Μεγάλο στοίχημα να «ζωντανέψει» η αγορά τον χειμώνα στην Κω

Κυριακή 30 Νοεμβρίου από νωρίς το πρωί το κρουαζιερόπλοιο είχε προσεγγίσει το λιμάνι της Ρόδου. Μέχρι και τις 4 το απόγευμα οι τουρίστες είχαν «ξεχυθεί» κυρίως στην παλιά πόλη του νησιού όπου εμπορικά καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια ήταν ανοιχτά για να τους υποδεχτούν. Ήταν μία εικόνα που πραγματικά μας θύμισε μία καλοκαιρινή μέρα σε ένα τουριστικό νησί.
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ψώνισαν από τα εμπορικά καταστήματα και βέβαια αρκετοί από αυτούς κάθισαν από νωρίς για καφέ ή φαγητό.
Το σημαντικότερο από όλα ήταν ότι η εικόνα από όλα τα ανοιχτά καταστήματα έδινε ζωντάνια σε όσους πέρασαν από την παλιά πόλη.

Καλώς ή κακώς όσο και αν προσπαθούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους επαγγελματικού προσανατολισμού ώστε να ξεφύγουμε από την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού , προς το παρόν θεωρείται δύσκολο. Ζούμε από τον τουρισμό και προς εκεί πρέπει να επενδύσουμε και να κατευθυνθούμε.

Θετική θεωρείται και η απόφαση της δημοτικής αρχής να επενδύσει το 2015 στον τουρισμό και στην προβολή του νησιού , όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Γ. Κυρίτσης κατά την διάρκεια διαβούλευσης για τον προϋπολογισμό.
Θετική γιατί τα οικονομικά δεδομένα για τους δήμους δεν φαίνεται να είναι «ανθηρά» τα επόμενα χρόνια, οπότε και οι πολιτικές πρωτοβουλίες για επενδύσεις πρέπει να είναι στοχευμένες και συγκεκριμένες.

Άρα η Κως οφείλει και πρέπει να κατευθυνθεί προς την προσέλκυση τουριστών τον χειμώνα. Εκτός από τις εταιρείες χαμηλού κόστους που μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο του «χειμώνα» να μπει στο πρόγραμμα κρουαζιερόπλοιων. Μία πρωτοβουλία που πρέπει το λιμενικό ταμείο ήδη να έχει μελετήσει. Κυρίως με την παρουσία μας σε όλες τις εκθέσεις. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, όλο τον χειμώνα, να έχουμε ένα κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι μας.

Το σίγουρο είναι ότι θα βοηθηθούμε όλοι.

Σίγουρα μετά από τέτοιες συζητήσεις ανοίγουν άλλα τόσα θέματα «μεγάλα» για μόλους κρουαζιερόπλοιων και λιμάνια. Φαίνεται μελλοντικά ότι χωρίς την συμμετοχή ιδιώτη σε όλα αυτά θα μείνουμε ακριβώς όπως ήμασταν, στα λόγια δηλαδή. Με μελέτες στο συρτάρι κτλ.

Μεγάλο λοιπόν το στοίχημα για την δημοτική αρχή να προσπαθήσει με όποια μέσα έχει να δώσει πνοή στην αγορά του νησιού τον χειμώνα.

Άλλωστε η Κως, το νησί μας, έχει πάρα πολλά να δείξει και να δώσει.

Καλή εβδομάδα.

15 Σχόλια

Σχολίασε
 1. πριν 5 χρόνια ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΩ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

  12 μηνες κρουαζιεροπλοια στο ηρακλειο.ΣΤΗΝ ΚΩ ΠΟΤΕ;

  Απάντησε
 2. πριν 5 χρόνια ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΡΑ.!!!!!

  50 ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ Η RYANAIR ΣTA XANIA 0 ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΩ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ!!!!! ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΚΩ.

  Απάντησε
 3. πριν 5 χρόνια Βόλος: κρουαζιερόπλοια και χιλιάδες τουρίστες ολο τον χρονο.

  Εξάλλου, από τον Ιανουάριο του 2015 στο λιμάνι θα «δένουν» και κρουαζιερόπλοια όλο το χειμώνα, καθώς, όπως είπε η κ. Μπαρτζιώκα, ο δήμος τα κατάφερε και το Costa Neoromantica περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του το λιμάνι του Βόλου για όλο το χειμώνα του 2015 μέχρι και τις αρχές του 2016.

  Απάντησε
 4. πριν 5 χρόνια 22/1/2012 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩ.

  Είναι δυνατόν εδώ και 30 χρόνια ο δήμος μας να μην έχει μελέτες για μόλο; Τα διαθέσιμα τώρα απο το ΕΣΠΑ είναι 16.700.000ευρώ.Γιατί δεν ενεργεί ο Δήμος να τα ζητήσει για την κατασκευή του μόλου;. Προεκλογικά στο πρόγραμμά σας είχατε σαν πρώτο στόχο την κατασκευή μόλου για κρουαζιερόπλοια.Πέρασε ένας χρόνος αναξιοποίητος στο θέμα αυτό. Στο Βodrum έγινε το 2009 εντός 6 μηνών μόλος 200 μέτρων και καινούργιες λιμενικές εγκαταστάσεις υποδοχής-αναχώρησης-σύγχρονες τουαλέτες. Η Ρόδος το 2010 είχε 750 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων όλο το χρόνο με 850.000 επισκέπτες και το 2012 εκτιμάται ότι θα έχει 1.000 αφίξεις με 1.100.000 επισκέπτες. Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος και το ώφελος της τοπικής οικονομίας του νησιού μας;

  Απάντησε
 5. πριν 5 χρόνια 42.000 τουριστες στο Ηρακλειο μα κρουαζιεροπλοια τον Νοεμβριο!!!

  Συνεχίζονται οι αφίξεις μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου, αποδεικνύοντας την σημασία της πόλης μας ως σημαντικό προορισμό κρουαζιέρας, αλλά και επιβεβαιώνοντας την επιτυχία των προσπαθειών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 04-11-2014, έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου, από τις 08:00 το πρωί, το στολίδι της εταιρείας «Cunard Lines», το κρουαζιερόπλοιο «QUEEN ELIZABETH», προερχόμενο από το νησί Korcula της Κροατίας με προορισμό τη Ρόδο. Το πλοίο μεταφέρει 2004 επιβάτες και 1000 μέλη πληρώματος και αναμένεται να αποπλεύσει στις 17:00. Αύριο, Τετάρτη 5/11, αναμένεται να αφιχθεί στο λιμάνι μας το κρουαζιερόπλοιο «AIDA AURA» της εταιρείας «Aida Cruises», το οποίο θα παραμείνει στην πόλη μας συνολικά εννέα ώρες, μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Την Πέμπτη 6/11 αναμένεται το κρουαζιερόπλοιο «AIDA SOL» της ίδιας εταιρείας, από τις 08:00-19:00 και την Παρασκευή 7/11 το κρουαζιερόπλοιο «MSC FANTASIA» της εταιρείας «Mediterranean Shipping Company», από τις 08:00-16:00. Συνολικά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα επισκεφτούν την πόλη μας 10.000 τουρίστες κρουαζιέρας. Ενώ, συνολικά για τον μήνα Νοέμβριο αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Ηρακλείου 14 κρουαζιερόπλοια με 42.000 επισκέπτες. Είναι προφανές ότι το ευνοϊκό κλίμα της Κρήτης, ο ιστορικός, πολιτιστικός και φυσικός της πλούτος την καθιστά ένα ιδιαίτερο και μοναδικό προορισμό κρουαζιέρας στο τέλος της φθινοπωρινής περιόδου. Η κρουαζιέρα είναι ο πρώτος τομέας του τουριστικού κλάδου που έχει κάνει πραγματικότητα, εδώ και αρκετά χρόνια, τον 12μηνο τουρισμό. Η διοίκηση του ΟΛΗ θα συνεχίσει την προσπάθεια της, σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς, για την επαύξηση του οφέλους της κρουαζιέρας στην τοπική οικονομία και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νομού μας, όλες τις εποχές του χρόνου. http://www.portheraklion.gr/index.php/el/organization/news/deltio-typoy-olh-e8/

  Απάντησε
 6. πριν 5 χρόνια ΠερΜαν

  Και βοήθεια από το εξωτερικό χρειάζεται (τουρίστες) και οι τοπικοί έμποροι να ρίξουν λίγο τις τιμές τους (μερικοί πωλούν με τιμές Κολωνακίου), αλλά και η τοπική κοινωνία να παραμείνει στο νησί μετά τον Νοέμβρη. Η μισή Κως έχει εξαφανιστεί για άλλες πολιτείες και αγορές. Τα ίδια κάθε χρόνο.

  Απάντησε
 7. πριν 5 χρόνια νικος

  μαλλον ο κυριος κανταρζης δεν εχει αντιληφθει την σοβαροτητα του μολου και των κρουαζιεροπλοιων ολο τον χρονο.

  Απάντησε
 8. πριν 5 χρόνια ΜΟΛΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

  ξεκινούν έργα για μολο αξίας 12,5 εκατομμυρίων ευρώ και όπως πρόσθεσε, μαζί με τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα είναι για την ανάπλαση της εμπορικής περιοχής του λιμανιού, θα είναι ουσιαστικά ένα έργο που θα φθάσει συνολικά τα 20 εκατομμύρια ευρώ. ΣΤΗΝ ΚΩ ;

  Απάντησε
 9. πριν 5 χρόνια ΕΣΠΑ 2014-2020 ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΛΟΥ

  «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», προϋπολογισμού 3.550.487.733 συν 783.429.680 ευρώ που εκχωρούνται στις Περιφέρειες. Οι στόχοι του Προγράμματος στον τομέα των μεταφορών συνίστανται στην προώθηση της ολοκλήρωσης βασικών υποδομών (οδικών, σιδηροδρομικών, λιμένων,μολων,αεροδρομίων). ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!!!!!!!!!!!!!!

  Απάντησε
 10. πριν 5 χρόνια ο σιφακης

  ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΛΟΓΩ Α...

  Απάντησε
 11. πριν 5 χρόνια Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΝ RYANAIR

  ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΙΦΑΚΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.

  Απάντησε
 12. πριν 5 χρόνια Ryanair: νέα σύνδεση Χανιά-Μάντσεστερ, μεγαλύτερες συχνότητες από Αθήνα

  Νέο δρομολόγιο από τα Χανιά προς το Μάντσεστερ ανακοίνωσε για το καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2015 η Ryanair. Το δρομολόγιο, το οποίο ενεργοποιείται τον Απρίλιο, με συχνότητα δύο δρομολογίων την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2015 από τα Χανιά θα συμπεριλαμβάνει επίσης το νέο δρομολόγιο προς το αεροδρόμιο της Γλασκώβης. Η Ryanair θα μεταφέρει πάνω από 850.000 επιβάτες ετησίως και θα υποστηρίξει 850 παράπλευρες θέσεις εργασίας στον Αερολιμένα των Χανίων. Επίσης, η Ryanair αυξάνει τη συχνότητα των καλοκαιρινών της εσωτερικών δρομολογίων προς την Αθήνα (συχνότητα 20 εβδομαδιαίων πτήσεων). Για να γιορτάσει το νέο καλοκαιρινό δρομολόγιο προς το Μάντσεστερ, η Ryanair προσφέρει θέσεις έναντι 35,99 ευρώ για ταξίδια μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του 2015. Οι χαμηλού ναύλου θέσεις είναι διαθέσιμες για κράτηση μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (25 Δεκ.).http://www.tornosnews.gr/permalink/7522.html

  Απάντησε
 13. πριν 5 χρόνια 3 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ-ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΦΟΔΩ.

  1.Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ Ο.7 ΕΩΣ 1,5 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΥ. ΚΑΙ 5 ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΦΟΔΩ.Η ΜΟΝΗ ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΠΟΡΩΝ.Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ. 2.ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΣΤΟ 3 ΕΩΣ 4 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ. 3.ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ 100 ΕΩΣ 2.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ,ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ,ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΚΛΠ. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΒΕΔ,ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΛΠ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

  Απάντησε
 14. πριν 5 χρόνια ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΣΙΦΑΚΗ

  Mε απόφαση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύου Μχάλη Παπαδόπουλου εγκρίθηκε η ειδική τουριστική διαδρομή από το τουριστικό γραφείο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ EXPERIENCE TRAVEL A.E.» για τη θέση σε κυκλοφορία ειδικού τουριστικού λεωφορείου δημόσιας χρήσης ανοικτού τύπου αστικής περιήγησης στο Δήμο Ρόδου. Η διαδρομή που θα ακολουθεί έχει ως εξής: ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Πλατεία Ράπτη ΟΔΟΙ: Πλατεία Ράπτη- Ιερού Λόχου- Ιαλυσού-Τριάντων – Ρόδου Ιαλυσού- Ιλιάδος- Ησιόδου- Ακροπόλεως- προέκταση της Βορείου Ηπέιρου (παράλληλος δρόμος προς την οδό Ακροπόλεως έμπροσθεν του παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου)- Διαγορίδων- Ησιόδου- Ιλιάδος- Ρόδου Ιαλυσού- Ελ. Βενιζέλου- Πρωτογένους- Πλατεία Ράπτη. ΣΤΑΣΕΙΣ: 1. Πλατεία Ιαλυσού– 2. Ακρόπολις Ρόδου. ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 16.230 μέτρα σύμφωνα με τη βεβαίωση του Δήμου.

  Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.