Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία για νέους (Ο Φελόσιο και οι σκιές)

Ο Φελόσιο και οι σκιές, Μάγια Δεληβοριά
Η μαγική βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ
Μάγια Δεληβοριά
Καλέντης
104 σελ.

 

«Ο Φελόσιο ήταν ο μεγαλύτερος ταχυδακτυλουργός όλων των εποχών. Από όλες τις γωνιές της γης έρχονταν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του και όλοι οι επιστήμονες της εποχής του προσπαθούσαν να δώσουν λογική εξήγηση στα μαγικά του. Κανένας δεν μπορούσε να αντισταθεί στο μυστήριο που έκρυβαν τα θεαματικά του νούμερα. Ένα όμως από αυτά ήταν το συναρπαστικότερο όλων. Το νούμερο με τις σκιές...».

Έτσι ξεκινά το βιβλίο που δανείζεται ο Στέφανος από την κυρία Δώρα, τη βιβλιοθηκονόμο της μαγικής βιβλιοθήκης της Ιζκαμπούρ, και το οποίο σκοπεύει να πάει στη φίλη του την Έρικα που νοσηλεύεται μετά από ένα ατύχημα που είχε με το ποδήλατο της. Πού να ήξερε όμως ότι το βιβλίο αυτό θα οδηγούσε τον ίδιο και τη φίλη του σε μια φοβερή περιπέτεια. Ο Τζίντζερ , το κοκκινομάλλικο ξωτικό θα εμφανιστεί στην Έρικα και θα την σύρει στον κόσμο του βιβλίου με μια αποστολή: να βρει τον Φελόσιο που έχει εξαφανιστεί , να τον βοηθήσει να απαλλαγεί από την σκιά που τον κυνηγάει και να επιστρέψει στα μαγικά του. Στο ταξίδι αυτό θα έχει δύο βοηθούς: το γκριτ της- που είναι ένας λευκός λύκος- και το Στέφανο, τον κολλητό της.

Η Έρικα θα πρέπει να περάσει μια σειρά από δυσκολίες μέχρι να φτάσει στην πόλη που ζει ο Φελόσιο :να περάσει μέσα από ένα δάσος, να αναγνωρίσει το βοηθό της, το λευκό λύκο, να αντιμετωπίσει μια τεράστια αρκούδα και να διαβεί ένα βουνό. Σύμμαχος της θα είναι ο λευκός λύκος , αυτή η εσωτερική δύναμη που κρύβει κάθε άνθρωπος, και θα τη βοηθήσει να βγει νικήτρια από όλα τα εμπόδια. Στην πόλη θα συναντήσει το φίλο της τον Στέφανο και μαζί θα πρέπει να εντοπίσουν τον Φελόσιο και να τον πείσουν να επιστρέψει στα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα. Άραγε θα τα καταφέρουν;

Η Μάγια Δεληβοριά γράφει ένα βιβλίο που εκτυλίσσεται μέσα σε ένα άλλο βιβλίο και αναδεικνύει τη μαγεία της ανάγνωσης. Οι δύο πρωταγωνιστές, η Έρικα και ο Στέφανος, έχουν ζήσει την πρώτη περιπέτεια με τη μαγική βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ και τώρα είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση. Η συγγραφέας μέσα από την ιστορία των δυο φίλων βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει για την εσωτερική δύναμη που κρύβει κάθε άνθρωπος μέσα του και κάποια στιγμή έρχεται η ώρα να την ανακαλύψει. Η Έρικα στο ταξίδι αυτό προς την πόλη του Φελόσιο θα έρθει αντιμέτωπη με πολλούς φόβους της και θα καταφέρει να τους υπερβεί. Και όταν συναντήσει το Στέφανο και μαζί θα ψάξουν τον Φελόσιο όλες οι γνώσεις και τα ταλέντα τους θα συμβάλλουν στη λύση του αινίγματος της εξαφάνισης του Φελόσιο.

Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη της εσωτερικής ρώμης του κάθε ανθρώπου, την δυνατότητα να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, να μην υποκύπτει στην ήττα και το φόβο και να καταφέρνει να επανέρχεται δυνατός στη ζωή. Μια όμορφη περιπέτεια με αίσιο τέλος που θα αγαπήσουν οι νεαροί αναγνώστες και θα ταξιδέψουν μαζί της μέχρι τα μέρη του Φελόσιο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.