Η παραίτηση του Β. Μανιά και τα πολλαπλά μηνύματα της -Πλήγμα στην Δημοτική Αρχή- Υπεραντιδήμαρχος η Σέβη Βλάχου

Η παραίτηση του Βασίλη Μανιά από εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού για πολλούς έσκασε ως «βόμβα» να ταράξει το τοπικό πολιτικό σκηνικό.

Όμως «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν ότι εδώ και καιρό ο Βασίλης Μανιάς έχει παραιτηθεί από υπεύθυνος του τομέα τουρισμού. Προφανώς ο Δήμαρχος Θ. Νικηταράς προσπαθούσε να γεφυρώσει το χάσμα που υπήρχε και τα παραταξιακά προβλήματα ώστε η παραίτηση να μην γίνει αποδεκτή. Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, ο Βασίλης Μανιάς ήταν αποφασισμένος και πολύ δυσαρεστημένος και παραιτήθηκε.

Να σημειώσουμε τα παρακάτω :

 • Να θυμίσουμε ότι ο Β. Μανιάς είναι ένα καταρτισμένο στέλεχος, γνώστης του τουρισμού και των προβλημάτων της αγοράς.
 • Στις τελευταίες εκλογές βγήκε 6ος με 694 ψήφους στην Δημοτική Ενότητα Κω.
 • Είναι Πρόεδρος του ΣΕΠΕΚΩ με πολύ αξιόλογη δράση.
 • Από τότε που ανέλαβε τον τουριστικό τομέα πάλεψε στην χειρότερη παγκοσμίως , τουριστική περίοδο. Σχεδίασε κάτω από αντίξοες συνθήκες για την προβολή του νησιού μας.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η παραίτηση του είναι ένα ισχυρό πλήγμα για την Δημοτική Αρχή και σίγουρα δημιουργεί συνθήκες εσωστρέφειας αφού δείχνει ότι υπάρχουν εσωτερικά ζητήματα που μέχρι σήμερα δεν φαινόντουσαν.

Οι ακριβείς λόγοι της παραίτησης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και μεγάλες αντιθέσεις ανάμεσα σε στελέχη για χειρισμούς συγκεκριμένων θεμάτων.

Ξεκάθαρη βέβαια είναι και η επιλογή του Β. Μανιά να μην παραιτηθεί από Δημοτικός Σύμβουλος που προφανώς δείχνει την πρόθεση του να μην δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα στην Δημοτική Αρχή , άλλωστε να θυμίσουμε ότι ήταν στην πρώτη γραμμή και ότι είναι συμμαθητής με τον Θ. Νικηταρά.

Σε κάθε περίπτωση το μέλλον θα δείξει για τις κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα και θα αναδείξει τις όποιες αντιθέσεις ή διαφορές.

Στην συνέχεια, η επιλογή του Δημάρχου Θ. Νικηταρά ήταν να δημιουργήσει την ΥΠΕΡαντιδημαρχία Τουρισμού-Πολιτισμού -Αθλητισμού με Αντιδήμαρχο την έμπειρη Σέβη Βλάχου.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι άποψη μας είναι πως ο τουρισμός θα έπρεπε από την αρχή να είναι Αντιδημαρχία , αφού «σηκώνει» το βάρος της οικονομίας και ανάπτυξης του νησιού μας.

Γράφουμε ότι πρόκειται για ΥΠΕΡΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ αφού περιλαμβάνει τρείς από τους μεγαλύτερους τομείς του Δήμου μας με μεγάλους προϋπολογισμούς , με πολλούς εργαζόμενους , τομείς που επηρεάζουν άμεσα τόσο την καθημερινή ζωή του τόπου μας αλλά και την ανάπτυξη του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το μεγάλο στοίχημα για τον τομέα τουρισμού είναι η δημιουργία του σύγχρονου τουριστικού φορέα που ήδη έχει αργήσει.

 

 

3 Σχόλια

Σχολίασε
 1. πριν 2 μήνες στρατιωτης

  ΣΩΣΤΟΣ Ο ΜΑΝΙΑΣ

  Απάντησε
 2. πριν 2 μήνες Γιάννης

  Ή Κως χρειάζεται ομαδα πού να γνωρίζει και να έχει ικανότητα για Τον τουρισμό μέχρι τώρα Δεν αντιμετωπίζουν Τον τουρισμό σοβαρά

  Απάντησε
 3. πριν 2 μήνες ΠΑΣΑΤΕΜΠΟΣ

  ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ?????

  Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.