Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία στο κατώφλι (Τα ευχαριστώ ενός ιππότη/ Οι συγγνώμες μιας μάγισσας)

Τα ευχαριστώ ενός ιππότη

Οι συγγνώμες μιας μάγισσας

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα

Εικονογράφος: Αιμιλία Κονταίου

Εκδόσεις Μεταίχμιο

 

Δύο πανέμορφες εκδόσεις, «Τα ευχαριστώ ενός ιππότη» και «Οι συγγνώμες μιας μάγισσας» της Ιωάννας Μπαμπέτα, στολίζουν τη στήλη μου όπως και την καρδιά μου με συναισθήματα μελένια και τρυφερά. Η μαγική πένα της συγγραφέως μας μεταφέρει στον γλυκό μικρόκοσμο των παιδιών, και στα έγκατα της φαντασίας τους, για να μας χαρίσει απλά μηνύματα καλής συμπεριφοράς. Οι ιστορίες γίνονται ακόμα πιο μαγικές αφού αναφέρουν τη μαγεία που αντανακλάται στα μάτια των πρωταγωνιστών, στο καθετί που επιθυμούν να κάνουν και να γίνουν. Με τη φαντασία γίνονται όλα πιο κατανοητά. Οι δύσκολες «συγγνώμες» και τα διστακτικά «ευχαριστώ» εκφράζονται με ευκολία μες στο μαγικό νήμα της κάθε ιστορίας, της φαντασίας, και της στιγμής.

Δύο βιβλία που θα αγγίξουν τα παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας με διακριτικό τρόπο μιας και οι τρισχαριτωμένοι πρωταγωνιστές, ο Αρθούρος ο ιππότης και η αδελφή του η Ερμιόνη η μάγισσα, εισχωρούν βαθιά στον ψυχισμό και στον λογισμό τους. Μαζί τους θα μπλεχτούν στο παιχνίδι και στην ατέρμονη ονειροπόληση ώστε να προσγειωθούν γλυκά στα «πρέπων» της καθημερινής ζωής. Κι όλα αυτά γίνονται ακόμα πιο γλυκά μέσα απ’ τις απαλές, πολύχρωμες πινελιές της εικονογράφου, Αιμιλίας Κονταίου.

Ο Αθρούρος παίζει στην παιδική χαρά και φαντάζεται ότι είναι ιππότης. Το πεύκο γίνεται το κάστρο του, οι κούνιες γλιτώνουν τα παιδιά από τα στόματα των κροκόδειλων και η τσουλήθρα τους σώζει απ’ τους εχθρούς. Όταν καλείτε ο Αρθούρος να βοηθήσει όσα παιδιά τον έχουν ανάγκη, ο ίδιος γίνεται άξιος ιππότης. Κι ας τον κοροϊδεύουν κάποιοι. Στο τέλος αυτός που μαζεύει πολλά «ευχαριστώ» και ανταποδίδει με πολλά «παρακαλώ» μαζεύει και τους περισσότερους φίλους.

Η Ερμιόνη ονειρεύεται να γίνει μάγισσα. Για μπέρτα φορά σεντόνι. Για καπέλο μάγισσας φορά το καπέλο του φωτιστικού. Βρίσκει και μια σκούπα ανάμεσα στους κουβάδες και τις σφουγγαρίστρες, ένα «μαγικό ραβδί» και είναι έτοιμη! Όμως δεν είναι και τόσο έτοιμη να καθαρίσει τις ζημιές που προκάλεσε. Τότε ανακαλύπτει τα μαγικά «συγγνώμη» και με γλυκιά διάθεση διορθώνει όλα τα κακά.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.