Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου: «Για ακόμη μία φορά η πραγματικότητα τους διαψεύδει!»

Δελτίο Τύπου

«Για ακόμη μία φορά η πραγματικότητα τους διαψεύδει!»

Για ακόμη μία φορά η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και η κυβέρνηση έδειξαν την παντελή αδιαφορία τους για την ανθρώπινη ζωή. Όπως είναι γνωστό ότι ύστερα από μήνυση του δημάρχου του νησιού Αντώνη Καμπουράκη, αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν των χώρο των παλαιών σφαγείων δίπλα στο λιμάνι με σκοπό να μεταφερθούν οι διαμένοντες πρόσφυγες και μετανάστες σε δομές στην Κω και στην ενδοχώρα. Σύμφωνα με δηλώσεις τοπικού βουλευτή της κυβέρνησης οι άνθρωποι αυτοί θα μεταφέρονταν σε ασφαλείς συνθήκες.

Δυστυχώς όμως για ακόμη μία φορά η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Μετά από επιστολή του δημάρχου της Κω Θεοδόση Νικηταρά στην οποία εξέφραζε της αντίρρηση του στον να γίνουν ξανά τα νησιά μας στρατόπεδα συγκέντρωσης, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου όχι μόνο δεν έλαβε υπόψιν του τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας αλλά προχωράει και σε μία επέκταση των προσφυγικών δομών στην Κω της τελευταίας στιγμής. Δείχνοντάς έτσι στους κατοίκους του νησιού ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η κοινωνική συνοχή και η ανθρώπινη ζωή αλλά το να γίνουν αποθήκες ψυχών τα νησιά μας.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με δημοσιεύματα από αθηναϊκές εφημερίδες, δεκάδες αναγνωρισμένοι πρόσφυγες οι οποίοι διέμεναν στα σφαγεία της Ρόδου και ανέμεναν να λάβουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν στο πλοίο προς Πειραιά. Χωρίς να έχουν όμως την δυνατότητα να φιλοξενηθούν για μερικά βράδια σε δομές της Αττικής, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να περάσουν το βράδυ στους δρόμους σε καιρό πανδημίας. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από αλληλέγγυους, σε δύο οικογένειες οι οποίες ταξίδευαν προς την Θεσσαλονίκη με σκοπό να εγκατασταθούν σε δομή της περιοχής, τους επιβλήθηκε πρόστιμο 1,200 ευρώ για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας. Θα θέλαμε να ρωτήσουμε λοιπόν τον βουλευτή ης Νέας Δημοκρατίας και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, εάν αυτές τις συνθήκες θεωρούν καλύτερες και ανθρώπινες;

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.