Τα πρώτα καμπανάκια για τον τουρισμό χτύπησαν και δεν χτύπησαν χαρούμενα! Γράφει η Ευτυχία Σταθοπούλου

Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί με θλίψη το τρομοκρατικό χτύπημα στην Γαλλία, με εκατοντάδες νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες. Την ίδια ώρα η Γαλλία απαντάει με πυρά στην Συρία και η έκρυθμη κατάσταση συνεχίζεται.

Η Ευρώπη ακόμα και σήμερα διαβουλεύεται, για το πώς θα χειριστεί το Συριακό ζήτημα δηλαδή το προσφυγικό, αφού κύρια πρώτη χώρα υποδοχής είναι η Ελλάδα. Τώρα πέφτουν και νέες προτάσεις στο τραπέζι από τον Πρωθυπουργό για να γίνουν τα hotspotστην Τουρκία και μάλιστα με χρηματοδότηση. 

Μία Ευρώπη που βρίσκεται υπό τον φόβο επιθέσεων και χωρίς να γνωρίζει πλέον που θα είναι ο επόμενος στόχος …

Η είδηση ότι ένας εκ των δολοφόνων στην Γαλλία πέρασε από την Λέρο και ταξίδεψε με πλοίο από τα νησιά μας , και μάλιστα έφτασε στην Γαλλία, κάνει τον γύρο του κόσμου. Βάζω τον εαυτό μου μάλιστα στην θέση ενός ταξιδιώτη που θα ήθελε να κλείσει τις διακοπές του το καλοκαίρι τόσο στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα. Άραγε θα έκλεινα διακοπές; Πόσο προστατευμένος είμαι;

Τα αρνητικά μηνύματα έρχονται ήδη από την τουριστική έκθεση της Αγγλίας, αφού δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι έρχεται κακή χρονιά για την οικονομία μας. Και βέβαια για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, ήδη ξενοδόχοι έσπασαν ρεκόρ προσφοράς, εννοώντας πως οι πρώτες δόθηκαν ήδη στην Αγγλική αγορά. Από μέσα Νοεμβρίου δηλαδή.

Μάλιστα διαβάζω και άρθρο του αγαπητού φίλου και τουριστικού πράκτορα κ. Κουγιουμτζόγλου Κώστα πώς ακυρώθηκε για φέτος συμφωνία για δύο  τσάρτερ την εβδομάδα, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο νησί.

Άσχημα μέχρι τώρα τα μαντάτα, και μάλιστα σε μία περίοδο που η Ευρώπη βρίσκεται υπό την πίεση τρομοκρατικών επιθέσεων. Καμία απόφαση δεν έχει παρθεί για το αν πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα μας ή όχι. Αλλά από την άλλη μεριά και οι Σύριοι πρόσφυγες πολέμου είναι . Από τους ίδιους τρομοκράτες τρέχουν και οι ίδιοι να σωθούν, όσοι προσπαθούν να φτάσουν στα παράλια μας.

Μέχρι στιγμής δηλαδή, κυριαρχεί εικόνα χάους, και κανένας δεν δίνει την απαιτούμενη βοήθεια και λύση σε αυτά τα σοβαρά ζητήματα. Αν όχι ζητήματα, σίγουρα προβλήματα που θα τα βρούμε μπροστά μας σε λίγους μήνες…

Αν φέτος κυριαρχούσε η γκρίνια, το άγχος και τα επεισόδια στην Κω φανταστείτε τι έχει να γίνει του χρόνου..

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.