Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία που ξεχώρισαν (Νι Πι - Ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής)

Βιβλίο: Νι Πι - Ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής

Συγγραφέας: Γιώργος Χατζόπουλος

Εικονογράφηση: Σοφία Γαλή

Εκδόσεις : Πατάκη

Διακρίσεις: Βραχεία Λίστα στα Λογοτεχνικά Βραβεία του περιοδικού: Ο Αναγνώστης

1828. Αξιωματικοί του ελληνικού στόλου μαζί με τους Γάλλους συμμάχους τους προσπαθούν να καθαρίσουν το Αιγαίο από τους πειρατές. Πειρατές με ονόματα όπως Γώγος ο Ξινόγαλος, Μήτσος ο Ταπεινός, Λάκης ο Ζόρικος αναζητούν τον θησαυρό του Γάντζου του Σούσουρα. Δαίμονες σαν τον Χασάν Μπαρμπαρόσα γυρεύουν εκδίκηση. Όμορφες και σκληρές δεσποσύνες θυσιάζουν τη ζωή τους ή παρατάνε τα πλούτη και την καλοζωία τους για την αγάπη και τον έρωτα. Αδίστακτες σειρήνες κλέβουν ψυχές, δράκοντες που φυλάνε θησαυρούς, μιλάνε και δίνουν δεύτερες ευκαιρίες.

Αυτός είναι ο κόσμος του Νι Πι, του τελευταίου πειρατή του Αιγαίου. Τον συναντάμε στην αρχή του βιβλίου, μέσα σε μια βάρκα χωρίς κουπιά που πλέει ακυβέρνητη στο Αιγαίο πέλαγος, μαζί με το φίλο του Βαρθολομαίο. Μετά από εφτά μερόνυχτα στη βάρκα, εξαντλημένοι από την πείνα και τη δίψα, οι δυο άντρες δεν έχουν άλλες δυνάμεις για να παλέψουν για τη ζωή τους. Όμως, στα χέρια τους κρατάνε το ημερολόγιο του Γάντζου του Σούσουρα! Οι αμύθητοι θησαυροί του και το καλά κρυμμένο μυστικό του τους περιμένουν. Αρκεί κάποιος να τους σώσει, κάποιος να τους περιμαζέψει.. Και να! Ένα πλοίο εμφανίζεται στον ορίζοντα!

Η φρεγάτα Λαμπουάρ με κυβερνήτη τον μοίραρχο Κυριαζή περισυλλέγει τους δυο ναυαγούς πειρατές, οι οποίοι κρύβουν την αληθινή τους ταυτότητα και δηλώνουν ότι είναι απλοί ψαράδες. Ο Νι Πι και ο Βαρθολομαίος με συνεπιβάτες το Γάλλο φιλέλληνα Ιππόλυτο Μπυσσόν και την αρραβωνιαστικιά του Ελέν θα ζήσουν καινούριες περιπέτειες στο Αιγαίο Πέλαγος, στην Κίμωλο, στην Μπαρμπαριά, στην Κρήτη και στην έρημο, ώσπου να ανακαλύψουν το μυστικό της ζωής.

Με ξεχωριστό τρόπο ο Γιώργος Χατζόπουλος στο βιβλίο αυτό παντρεύει τη μυθοπλασία με την Ιστορία διατηρώντας μια ζηλευτή ισορροπία. Η αμεσότητα της πρωτοπρόσωπης αφήγησης, οι λεπτομερείς περιγραφές, το χιούμορ και οι ζωντανοί διάλογοι δίνουν στο βιβλίο μια θεατρικότητα που επιτρέπει στον αναγνώστη να ζήσει τις περιπέτειες των ηρώων. Οι ναυτικοί όροι και οι επιρροές από τον Καρκαβίτσα, όπως αποτυπώνονται στις παραλλαγές φράσεων από δικά του έργα δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα.

Κύματα, φουρτούνες, μονομαχίες, κρυμμένα μυστικά, ψέματα, προδοσίες, δολοπλοκίες, θυσίες, αλήθειες, η Ιστορία, ο Μύθος, ο θάνατος και, βέβαια, ο πολυτιμότερος θησαυρός της ζωής που δεν είναι άλλος από…

Ελάτε στον κόσμο του Νι Πι, του τελευταίου πειρατή του Αιγαίου! Μπαίνοντας, αμολήστε τα πανιά και ακονίστε τα σπαθιά σας!

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.