ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ (P. Baccalario & A. Gatti - Iacopo Bruno)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟ

ΒΙΒΛΙΑ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

 

ΣΕΡΛΟΚ ΛΟΥΠΕΝ & ΕΓΩ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ No9

Συγγραφέας: Baccalario Pierdomenico & Gatti Alessandro

Εικονογράφος: Iacopo Bruno

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη

Εκδόσεις: ΜΙΝΩΑΣ

 

Βρισκόμαστε στο Λονδίνο του 1872, όπου η Αϊρίν ανακοινώνει στους φίλους της, Σέρλοκ και Αρσέν, πως θα συνοδεύσει τον πατέρα της, Λεοπόλδο Άντλερ στην εξοχή, στη έπαυλη ενός παλιού του φίλου. Εκείνος είναι μελαγχολικός και ίσως η αλλαγή περιβάλλοντος να του κάνει καλό. Έτσι, ενώ η Αϊρίν δεν έχει διάθεση για ένα τέτοιο ταξίδι, θα πάει μαζί. Βαριέται γιατί δεν υπάρχει κάποιος στην ηλικία της να της κάνει παρέα και γι’ αυτό αφιερώνεται στη λογοτεχνία. Διαβάζει μάλιστα ένα πολύ ωραίο βιβλίο του Γουίλκι Κόλλινς «Η γυναίκα με τα άσπρα» που έχει μυστήριο και διαδραματίζεται στην εξοχή. Οι δυο φίλοι της, της λείπουν πολύ. Όταν μαθαίνει πως θα γίνει κυνήγι αλεπούς και θα συμμετάσχει ο πατέρας της, ενθουσιάζεται. Δυστυχώς, οι γυναίκες δεν μπορούν να πάρουν μέρος… Εκείνη, όμως, με τη βοήθεια του Νέλσον, του μπάτλερ της, παίρνει ένα άλογο και πηγαίνει να το παρακολουθήσει από απόσταση. Τότε είναι που εμφανίζεται ένας περίεργος αγρότης που οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα μια άμαξα και κοντεύει να την χτυπήσει. Αυτό σε συνδυασμό με την εξαφάνιση ενός επισκέπτη που κανείς δεν ξέρει γι’ αυτόν τίποτα, είναι και η αρχή ενός νέου μυστηρίου. Η Αϊρίν δεν μπορεί να αντισταθεί και προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος. Στέλνει γράμμα στους δυο φίλους της Σέρλοκ Χολμς και Αρσέν Λουπέν πως χρειάζεται βοήθεια. Εκείνοι σπεύδουν.

 

Μια γρήγορη, έξυπνη και γεμάτη σασπένς ιστορία μυστηρίου με τρεις αγαπημένους ήρωες. Η Αϊρίν Άντλερ και οι δυο γνωστοί σε όλους ντετέκτιβ, είναι ευρηματικοί, έξυπνοι και συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο.

Μια λεπτομέρεια που μου άρεσε πολύ είναι πως και οι δυο, κατά κάποιο τρόπο την διεκδικούν. Η Αϊρίν είναι γοητευμένη από τον Αρσέν. Μάλιστα, σε προηγούμενη περιπέτεια εκείνος την είχε φιλήσει. Ποτέ δεν έχουν μιλήσει για εκείνο το φιλί. Μήπως ήρθε η ώρα να το κάνουν; Μήπως είναι μια καλή ευκαιρία να το επαναλάβουν; Δεν θα το αποκαλύψω, αρκεί να διαβάσετε το βιβλίο.

Το σκηνικό της Εγγλέζικης εξοχής κάνει τον αναγνώστη να ταξιδέψει σε μέρη με άμαξες, πανδοχεία, επαύλεις, δείπνα σε τραπέζια μεγάλα που φωτίζονται με κεριά, φορέματα και κοστούμια από πολυτελή υφάσματα. Είναι ένα μυστηριακό περιβάλλον όπου όλοι κρύβονται πίσω από τους καλούς τους τρόπους, τις τυπικότητες και τις εθιμοτυπίες. Αν όμως παρατηρήσεις καλά τις εκφράσεις τους, αν δώσεις σημασία στις λεπτομέρειες τότε μπορεί και να είσαι εσύ αυτός που θα λύσει το μυστήριο.

Τα μυστήρια με τα οποία καταπιάνονται τα τρία παιδιά δεν είναι απλά. Είναι δύσκολα και επικίνδυνα γι’ αυτό και διαβάζονται όλες οι ιστορίες με κομμένη την ανάσα. Όμως κατά τη διάρκεια της περιπέτειας μαθαίνουμε πολλά για τον χαρακτήρα τους, για τα ελαττώματα και τα προτερήματά τους, για τις ζωές τους. Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους παίζει η σχέση τους με τους γονείς τους. Η σχέση της Αϊρίν με τη μητέρα της αλλά και του Αρσέν με τον πατέρα του είναι στοιχεία που συγκινούν και μας κάνουν να νοιαστούμε ως αναγνώστες για αυτά τα παιδιά. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως αν και οι τρεις τους καταφέρνουν να λύνουν μυστήρια πολύπλοκα και τρομακτικά, παραμένουν πάντα παιδιά. Πανέξυπνα, γενναία και ιδιαίτερα παιδιά. Σαν κι εσάς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.