Μεγάλα γεγονότα που αλλάζουν την ζωή μας και τον τρόπο σκέψης μας, της Ευτυχίας Σταθοπούλου.

Η νύχτα της 21ης Ιουλίου άλλαξε χωρίς αμφιβολία την ζωή μας και βέβαια τον ψυχισμό μας.

Είναι αυτο που λέμε "Μην προγραμματίζεις γιατί κάποιος έχει άλλα σχέδια..".Ο Θεός , η Φύση ,όλα όσα σε κάνουν να νιώθεις μικρός και αδύναμος μπροστά τους.

Κάπως έτσι κοιμηθήκαμε το βράδυ με την σκέψη στα καθημερινά μας προβλήματα και στο μέλλον και ήρθε ο σεισμός.Μας έδειξε πως όλα μα όλα όσα χτίζουμε για εμάς και την οικογένεια καμμιά φορά φαντάζουν μάταια.

Ξεχνάμε να ζούμε.

Ένας σεισμός που άφησε πίσω του 2 νεκρούς και τραυματίες.Ένα γεγονός που φώλιασε τον φόβο στις ψυχές μας ,γονάτισε το σώμα από την αυπνία και κούρασε το μυαλό μας με την σκέψη του.. "αύριο".

Λίγα τα αποτελέσματα του σε σχέση με την δύναμη του.Κάποια σπίτια που κρίθηκαν ακατάλληλα αλλά φτιάχνονται,σπασμένα έπιπλα και αντικείμενα στα σπίτια που δεν έχουν τελικά τόση σημασία όση τους δίναμε.

Δείξαμε ότι αντέχουμε στα πολύ δύσκολα.

Αυτό που πληγώνει βαθύτατα είναι η εικόνα του νησιού μας.Της Κω που είναι το σπίτι μας.

Παρά την άμεση κινητοποίηση φορέων και εθελοντών (Μπράβο!) του νησιού μας οι εικόνες θα μείνουν ανεξίτηλες στην μνήμη μας. Το νησί μας πληγώθηκε.Πλατείες,αρχαία μνημεία έγιναν κομμάτια.

Μέσα σε όλα αυτά έπρεπε να διαχειριστούμε το γεγονός ότι είμασταν στην μέση της καλοκαιρινής περιόδου και το νησί γεμάτο τουρισμό.Θα διαφωνήσω με όσους αντιδρούσαν στα social media σχετικά με τις φωτογραφίες από τα συντρίμια.

Καταρχήν δεν έχει κανένας δικαίωμα να επιβάλλει στον άλλο τί θα ανεβάσει και τι όχι.Πώς δηλαδή μέσα σε λίγες ώρες θα το κρύβαμε;Οι τουρίστες δεν το είδαν ,δεν το ένιωσαν ;Δεν φοβήθηκαν;Η μήπως δεν το έπαιξαν τα κανάλια;

Τόσος κόσμος κοιμόταν σε σκηνές σε πάρκα και πλατείες ,αυτό δεν φαινόταν;

Καταλήγωντας θέλω να τονίσω ότι ΝΑΙ ζούμε από τον τουρισμό ,αλλά όλα έχουν ένα όριο.Και ο φόβος δεν κρύβεται όταν κάποιος έπρεπε να σηκωθεί από την αυλή του για να πάει στη δουλειά του.

Η Κως πληγώθηκε και δεν ήταν το πρόβλημα το Facebook.Όλα ήταν φανερά με γυμνό μάτι.

Σοβαρότατη ζημιά έπαθαν πολλοί επιχειρματίες του νησιού από σπασμένα αντικείμενα.Σε κάποιες περιπτώσεις μιλάμε για μεγάλα ποσά.Ελπίζουμε να αποζημιωθούν.

Με την ευχή να μην ζήσουμε ξανά μεγάλο σεισμό ,να αποκατασταθεί σύντομα η πληγωμένη εικόνα μας θέλω να σημειώσω κάτι πολύ σημαντικό:

Όλη η Κως έγινε μία οικογένεια.Έλαμψε η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια.Σπίτια ανοιχτά ,γειτονιές και αυλές που έγιναν ένα.

Δείξαμε ότι στα δύσκολα είμαστε όλοι μαζί και είμαστε Άνθρωποι.

Κάπως έτσι αλλάξαμε τρόπο σκέψης ,ήρθαμε πιο κοντά και ας μην ξεχνάμε πως όταν μοιράζεσαι ένα πρόβλημα γίνεται τόσο μικρό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.