Γ. Κυρίτσης στο Ράδιο Πρώτο: «Που ήταν χθες ο δήμαρχος, τα μηχανήματα και οι μπουλντόζες; Ποιος τον έπεισε να μην κατεβάσει τα μηχανήματα;»

Για την μεταφορά μεταναστών από τη Ρόδο στην Κω και την διαχείριση των αρμόδιων φορέων, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής. Ο κ. Κυρίτσης έκανε λόγο για κρυφή ατζέντα του δημάρχου σε ότι αφορά το μεταναστευτικό , υπενθυμίζοντας ότι ο δήμαρχος με στελέχη της δημοτικής αρχής και εργαζόμενους του δήμου είχαν βρεθεί στο λιμάνι με μπουλντόζες και μηχανήματα του δήμου για να αποτρέψουν την αποβίβαση μεταναστών που ήταν προγραμματισμένο να αποβιβαστούν σε άλλο λιμάνι.  

Ο τέως δήμαρχος ξεκίνησε λέγοντας ότι η τουριστική περίοδος ξεκινά άσχημα διότι επιδημιολογικά η Κως είναι στο βαθύ κόκκινο με την τουριστική Ρόδο να δέχεται τουρίστες πειραματικά και την Κω να δέχεται άλλου είδους τουρίστες από την Ρόδο. 

Μάλιστα, ο κ. Κυρίτσης συνέδεσε το γεγονός της μεταφοράς των μεταναστών από την Ρόδο στο Πυλί με την έναρξη του τουρισμού στο νησί των ιπποτών.  

« Είναι ανασταλτικός παράγοντας τουριστικός η ύπαρξη μεταναστών. Με εκπλήσσει που τους έφεραν όπως είπαν προσωρινά στην Κω και δεν τους μετέφεραν απευθείας στην ενδοχώρα. Μπορούσαν να καταγραφούν στην Ρόδο. Εάν δεν υπήρχαν οι κατάλληλοι φορείς θα μπορούσε να ταξιδέψει κινητό κλιμάκιο καταγραφής από την Κω στην Ρόδο. Γιατί δεν τους πήγαν στην ηπειρωτική Ελλάδα μόνο τους έφεραν στην Κω; Διότι εδώ με την ανοχή των πολιτών και την αδιαφορία των πολιτικών αρχών κάνουν ένα 5στερο δεύτερο Χοτ Σποτ.» 

Ο τέως δήμαρχος ανέφερε ότι σήμερα διαδραματίζονται στο θέμα του μεταναστευτικού όσα είχε καταγγείλει στο παρελθόν. Όσα ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση τα συνεχίζει η τωρινή κυβέρνηση η οποία όπως είπε ακολουθεί την ίδια τακτική.  

«Εδώ βέβαια μπαίνει το ερώτημα, ποιος πιστεύει ότι το προσωρινό δεν είναι μόνιμο;» είπε ο κ. Κυρίτσης συμπληρώνοντας ότι η κεντρική πολιτική ηγεσία βλέπει διαφορετικά την Ρόδο σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά.  

Επίσης έκανε αναφορά στις μπουλντόζες λέγοντας: « Θυμάστε όλοι τις μπουλντόζες για ανθρώπους που δεν θα κατέβαιναν στην Κω. Που ήταν χθες ο δήμαρχος, τα μηχανήματα και οι μπουλντόζες; Ποιος τον έπεισε να μην κατεβάσει τα μηχανήματα;» 

Ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής προχώρησε λέγοντας μάλιστα ότι η σημερινή δημοτική ομάδα ανέλαβε με συμφωνίες για να κλείσουν στόματα. « Κάποιοι το δέχτηκαν να έρθουν στην Κω οι μετανάστες. Έχει αποδεχθεί τα πάντα. Βγάζει και μία ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου Αποδέχθηκε την νέα δομή, την μεταφορά μεταναστών και άλλα.»  

Ο κ. Κυρίτσης επέμενε στην ταυτοποίηση στην Ρόδο και μάλιστα έκανε λόγο για δοκιμαστικές κινήσεις που θυμίζουν όπως είπε άλλες εποχές.  

«Ο τοπικός βουλευτής χθες το πρωί εξέδωσε δελτίο τύπου ότι θα μεταφερθούν οι μετανάστες από τη Ρόδο σε ασφαλές μέρος. Άρα ήξεραν. Δεν μπορούσε να πάει ένα κινητό κλιμάκιο καταγραφής; Η Κως και η Λέρος θυσιάστηκαν.» 

Τέλος, μίλησε για την πανδημία και την διαχείριση σε τοπικό επίπεδο λέγοντας ότι κάποιοι ψεύδονται ότι δεν γνωρίζουν στοιχεία και δεδομένα. 

« Είναι ψέματα που λένε κάποιοι ότι δεν γνωρίζουν τι γίνεται σε σχέση με τον κορονοϊό. Κάθε Δευτέρα, η κεντρική πολιτική προστασία ενημερώνει με έκθεση την τοπική πολιτική προστασία και δίνει αναφορά με όλα τα στοιχεία.» 

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο: 

 

Πηγή: https://www.vimatisko.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.