Δ.Γερασκλής : ‘’ Οι κινήσεις πανικού μιας μικρής ομάδας δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες της Κω-Προχωράμε σε νέα προκήρυξη και διαγωνισμό για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και το Χωροταξικό.’’

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Δ.ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ : ‘’ Οι κινήσεις πανικού μιας μικρής ομάδας δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες της Κω-Προχωράμε σε νέα προκήρυξη και διαγωνισμό για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και το Χωροταξικό.’’

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ.Δαυίδ Γερασκλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Οι κινήσεις πανικού μιας μικρής ομάδας, λίγο αφορούν τον πολίτη της Κω.

Οφείλουμε όμως, απευθυνόμενοι στους πολίτες της Κω, να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα:

1ον. Το 2007 ξεκίνησε η  διαδικασία εκπόνησης του νέου ΓΠΣ (Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου) για τον τέως δήμο ΚΩ. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και υπογράφηκε σύμβαση με τον ανάδοχο τον Δεκ. του 2010.

2ον. Το το 2011, η δημοτική αρχή Καίσερλη αποφάσισε την λύση της σύμβασης με στόχο να κάνει νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για όλο το νησί,παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία έκανε σαφή αναφορά στην δυνατότητα ολοκλήρωσης των εκπονούμενων ΓΠΣ για τις περιοχές που είχαν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες , όπως στη Δημοτική Ενότητα Κω.

3ον. Πως θα το έκανε η δημοτική αρχή Καίσερλη; Με τις αλήστου μνήμης συνεργατικές, για αυτές τις πρακτικές λογοδοτεί πλέον στη Δικαιοσύνη.

Τι έκανε τελικά σε ότι αφορά τα πολεοδομικά ζητήματα; Ένα πελώριο και μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ.

4ον. Μπορεί να πήραν απόφαση για λύση της σύμβασης το 2011 , δεν έκαναν όμως καμία από τις ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο. Επειδή τα προβλήματα παρέμεναν, τον Απρίλιο του 2015 αποφασίσαμε την ενεργοποίηση της αρχικής σύμβασης και την επέκταση των εργασιών και του αντικειμένου της σε ολόκληρο το νησί.

5ον. Δεν καταβλήθηκε ούτε ένα ευρώ στη συγκεκριμένη εταιρεία. Μετά μάλιστα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο τέλος του 2015, που έθετε ζήτημα ενιαίου σχεδιασμού, με νέα απόφαση που πήραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο προχωρήσαμε στην οριστική λύση της σύμβασης. Γιατί οφείλουμε να σεβόμαστε τους νόμους.

Είναι σαφές ότι η μηνυτήρια αναφορά της κ.Ρούφα θα καταλήξει εκεί που κατέληξαν όλοι αυτοί, με την απόφαση των πολιτών της Κω: στα αζήτητα.

Η κ.Ρούφα βρήκε μόνο 2 ‘’πρόθυμους’’ να υπογράψουν τη μηνυτήρια αναφορά, έμπνευσης του χαλκείου του προηγούμενου καθεστώτος.

Βρήκε επίσης μόνο 2 ‘’πρόθυμους’’ μάρτυρες.

Έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις με κάποιους ανθρώπους. Το γεγονός όμως ότι οι περισσότεροι αρνήθηκαν να συνυπογράψουν τη μηνυτήρια αναφορά, επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι στην αντιπολίτευση. Άλλωστε οι περισσότεροι έχουν ήδη διαχωρίσει τη θέση τους, εδώ και καιρό.

Η Νέα Δημοτική Αρχή ήρθε για να δώσει λύσεις σε προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν, προβλήματα που κάποιοι για χρόνια απέφευγαν να αγγίξουν. Ένα από αυτά είναι τα πολεοδομικά και χωροταξικά ζητήματα που απασχολούν χιλιάδες πολίτες στο νησί.

Για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο  και το Χωροταξικό της Κω, προχωράμε άμεσα σε νέα προκήρυξη και διαγωνισμό.

Για το πολεοδομικό σχέδιο Καμαρίου θα γίνει η παρουσίαση της μελέτης και θα προχωρήσουμε στα δύο επόμενα βήματα, στην  οριοθέτηση ρεμάτων και στην γεωλογική μελέτη καταλληλότητας.

Για την επέκταση του σχεδίου στην Καρδάμαινα εγκρίθηκε η γεωτεχνική μελέτη που αφορούσε το νεκροταφείο. Το επόμενο βήμα μας θα είναι η προκήρυξη του έργου της μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας για το σύνολο της επέκτασης.

Για το πολεοδομικό σχέδιο Ασφενδιού,ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναγνώρισης από  τον Δασάρχη της περιοχής και  αναμένουμε την οριστικοποίηση της πρότασης ορίων για την υποβολή στην δασική υπηρεσία Δωδ/σου προς έγκριση.

Για το πολεοδομικό σχέδιο του οικισμού Κεφάλου,μετά τη δεδομένη άρνηση και αδυναμία των μελετητών να ανταποκριθούν, ο Δήμος εκκινεί νέα διαδικασία.’’

 

φώτο αρχείου

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.