Άδεια η Λάμπη... που πήγαν όλοι-Εστίαση σε μαρασμό και πελάτες με το πιρούνι στο χέρι-Με μάσκες τα παιδιά στα σχολεία-"Κλικάραμε" δημιουργίες με κρέας ...

Ώρα Μηδέν για Λάμπη!!

Περάσατε καθόλου από την Λάμπη το τελευταίο διάστημα; Super market μετά από δεκαετίες έκλεισε. Εστιατόριο άνοιξε και μετά από λίγο έκλεισε αφού δεν έβγαιναν τα έξοδα (εννοείται ότι είναι υγιέστατη επιχείρηση που για χρόνια προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες σε ντόπιους και επισκέπτες , αλλά… η εποχή που ζούμε οδηγεί και τους υγιείς επιχειρηματίες σε δύσκολες αποφάσεις). Άλλα μαγαζιά δεν άνοιξαν καθόλου… Ξενοδοχεία υπολειτουργούν , εστιατόρια και καφέ ΔΕΝ κάνουν σεφτέ. Και ρωτάμε για 4η φορά μέσω του άρθρου μας : Αυτούς τους επιχειρηματίες ποιος θα τους νοιαστεί;

 

 

Μας έχουν κουράσει η Συν-διασκέψεις και γενικά Συ-σκέψεις!

Κάθε πρωί ανοίγω τα email της ιστοσελίδας! Κάθε πρωί η ίδια ρουτίνα. Συσκέψεις για τον τουρισμό, συνδιασκέψεις για τον τουρισμό, συσκέψεις για το ένα για το άλλο. Δυστυχώς οι περισσότεροι πολιτικοί μας δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος είναι πραγματικά κουρασμένος. Οι περισσότεροι δεν δούλεψαν φέτος, πολλοί δεν έχουν πληρωθεί , ενώ οι επιχειρήσεις δεν ξέρουν που να πρώτο δώσουν. Αλήθεια τώρα, πόσοι πιστεύουν ότι οι αναρτήσεις αυτές διαβάζονται από το κοινό; Τα επιδόματα και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ πιο πολλά «χτυπήματα» έχουν. Sorry!

 

 

 

Ξεκάθαρη η κ. Σβύνου-Και πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται…

Πρώτη Ιουλίου πήρε μπρος δειλά δειλά ο τουρισμός και σήμερα που γράφουμε αυτό το άρθρο είναι 18 Αυγούστου. Ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες ακυρώσεις και φυσικά η «αντίστροφη μέτρηση» όπως δήλωσε η κ. Σβύνου στον Sky έχει ξεκινήσει. Δηλαδή για το κλείσιμο της σαιζόν. Δείτε με το ζόρι 3 μισθοί στους υπαλλήλους. Κατά την διάρκεια αυτή, υπήρξαν μέτρα για κλείσιμο της εστίασης στις 12 το βράδυ , καθιστοί στα μπαρ κτλ. Τα αντισταθμιστικά δεν βλέπουμε… γιατί η εστίαση είναι ένα βήμα πριν τον μαρασμό.

 

 

 

Προβληματισμός για τις μάσκες στα παιδιά!

Πραγματικά αυτό το μέτρο δεν ξέρω πως θα εφαρμοστεί. Τα σχολεία ξεκινάνε 7 Σεπτεμβρίου και οι γονείς θα πρέπει να προετοιμάσουν τα μικρά παιδιά για το πως θα φοράνε τις μάσκες. Αλήθεια τώρα υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι αυτό μπορεί να γίνει; Να πεις δηλαδή σε ένα 10χρονο να φοράει την μάσκα 6 ώρες; Εδώ εμείς την φοράμε στην δουλειά και έρχονται στιγμές που μας πιάνει βήχας. Κακά τα ψέματα , την δυσκολία την ξέρουμε όλοι, κυρίως στην αναπνοή. Ένα 10χρονο δηλαδή, δεν θα τρέξει; Δεν θα παίξει; Δεν θα του πέσει κάτω η μάσκα; Δεν θα παίζει με τα άλλα παιδιά; Μόνα τους θα κάθονται με αποστάσεις; Η παρακάτω εικόνα (που εμένα προσωπικά μου δημιουργεί στεναχώρια) είναι από το iatropedia.gr .Τέλος πάντων, αν είναι για καλό τί να πω. Από όσο γνωρίζουμε πάντως, ήδη υπάρχουν στην αγορά ειδικές προστατευτικές μάσκες για παιδιά με τους αγαπημένους τους ήρωες. Επίσης υπάρχουν και αντισηπτικά για παιδιά. Εάν είναι να γίνει, ας γίνει όμορφα.

 

 

 

Το Χασαπάκι σε παγκόσμιο διαγωνισμό κρεοτεχνίας!

Ο Μιχάλης Σβύνος γνωρίζουμε ότι πάντα κάνει όμορφα πράγματα. Τώρα έχει δημιουργήσει έναν υπέροχο χώρο προσφέροντας ποιοτικά κρέατα. Είδαμε λοιπόν τις παρακάτω φωτογραφίες που ήταν σαν πίνακας ζωγραφικής στο FB «Κρεοπωλείο Σβύνου Το χασαπάκι»!

«Απο την συμμετοχή μας σε παγκόσμιο διαγωνισμό κρεοτεχνίας!
Ευχαριστούμε πολυ τον @ioakeim_photography για την φωτογράφηση και την @linasvinou_flowercreations για τον στολισμό.

#artisanbutcher #meatlove #meatart #toxasapaki #butcershop @ Κρεοπωλείο Σβύνου Το χασαπάκι»

 

 

 

Σχετικά με το κλείσιμο της εστίασης στις 12. Παράδειγμα απλό που ζήσαμε.

Κάτσαμε σε ψαροταβέρνα, συγκεκριμένα στα βοτσαλάκια στις 10 ακριβώς. Δεν προλαβαίναμε νωρίτερα καθώς οι υπόλοιποι δούλευαν. Το μαγαζί γεμάτο, και εκείνη την ώρα ερχόντουσαν και άλλοι. Οι αποστάσεις κανονικά, και το τραπέζι μετά από κράτηση. Μέχρι να δοθούν οι παραγγελίες, να ετοιμαστούν, να σερβιριστούν, να φάνε , να πιούν κάτι είχε πάει εντεκάμιση. Δώδεκα παρά δέκα ζητήσαμε λογαριασμό με το ψάρι ακόμα στο στόμα. Όπως λέμε με την ψυχή στο στόμα , κάπως έτσι. Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε και το επιδόρπιο το οποίο τρώγαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Αν δηλαδή τα μέτρα αυτά πάρθηκαν για να μην πίνουν αλκοόλ οι άνθρωποι και …ξεφεύγουν, να τους ενημερώσουμε ότι μάλλον σόδα θέλαμε , με τέτοιο στρες! Οι επιχειρηματίες έτρεχαν πανικόβλητοι να κλείσουν πόρτες και φώτα. Οι δε πελάτες έτρεχαν στην Αβέρωφ. Όλα αυτά για να μην πέσει πρόστιμο. Σας θυμίζει κάτι αυτή η εικόνα; Τέλος πάντων τουλάχιστον προλάβαμε και απολαύσαμε ωραίο φαγητό.

 

 

 

Αυστηρή τήρηση των μέτρων και διασκέδαση! Εμείς πάντως το κάναμε στο Μύλο!

Ημέρα Δεκαπεντάυγουστου! Κάπου πρέπει να πας, άσε που οι Μαρίες μας, ήταν πολλές. Τα καλέσματα πολλά, οπότε πήγαμε Μύλο. Κάτσαμε μέχρι αργά το απόγευμα στην παραλία, και μετά ανεβήκαμε να απολαύσουμε μία μπύρα στον χώρο του μαγαζιού. Ο Dj που ήταν καλεσμένος (Dj Deleasis) ,έπαιξε φοβερά κομμάτια , ανάμεσα τους και τον ύμνο «Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο». Κάνω ιδιαίτερη σημείωση καθώς ήταν η στιγμή πιστεύω που ανέβηκε το κέφι! Να σημειώσω πως όλοι καθόντουσαν και εμείς κρατούσαμε τις αποστάσεις. Και έτσι ήρεμα και ωραία πέρασε η βραδιά. Να πούμε επιπλέον ότι φάγαμε φοβερή πίτσα. Τόσο ωραία που δεν πρόλαβα ούτε φωτογραφία να την βγάλω. Η μοναδική φωτογραφία που έχω είναι αυτή με τον φίλο Ζαχαρία.

 

 

Λίγες μέρες έμειναν να φύγει ο Αύγουστος , και σιγά σιγά μπαίνουμε σε άλλους ρυθμούς. Για αυτό απολαύστε τώρα όσο μπορείτε την θάλασσα , τον καιρό και το ωραίο μας νησί! Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα μας μαντρώσουν πάλι.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.