελίδα οι περιπέτειες του Νικόλα διατηρούν το χιούμορ και τη φρεσκάδα τους σα να γράφτηκαν μόλις χτες. Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν επίσης τα υπέροχα σκίτσα που αποδίδουν με τρόπο κινηματογραφικό τη δράση σε κάθε ιστορία. Ένα βιβλίο ξεχωριστό, μια όμορφη έκδοση για όσους γνωρίζουν ήδη τον μικρό Νικόλα αλλά και για όσους θέλουν να τον γνωρίσουν … από την αρχή!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.