Η εξερεύνηση στην Κω συνεχίζεται.. 30 πεζοπόροι κατέκτησαν την υψηλότερη κορυφή του Δίκαιου...

Ξεκινήσαμε από τον Άγιο Ανδρέα, περάσαμε από την Παναγία Μονάγρι(υψόμ. 355μ.) και κατευθυνθήκαμε μέσα από την Πλακερή, προς μία από τις κορυφές του Δικαίου, την Αγία Ποκού(υψόμ. 780 μ.)-εκεί επισκεφτήκαμε και τα ερείπια εξωκκλησιού που συνήθως αναφέρεται ως Αγία Ποκού (Παναγία Επακούουσα), ή Άγιος Αββακούμ, ή Αγία Φωτεινή.


Μετά κατακτήσαμε την υψηλότερη κορυφή του Δικαίου το Ψηλό Βουνό
(υψόμ. 846,5μ.), υψηλότερη κι απ' αυτή του Χριστού κατά 2,5 μέτρα.Είδαμε τις κορφές Τρουτσούμια, Σκοπός, Αχλάδα,Αωσταριά, Χριστός(Ωρομέδων), τη Λαγκάδα του Βούζη και μετά κατευθυνθήκαμε προς το αρχαίο Λατομείο Μαρμάρου στο Κακό Σκαλί(από όπου φημολογείται ότι προήλθαν τα μάρμαρα που χρησιμοποιήθηκαν για το Ασκληπιείο).Τέλος, μας εντυπωσίασαν μεγαλιθικά τείχη, ή κυκλώπεια τείχη που ονομάστηκαν έτσι γιατί μόνο Κύκλωπες μπορούσαν να σηκώσουν τέτοιους ογκόλιθους.
Η διαδρομή ήταν πολύ δύσκολη και κουραστική, χωρίς καθόλου μονοπάτι για αρκετή ώρα, πάνω σε πέτρες ή σε πολύ σαθρό έδαφος.
Παρ'ολ'αυτά, 30 πεζοπόροι συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό.
Ως την επόμενη Κυριακή....

 

Φωτογραφίες και ρεπορτάζ Σοφία Καραγιάννη

2 Σχόλια

Σχολίασε
  1. πριν 7 χρόνια Νικος

    Πως μπορει καποιος να συμμετεχει στις πεζοπορειες.γραψτε παρακαλω καποιες λεπτομερειες.

    Απάντησε
  2. πριν 7 χρόνια Σοφία Καραγιάννη

    για την Κυριακή που μας έρχεται Αγαπητοί πεζοπόροι γεια σας. Μετά τη θριαμβευτική μας κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής της Κω, με τις οδηγίες του κ. Δημήτρη Μωραΐτη, σκεφτήκαμε να σας δώσουμε την ευκαιρία για μια ήπια διαδρομή. Έτσι ο κ. Μωραΐτης μας προσφέρει μια σημαντική πεζοπορία σε ανατολικό τμήμα του νησιού, εκεί που αναπτύχθηκε η πόλη Κως η Μεροπίς. Πότε και πού ? Την Κυριακή, 31 Μαρτίου, ώρα: 9:45 με 10:00 συγκέντρωση κοντά στη Βίλα Καφέ 10:00 αναχώρηση και ανέβασμα στα χαμηλά βουνά της περιοχής όπου θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα υπό τις οδηγίες του κ. Μωραΐτη. Ενδιαφέροντα σημεία: το Παλαιόκαστρο, πολλά κατάλοιπα αρχαιοτήτων, πηγές με πόσιμο νερό, ο Άγιος Γεώργιος ο Καμαρίτης, ο Άγιος Κωνσταντίνος, οι δρακότρυπες και πολλά άλλα, ανάλογα με τη διάθεση κατά την εξέλιξη της πορείας. Το φυσικό περιβάλλον είναι τελείως διαφορετικό από τα γνωστά μας μέχρι τώρα. Δεν υπάρχουν δέντρα αλλά μικροί θάμνοι -αφάνες ή αλλιώς αστοιφές- αλλά με πολύ σημαντική την προσφορά τους στην προστασία του εδάφους από τη διάβρωση και μια ξεχωριστή ομορφιά, πράσινη τώρα και καφέ το καλοκαίρι. Η διαδρομή θα είναι ήπια και εξ ίσου ενδιαφέρουσα με αυτές που κάναμε μέχρι τώρα. Η meteo.gr προβλέπει για την Κυριακή μεσημέρι υψηλό δείκτη υπεριώδους ακτινοβολίας (7). Συνιστάται χρήση αντηλιακού, καπέλου, γυαλιών ηλίου....

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.