Υπό κατάληψη το 1ο ΓΕΛ Κω - Τι δηλώνουν μαθητές και γονείς

Υπό κατάληψη βρίσκεται το 1 ΓΕΛ Κω από το πρωί της Πέμπτης 01 Οκτωβρίου 2020. Οι μαθητές προχώρησαν σε κινητοποιήσεις μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη την Τετάρτη και ζητούν να διευθυτηθούν μία σειρά από ζητήματα. 

Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο 91.5 ο πρόεδρος των μαθητών του 1ου Ιπποκρατείου Λυκείου Κω Παντελής Κόλιας μίλησε για τα αιτήματα που υπάρχουν τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και πανελλαδικά , αναφέροντας μάλιστα ότι ενδεχομένως να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και άλλα λύκεια του νησιού μας. 

« Την Τετάρτη κάναμε πορεία φορώντας μάσκες και τηρώντας αποστάσεις. Συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Κω ο οποίος κατάλαβε τα αιτήματα μας και ήταν θετικός στο να βρεθούν κάποιες λύσεις. Στη συνέχεια κάναμε συνέλευση και ψηφοφορία για την κατάληψη. Ήταν παρόντες 223 μαθητές. Ψήφισαν Ναι 151 μαθητές , Όχι 48 άτομα και υπήρξαν 24 άκυρα.» 

Οι μαθητές του 1ου Ιπποκράτειου Λυκείου Κω ζητούν να καλυφθούν οι κενές θέσεις των εκπαιδευτικών, μείωση του αριθμού μαθητών στην τάξη, τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών αλλά και θέματα της εκπαιδευτικής λειτουργίας πανελλαδικά.  

« Ζητούμε τον έλεγχο τήρησης της χρήσης μασκών. Ακολουθούμε τις οδηγίες των γιατρών και των επιστημόνων. Δεν είμαστε κατά της μάσκας είμαστε υπέρ για την υγεία όλων. Θέλουμε να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας» τόνισε στις δηλώσεις του ο Παντελής Κόλιας.  

Ο πρόεδρος των μαθητών εξήγησε ότι καθημερινά θα διεξάγεται ψηφοφορία που θα καθορίσει την εξέλιξη της κατάληψης. Σημείωσε ότι οι μαθητές είναι ενήμεροι για τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας και την αναπλήρωση των χαμένων μαθημάτων Σάββατα και αργίες. Τέλος, ανέφερε ότι δεν έχει υποκινηθεί η μαθητική κοινότητα από κανέναν και είναι καθαρά απόφαση των μαθητών. 

Η πλευρά γονέων 

Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 και ο Μηνάς Χατζημιχαήλ ως γονέας μαθήτριας του σχολείου. Ξεκίνησε λέγοντας ότι κατανοεί και σέβεται τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, όμως θα πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος διεκδίκησης καθώς δεν υπάρχει το περιθώριο χάσιμο μαθημάτων εξαιτίας και των κενών που δημιουργήθηκαν πέρυσι λόγο του Covid-19.  

« Πρέπει οι μαθητές να κατανοήσουν ότι η πολιτεία δεν μπορεί μέσα σε μία ημέρα να φτιάξει νέες αίθουσες. Ας βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας και να βρίσκονται λύσεις στην πορεία. Με το να μην γίνονται μαθήματα ενισχύεται η παραπαιδεία και τα φροντιστήρια. Δεν έχουν όλες οι οικογένειες την δυνατότητα των φροντιστηριακών μαθημάτων. Δεν πρέπει να δημιουργηθούν νέα κενά άσκοπα στην εκπαίδευση. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί ο χειμώνας και τι θα προκύψει». 

Ο γονέας συνεχάρη δημοσίως τον πρόεδρο του 15μελους για την προτροπή να τηρούνται τα μέτρα προστασίας και να γίνεται η χρήση μάσκας στο σχολείο. Σε ότι αφορά τους υποκινητές των καταλήψεων σε όλη την χώρα, ο κ. Χατζημιχαήλ δήλωσε ότι υπάρχουν κόμματα που δημιουργούν ένα κλίμα προς αυτή την κατεύθυνση.  

Σάντυ Λαδικού 

Πηγή:vimatisko.gr

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.