Κως Τότε και Τώρα: Το πάρκο της Ακτής Μιαούλη , η παλιά πλατεία του Γιαλού πριν το 1933

Έξω από την πύλη του Κάστρου δημιουργήθηκε ο μεσαιωνικός οικισμός της Χώρας. Όταν οι Οθωμανοί στο τέλος του 14ου αιώνα άρχισαν τις επιθέσεις με τον σουλτάνου Βαγιαζήτ Α΄, ο μεγάλος μάγιστρος του τάγματος Heredia, διέταξε το γρηγορότερο να οχυρωθεί και η Χώρα που ως τότε ήταν εκτός τειχών. Το έργο ανέλαβε ο διοικητής της Κω, Schiegelholz. Η πύλη του Schlegelholtz στο νοτιοανατολικό τμήμα έφερε τα οικόσημα του μεγάλου μαγίστρου Juan Fernandez de Heredia (1377- 1396) και του πρεκέπτορα (διοικητή) της Κω H. Schlegelholtz (1386-1412). Η πύλη έπαθε σοβαρές ζημιές στο σεισμό του 2017 και τα οικόσημα κατέρρευσαν. Η οχύρωση ολοκληρώθηκε το 1500 με την διάνοιξη της περιμετρικής τάφρου πλάτους 16 μέτρων από τον διοικητή Constanzo Operti.

Ο πύργος της συμβολής Ιπποκράτους και βασ. Γεωργίου Β που διακρίνεται αριστερά της φωτογραφίας έπαθε σοβαρές ζημιές στο σεισμό του 2017.

Εδώ οι φωτογραφίες τότε και τώρα:

Πάνω επιχρωματισμένη φωτογραφία του 1939 έκδοση Tuminelli. Κάτω φωτογραφία προ του σεισμού του 2017. Το πράσινο και τα δένδρα στο πάρκο είναι τόσο αναπτυγμένα που κρύβουν τα κτήρια. Διακρίνεται επίσης αριστερά και η πρώτη θέση της μουριάς στη διασταύρωση των δρόμων.

Ανάρτηση στο FB ΚΩΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.