Σε απόγνωση ο δήμαρχος Σύμης για τους μετανάστες: «Να παραιτηθεί ο υπουργός» (βίντεο)

Αγανακτισμένος από την κατάσταση που επικρατεί στη Σύμη εμφανίστηκε ο δήμαρχός της, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» από το λιμάνι και παρουσίασε την κατάσταση εκεί.

«Σε καθημερινή βάση έχουμε αφίξεις στο νησί. Είναι στον δρόμο που συνδέει τον γιαλό με το χωριό στον κεντρικό δρόμο. Δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας στο νησί. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την κυβέρνηση και θα το θεωρήσω ανικανότητα και όχι αδιαφορία. Υπάρχει κίνδυνος και τότε ποιος θα είναι ο υπεύθυνος;», είπε αρχικά ο δήμαρχος στην εκπομπή του Alpha, τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

«Έχω επικοινωνήσει 500 φορές με τους αρμόδιους. Λένε εδώ και δύο μήνες ότι προσπαθούν να βρουν λύση, αλλά μέχρι να τη βρουν θα έχει γίνει ατύχημα. Περίπου 200 άνθρωποι είναι πεταμένοι στον δρόμο, ανάμεσά τους και παιδιά. Και έρχονται και καινούριου. Υπάρχει έγκυος γυναίκα, ιατρική περίθαλψη δεν υπάρχει. Είχαμε δύο αγροτικούς γιατρούς, δήλωσαν αδυναμία λόγω υπερκόπωσης και έφυγαν», φώναζε ο Παπακαλοδούκας, περιγράφοντας την κατάσταση:

«Ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πριν τις εκλογές πέρασαν όλοι από εδώ. Μετά τις εκλογές χάθηκε η ευαισθητοποίηση. Ο υπουργός πρέπει να δηλώσει παραίτηση» πρόσθεση.

Οι άνθρωποι εκεί δεν έχουν τα στοιχειώδη, όπως τουαλέτες ή σίτιση.

«Κάνουν την ανάγκη τους εκεί που κοιμούνται ή σε σακούλες και τις πετάνε στη θάλασσα. Υπάρχει σίτιση μόνο για τους 70 ανθρώπους που βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα, οι υπόλοιποι ζουν από τις δωρεές των εστιατόρων και των επιχειρηματιών. Αλλά πλέον κι εκείνοι αδυνατούν να ταΐσουν τόσο κόσμο».

πηγή newpost.gr
 Πηγή:www.dimokratiki.gr

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν 9 μήνες MARIAN

    ΥΠΕΡΧΕΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΕΞΕΛΗΞΗ ΝΑ ΕΠΟΙΚΙΘΕΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣΤΕ ΟΙ ΝΤΟΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΚΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΙΟΝΩΤΗΤΑ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΩΝΩΝ ΠΛΥΘΗΣΜΩΝ ΑΜΕΣΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ (ΝΟΕΜΒΡ., ΔΕΚΕΜΒ.,Κ.Ο.Κ.Ε.) ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.