Ο Δρακοσυλλέκτης - Ένα πατίνι για την Ιουστίνη (Κ. Αθανασιάδης, Ν. Καπατσούλια)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Διαβάζοντας συν - αισθάνομαι

 

Τίτλος: Ο Δρακοσυλλέκτης (Ένα πατίνι για την Ιουστίνη)

Συγγραφέας: Κυριάκος Αθανασιάδης

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κάποτε, πριν από πάρα πολλά χρόνια, υπήρχαν δράκοι. Οι δράκοι αυτοί, φοβόντουσαν τόσο πολύ τους ανθρώπους που πήγαν και κρύφτηκαν στα δάση. Όμως, η αλήθεια είναι ότι κάποιοι εξακολουθούσαν να τριγυρίζουν στις πόλεις και στην εξοχή και όταν συναντιόταν με τους ανθρώπους γινόταν μεγάλες φασαρίες. Ώσπου μια μέρα, ένα αγόρι, ο Δρακοσυλλέκτης, μάζεψε όλους τους δράκους μαζί και τους εγκατέστησε πού άλλου; Στην Δρακοχώρα. Στην Δρακοχώρα, μένει και η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας. Η Ιουστίνη!

Η Ιουστίνη είχε ένα μεράκι. Τρελαινόταν να κάνει ποδήλατο. Έκανε ποδήλατο όλη μέρα και καμιά φορά κι όλη νύχτα. Δεν είχε κανένα θέμα, ούτε με τα χρώματα ούτε με τα είδη ποδηλάτων. Της άρεσαν όλα! Μέχρι και τα ποδήλατα θαλάσσης! Και τα ποδήλατα με έλικες! Και ένα ποδήλατο με δεκαοχτώ ρόδες και δύο βοηθητικές, αμέ! Και της γυμναστικής τα ποδήλατα και τα ποδήλατα για μωρά. Εννοείται ότι ήταν η καλύτερη ποδηλάτισσα σε όλο τον κόσμο. Είχε σαρώσει τα βραβεία.

Μέχρι που στον δρόμο της Ιουστίνης βρέθηκε ένα ποδήλατο χωρίς πετάλια που της ζητούσε να το δοκιμάσει. Η Ιουστίνη θαύμασε! Και όταν προσπάθησε από συνήθεια, να κάνει πετάλια στον αέρα, έπεσε! Μα...για στάσου! Αυτό είναι πατίνι! Η Ιουστίνη, έπεσε και ξανάπεσε και γελούσε πολύ με το πάθημά της. Μέχρι που στο τέλος τα κατάφερε, και μαζί με το καινούργιο της απόκτημα, το πατίνι της, «όργωναν» την Δρακοχώρα, πρωί και βράδυ! Καταπληκτικό!

Το «Ένα πατίνι για την Ιουστίνη» είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Ο Δρακοσυλλέκτης», που έχει ως πρωταγωνιστές αξιολάτρευτα δρακάκια. Γραμμένο με πολύ χιούμορ, μεταφέρει τα παιδιά στην φανταστική χώρα των δράκων και στις δρακο-περιπέτειές τους. Η Ιουστίνη, έχει τύπο, ισχυρή προσωπικότητα και χιούμορ! Εξοπλισμένη με το κόκκινο κράνος της δεν σταματά να κάνει αυτό που της αρέσει αλλά δεν διστάζει να δοκιμάσει και καινούργιες προκλήσεις. Με επιμονή και χωρίς να το βάζει κάτω, κατακτά και το πατίνι και δεν την σταματά πλέον τίποτα. Αυτοσαρκάζεται και το διασκεδάζει!

Ένα πραγματικά χαρούμενο βιβλίο, γραμμένο σαν από ένα παιδί και αφιερωμένο στο φιλαράκι του! Ένα βιβλίο για την παιδική αθωότητα, την παιδική φαντασία, την παιδική ψυχή, το αυθόρμητο παιχνίδι. Οι ζωγραφιές της Ναταλίας Καπατσούλια αναδεικνύουν όλα τα παραπάνω και με περισσό χιούμορ και ευαισθησία, μας δίνουν ένα αποτέλεσμα που το μικρό παιδί θα το χαρεί και θα το αναζητά ξανά και ξανά.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.