Γ. Κυρίτσης: "Μάλλον εναντίον της Δικαιοσύνης πρέπει να στραφεί όποιος απειλεί με αγωγές που αποτελούν κούφια λόγια"

Ο «Σ», μετά την δεύτερη επιστολή του τέως δημάρχου Κω Κώστα Καΐσερλη, ο οποίος δηλώνει πως, η δίωξη του από τον Δήμο της Κω επί δημαρχίας Γ Κυρίτση  (αλλά και η επί ενάμιση χρόνο απραξία του Δήμου της Κω επί κ. Νικηταρά), είναι πολιτική δίωξη και όχι ποινική καταγγελία ή αστική απαίτηση ζημιών του Δήμου, απευθύνθηκε στον κ. Κυρίτση,  ζητώντας το πολιτικό του σχόλιο.

Ο κ. Κυρίτσης δεν σχολιάζει τα περί πολιτικής δίωξης του κ. Καΐσερλη, όμως, επαναλαμβάνει την πάγια θέση της παράταξής του, δηλαδή, κανένα δημοτικό ακίνητο χωρίς αντίτιμο. Παράλληλα, αναφέρει και την δική του περίπτωση για το έργο της οδού Αβέρωφ, σημειώνοντας: «Δεν βλέπουμε όμως την ίδια ευαισθησία από τον συγκεκριμένο άνθρωπο για τους μηχανικούς του Δήμου που έσυρε στα δικαστήρια, όταν το 2010 με τους συνακόλουθους του κατήγγελλαν το έργο της Αβέρωφ εν γνώσει τους ότι όλα είχαν γίνει σύμφωνα με τη νομοθεσία και αν από κάποιους αναζητούσε  ευθύνες η Δικαιοσύνη θα ήταν από τους υπαλλήλους».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κυρίτση έχει ως ακολούθως:

«Η Κως και οι πολίτες της αντιμετωπίζουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από τις ανησυχίες, τις εμμονές, το άγχος και την εμπάθεια συγκεκριμένων ανθρώπων.

Οφείλουμε όμως να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Η Δύναμη Αλλαγής  κατέθεσε αναφορά στη Δικαιοσύνη, από το 2012 όταν δεν ήταν δημοτική αρχή,  ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες από την παραχώρηση ακινήτων του Δήμου, χωρίς αντίτιμο και με τις συγκεκριμένες διαδικασίες που όλοι γνωρίζουν.

Η έρευνα της Δικαιοσύνης, που γίνεται εδώ και εννέα χρόνια, είναι αυτή που κατέστησε κάποιους ύποπτους ή αντικείμενο διερεύνησης. Η Δικαιοσύνη προφανώς προσωποποίησε ευθύνες και τις διερευνά.

Οπότε, μάλλον εναντίον της Δικαιοσύνης πρέπει να στραφεί όποιος απειλεί με αγωγές, που αποτελούν κούφια λόγια.

Είναι δεδομένο ότι, η υπόθεση με τις συνεργατικές δεν μπορεί να κάνει κανέναν υπερήφανο. Δεν μπορεί κανείς να παραχωρεί δημοτικό ακίνητο χωρίς αντίτιμο.

Και δεν μπορεί να διασύρεται με αυτό τον τρόπο και να αλλοιώνεται η έννοια της κοινωνικής οικονομίας.

Είναι επίσης δεδομένο ότι, κάποιοι, καλόπιστοι κατά βάση, παρασύρθηκαν και δεν είχαν δόλο όταν ψήφιζαν τις συγκεκριμένες παραχωρήσεις στο δημοτικό συμβούλιο.

Όλα αυτά όμως αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη.

Η θέση της Δύναμης Αλλαγής-ΚΩΣ 2023 παραμένει σταθερή, δεν αλλάζει: κανένα δημοτικό ακίνητο χωρίς αντίτιμο. Η αξιοποίησή τους θα γίνεται με ανοιχτό διαγωνισμό όπως κάναμε για το Ακταίον, για τον Ορφέα αλλά και για άλλα ακίνητα του Δήμου, υπερδιπλασιάζοντας τα έσοδα του Δήμου από την ακίνητη περιουσία του.

Όπως πρέπει να γίνει για την ‘’Αίγλη’’ και την ‘’ Αμβροσία’’ άμεσα.

Και θα είμαστε εδώ για να τηρούμε την εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες, να ελέγχουμε τη δημοτική αρχή αν δεν πράξει αυτό που επιβάλλει η λογική και το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών.

Δεν βλέπουμε όμως την ίδια ευαισθησία από τον συγκεκριμένο άνθρωπο για τους μηχανικούς του Δήμου που έσυρε στα δικαστήρια, όταν το 2010 με τους συνακόλουθους του κατήγγελλαν το έργο της Αβέρωφ εν γνώσει τους ότι όλα είχαν γίνει σύμφωνα με τη νομοθεσία και αν από κάποιους αναζητούσε  ευθύνες η Δικαιοσύνη θα ήταν από τους υπαλλήλους. Στην περίπτωση όμως της Αβέρωφ όλα είναι καθαρά και θα αποδειχθεί». 

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ             

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.