Το Open Tv στην Κω: Ζωές στις λάσπες με το βλέμμα στην ελπίδα (vid)

(φωτογραφία αρχείου - Eurokinissi)

Στην κάμερα του Open Tv μιλούν προόσφυγες/μετανάστες για τα όσα βιώνουν στον καταυλισμό

Ηβροχή έπεφτε όλη τη νύχτα της Δευτέρας στην Κω, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του Open TvΖήσης Μούσιος.   Πρόκειται για το νησί στο οποίο βρίσκονται περισσότεροι από 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Το κέντρο φιλοξενίας μπορεί να υποδεχθεί 700-1.000 άτομα.

 

Οι άνθρωποι που ζουν εκεί προσπαθούν να κατασκευάσουν αυτοσχέδια καταλύματα για να προστατευθούν από τις καιρικές συνθήκες Οι ίδιοι μιλούν στην κάμερα του Open Tv για τα όσα ζουν στο κέντρο υποδοχής, ενώ μόλις πέρασαν άλλη μια καταιγίδα που έπνιξε τα πάντα στη λάσπη.

Την ίδια ώρα, οι τοπικοί φορείς λένε «όχι» στη δημιουργία κλειστού κέντρου στο νησί τους. Στο μεταξύ, προθεσμία 10 ημερών δίνει στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο Προσφυγικό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο μητρώο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

 

 

 

πηγη,βίντεο εδώ  https://www.ethnos.gr/ellada/74291_open-tv-stin-ko-zoes-stis-laspes-me-blemma-stin-elpida-vid

2 Σχόλια

Σχολίασε
  1. πριν 8 μήνες Αναγνώστρια

    Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση. Πώς μπορεί να διασφαλιστεί από τη μια η ελεύθερη έκφραση και από την άλλη η ασφάλεια των πολιτών;

    Απάντησε
  2. πριν 8 μήνες Πολίτης Κω

    Φοβάμαι πως δεν μπορεί να διασφαλιστεί .Ούτε το ένα ούτε το άλλο,Εκείνο που δεν έκανε το συγκεκριμένο κανάλι είναι ένα ρεπορτάζ ή μία βόλτα σε όλο το νησί για να δεί πόσοι είναι εκτός hot spot και μένουν εκτός ,στην ύπαιθρο στα πάρκα , αλλά και σε όλες τις γειτονιές ,σε καταστήματα (που τα έχουν μετατρέψει σε δωμάτια) ενοικιασμένα ,από ποιους ;;;;; Ασφάλεια λοιπόν δεν εξασφαλίζεται και δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες....Ολοι γνωρίζουμε ...

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.