ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ (ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ) Oliver Jeffers

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ

Συγγραφέας & Εικονογράφος: Oliver Jeffers

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: ΙΚΑΡΟΣ

 

O Oliver Jeffers δημιουργεί ένα ακόμα αριστούργημα μετά τη γέννηση της κόρης του. Πατέρας και κόρη είναι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας. Παρέα οι δυο τους συγκεντρώνουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και ξεκινούν ένα ταξίδι μοναδικό. Τι θα φτιάξουν λοιπόν; Για αρχή, μια κόκκινη πόρτα στο απόλυτο κενό. Γιατί εκεί που δεν υπάρχει τίποτα, ένας μπαμπάς και μια κόρη μπορούν να δημιουργήσουν κάτι. Κάτι που θα τους ενώνει. Μια σχέση, λοιπόν, δημιουργείται σιγά – σιγά και η πόρτα γίνεται σπίτι για να ζουν μαζί. Μια φωλιά για να στεγάσει τη σχέση τους, την αγάπη τους, τα όνειρά τους, το μέλλον τους. Μια ανιδιοτελής αγάπη πατέρας και κόρης.

Ο χρόνος θα περνά και θα τον μετρά το ρολόι τους. Άλλοτε θα χτυπά γρήγορα κι άλλοτε αργά. Ή τουλάχιστον έτσι θα μοιάζει. Θα περνάνε όμορφα αλλά και δύσκολα. Θα κρατάνε τους εχθρούς μακριά χτίζοντας μάντρες. Κάποιες φορές όμως θα πρέπει να βγουν έξω από το σπίτι και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες. Μαζί. Πάντα μαζί. Κι έτσι μαζί θα δυναμώνουν και θα τα καταφέρνουν. Όχι πάντα, αλλά δεν πειράζει. Κι ίσως κάποια στιγμή να χρειαστούν ένα μέρος για να ξαποστάσουν. Ένα μέρος ήσυχο, γαλήνιο, χωρίς περιπέτειες και δυσκολίες. Ένα μέρος που θα τους γυρίζει πίσω όταν όλα ήταν πιο απλά. Κι εκεί θα φυλάνε όλες τις αναμνήσεις τους. Όλα αυτά τα μικρά και πολύτιμα. Μια φωτιά θα τους ζεστάνει και θα τους καθησυχάσει κι όλα θα γίνουν πάλι απλά. Γιατί η αγάπη του γονιού προς το παιδί είναι απλή, είναι αδιαμφισβήτητη. Η αγάπη του παιδιού προς τον γονιό είναι απλή, είναι ανιδιοτελής. Και προσφέρει θαλπωρή όπως μια φωτιά σε ένα παγωμένο τοπίο.

Ο μπαμπάς με τα εργαλεία του, η μικρή με το γουρουνάκι της σε κάθε σελίδα, μας δείχνουν πώς χτίζεται το μέλλον. Ο γονιός μοχθεί για να προστατεύσει, να καθοδηγήσει, να εμπνεύσει το παιδί του. Κι εκείνο με απόλυτη εμπιστοσύνη, του απλώνει το χέρι και αφήνεται στην αγάπη του.

Κάθε σελίδα είναι ένα ολόκληρος κόσμος. Ο Jeffers είναι ένας μάγος. Καταφέρνει να συγκινήσει με μία λέξη. Με μια λεπτομέρεια στην εικόνα του.

Ένα βιβλίο για τα όνειρα που κάνουμε για τα παιδιά μας. Για την απεριόριστη αγάπη που τους έχουμε. Αλλά κι εκείνα φωτίζουν και ομορφαίνουν τον κόσμο μας. Εμείς τα βοηθάμε κρατώντας την εργαλειοθήκη και διδάσκοντάς τα τη χρήση κάθε εργαλείου. Όμως κι εκείνα μας βοηθούν. Αν καταφέρουμε να δούμε τον εαυτό μας όπως καθρεφτίζεται μέσα από τα μάτια των παιδιών μας, τότε θα το συνειδητοποιήσουμε. Και τότε θα νιώσουμε δυνατοί να σταθούμε δίπλα τους ό,τι κι αν συμβεί.

Καλή ανάγνωση. Για να το διαβάσετε, εκτός από τα μάτια σας ανοίξτε και την καρδιά σας. Είμαι σίγουρη πως θα συγκινηθείτε βαθιά!

 

 

.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.