Δήμος Κω: Με γεμάτη ατζέντα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς στην Αθήνα

Σειρά συναντήσεων για σημαντικά θέματα, που αφορούν την ανάπτυξη και πρόοδο της Κωακής κοινωνίας, είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς.

Καταρχήν, σε συνάντηση του με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ο Δήμαρχος Κω εξέθεσε την κατάσταση που βρίσκεται το νοσοκομείο του νησιού μας, όπου ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), σε μια περίοδο που, σε περιοχές πολύ μικρότερες πληθυσμιακά, έχουν δημιουργηθεί ήδη τέτοιες αλλά και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Την ώρα που σύσσωμη η τοπική κοινωνία δίνει τη μάχη της οικονομικής επιβίωσης, η Ιπποκρατική Κως ακόμα διεκδικεί τα αυτονόητα.

Σε αυτή τη λογική, ο Θεοδόσης Νικηταράς τόνισε για μια ακόμα φορά, ότι η αναγκαιότητα ανέγερσης νέου νοσοκομείου είναι όσο ποτέ άλλοτε υπαρκτή.

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά, τόσο με το ζήτημα της ΜΑΦ όσο και με τη δυνατότητα κατασκευής νέου Νοσοκομείου.

Ο Δήμαρχος Κω είχε επίσης συνάντηση με τη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, για την υποστήριξη των προτάσεων χρηματοδότησης που έχει ήδη υποβάλλει ο Δήμος μας. Οι προτάσεις αφορούν στη χρηματοδότηση ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού για πέντε (5) παιδικές χαρές και στην εκκαθάριση του κτιρίου που στέγαζε το Οινοποιείο από υλικά αμιάντου.

Τέλος, κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του ΕΟΤ για γνωμοδότηση σχετικά με τη δυνατότητα επισκευής του εγκαταλειμμένου κτιρίου του Δήμου στα «Θερμά», μετά και από τις διευκρινήσεις που δόθηκαν από το Δήμαρχο Κω, θετικά αποφάνθηκαν τα μέλη της.

Πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη, μετά από μια πενταετία απαξίωσης και αδιαφορίας για το συγκεκριμένο κτίριο, μοναδικό στην περιοχή.

Η έγκριση αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει ο Δήμος μας στην επισκευή και την πλήρη ανακαίνιση του, δίνοντας κατεύθυνση αναζωογόνησης μιας από τις πλέον επισκέψιμες και μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιοχής του νησιού μας.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς σήμερα βρίσκεται στη Σύρο, για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και την Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων).

 

Γραφείο Τύπου

3 Σχόλια

Σχολίασε
 1. πριν 1 μήνας ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ:::

  ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ:::::

  Απάντησε
 2. πριν 1 μήνας Ποσο ιδιοι παντα

  Πενταετια απαξιωσης. του κτιριου... ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ?.. Σε καθε υποτιθεμενο δελτιο τυπου η λασπη δεν λειπει... Τα της Συρου μας ςνδιαφερουν επισης... Περιμενουμε ανακοινωσεις..

  Απάντησε
 3. πριν 1 μήνας ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΗΝ

  ΕΙΧΑΤΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΑΡΚΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ.ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΑΣΩ ΘΑ ΛΕΡΩΘΩ....

  Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.