Οι «χαμένες» κρατήσεις της Thomas Cook, επανακάμπτουν στην Ελλάδα -ΣΤ. ΜΗΤΣΗΣ: 50 ΕΩΣ 80% ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Παρά το μεγάλο χαστούκι που δέχθηκε και ο ελληνικός Τουρισμός, από την κατάρρευση της Thomas Cook, αποδεικνύει όχι μόνο την αντοχή, αλλά και την εξαιρετική του εικόνα στις αγορές του εξωτερικού, καθώς αμέσως μετά την χρεωκοπία του βρετανικού ταξιδιωτικού κολοσσού, και το σοκ που προκάλεσε στην διεθνή ταξιδιωτική αγορά, οι «χαμένες» κρατήσεις, σε ένα απροσδόκητα μεγάλο ποσοστό, επιστρέφουν στην χώρα, μέσα από άλλα κανάλια. Είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να αναπληρωθεί το σύνολο των κρατήσεων, καθώς ειδικά οι κρατήσεις που είχαν γίνει μέσω OTA’s, με αεροπορικές θέσεις στα αεροσκάφη της χρεωκοπημένης εταιρίας, δεν έχουν τρόπο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα ένα μεγάλο κομμάτι, που ξεκινά από 50% στην Αγγλία και φτάνει έως και το 80% στην Γερμανία, θα έρθουν τελικά στην Ελλάδα, σε άλλα ξενοδοχεία, αφού κάποιες μονάδες που είχαν πολύ μεγάλη εξάρτηση από την αγγλική εταιρία, θα κλείσουν. Υπενθυμίζεται ότι το money-tourism.gr, είχε δημοσιεύσει στις 26 Σεπτεμβρίου, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, τα σχετικά μεγέθη των οφειλών, κ.λπ., στα ελληνικά ξενοδοχεία, μέσα στα οποία οι υπολειπόμενες κρατήσεις για τις περίπου 6 εβδομάδες, που απέμεναν για το κλείσιμο της σαιζόν, ήταν της τάξης των 50 εκατ. €. Σημειώνεται ότι το ΙΤΕΠ, στην έρευνα που παρουσίασε για τις επιπτώσεις, ανέφερε για το μέγεθος αυτό την εκτίμηση των 52 εκατ. €. Στο πλαίσιο αυτό και εφόσον συνεχιστεί η τάση αυτή, ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που χάθηκαν για τον ελληνικό Τουρισμό και την Οικονομία, από την χρεωκοπία της Thomas Cook, για το διάστημα μέχρι την λήξη της σαιζόν, θα ανακτηθεί, εξε΄λιξη εξόχως σημαντική.

KSD

Πιο αναλυτικά, το money-tourism.gr, επικοινώνησε με κορυφαίες ελληνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες, με tour operators σε Γερμανία και Αγγλία, αλλά και με τους Έλληνες αντιπροσώπους τους, και το συμπέρασμα είναι ότι μεγάλο μέρος των κρατήσεων επανακάμπτουν και δεν θα χαθούν συνολικά, ενώ η Ελλάδα, είναι η πρώτη επιλογή όσων έχασαν τις διακοπές τους και ακολουθούν Τουρκία και Ισπανία.
mitsis

Ο Σταύρος Μήτσης Ο Σταύρος Μήτσης, διευθύνων σύμβουλος των MITSIS HOTELS, είπε στο money-tourism.gr, ότι μετά την χρεωκοπία άνοιξαν ξανά τα συστήματα πωλήσεων του ομίλου και δόθηκαν και special offers, με αποτέλεσμα, οι «χαμένες» κρατήσεις της Thomas Cook να αναπληρωθούν σε ποσοστά από 50% στην Αγγλία, έως και 80% στην Γερμανία».

jet

Παράλληλα, η Jet2, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από το AVRA, έβαλε εκτάκτως νέες πτήσεις σε Κρήτη και Κέρκυρα, ενώ μόνο στο Ηράκλειο προσέθεσε 1.500 θέσεις. Σύμφωνα με πηγές της Jet2, οι πελάτες της επιλέγουν πρώτα Ελλάδα και ακολουθούν Τουρκία και Ισπανία. Ο Γιάννης Παπαδάκης Από την πλευρά του ο Γιάννης Παπαδάκης, CEO Managing Director Greece, destination touristic services Greece, που εκπροσωπεί τον μεγάλο γερμανικό πράκτορα DER Touristik, του ομίλου Rewe, ο οποίος επεκτείνεται ταχύτατα, με τελευταία εξαγορά στην Τσεχία, τονίζει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και αύξηση κρατήσεων από Γερμανία για Ελλάδα, για το υπόλοιπο της σαιζόν. Μάλιστα υπογραμμίζει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει διψήφιο ποσοστό αύξησης των κρατήσεων, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

avra

DER TOURISTIK

Μάλιστα, όπως δηλώνει για το 2020, άνοιξε ξανά η μπροσούρα των ξενοδοχείων, στην οποία οι καταναλωτές αναζητούν πακέτα διακοπών, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για τα ξενοδοχεία και ήδη υπάρχει αύξηση 50% σε συμβόλαια allotment σε ξενοδοχεία με τα οποία υφίσταται συνεργασία, ενώ «αγκαλιάζοντας τα ελληνικά ξενοδοχεία, που κάποια εξ αυτών την περίοδο αυτή έχουν ανάγκη ρευστότητας», η εταιρία προχωρά σε νέες συνεργασίες, πολλές εκ των οποίων με αποκλειστικότητα, με ξενοδοχεία σε Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Κω και Ζάκυνθο, που είναι ήδη διψήφιες σε αριθμό, προκαταβάλλοντας μάλιστα και σημαντικά ποσά.

der touristik

Άλλος κορυφαίος γερμανικός tour operator, που δεν επιθυμεί να κατονομασθεί, τόνισε ότι σε κάποιες εβδομάδες μέχρι το τέλος της σαιζόν, παρατηρούνται αυξήσεις από την γερμανική αγορά, έως και 150%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2018. Ανταγωνιστής του, σημειώνει ότι μετά την εβδομάδα της πτώχευσης, που υπήρξε απόλυτο «πάγωμα» των κρατήσεων, οι κρατήσεις από Γερμανία έχουν ανακάμψει σε πολύ μεγάλο βαθμό, ξεπερνώντας σημαντικά τα αντίστοιχα περυσινά μεγέθη ειδικά σε Κέρκυρα, Κρήτη και Ρόδο, ενώ φαίνεται, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, να χάνονται αρκετές κρατήσεις ΟΤΑ, από Αγγλία, λόγω έλλειψης αεροπορικών θέσεων. Ο ίδιος κάνει λόγο για αύξηση 150% των κρατήσεων, μετά την πρώτη εβδομάδα της χρεωκοπίας.
tui-discover

Σημειώνεται, ότι το 50% των θέσεων της Thomas Cook Airlines στην Αγγλία, διατίθεντο σε OTA’s, bed banks και tour operators που δεν έχουν αεροπλάνα και οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι κυριολεκτικά στον «αέρα».

logo

fti

Μάλιστα δεδομένου ότι Jet2 και TUIFly, είχαν ως πολιτική να μην πωλούν θέσεις χωρίς πακέτο, το πρόβλημα είναι οξύ και οι τιμές των εισιτηρίων έχουν κυριολεκτικά απογειωθεί. Όπως έλεγε στο money-tourism.gr, άλλος tour operator, με σημαντική παρουσία στην βρετανική αγορά, πριν από ένα μήνα η Thomas Cook Airlines πουλούσε πτήσεις από Αγγλία για Κέρκυρα με 120 λίρες και αυτή τη στιγμή οι τιμές έχουν 4πλασιαστεί στην καλύτερη περίπτωση.

schauinsland

rodos

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος κορυφαίας ξενοδοχειακής αλυσίδας, με πολλά ξενοδοχεία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, περιγράφει την κατάσταση λίγο διαφορετικά, ως εξής: «Την εβδομάδα αμέσως μετά την πτώχευση, υπήρξε ένα μεγάλο μπουμ στις κρατήσεις, σε τριψήφιο ποσοστό. Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και οι  κρατήσεις κινούνται πέριξ των περυσινών επιπέδων».

Follow us: @money_tourism on Twitter | xrimatourismos on Facebook - Πηγή: https://money-tourism.gr/apokleistiko-oi-quot-chamenes-quot-kratiseis-tis-thomas-cook-epanakamptoyn-stin-ellada-extra-ptiseis-proti-ellada-akoloythoyn-toyrkia-ispania/ | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr

2 Σχόλια

Σχολίασε
  1. πριν 9 μήνες Γιάννης τιγκακι

    Το θέμα δεν είναι οι αριθμοί αλλά τα λεφτά που θα ξοδεψουν είμαστε ο ποιο φτηνός προορισμός

    Απάντησε
  2. πριν 9 μήνες Champion Κως

    Ο ελληνικός Τουρισμός, από την κατάρρευση της Thomas Cook δέχθηκε μεγάλο χαστουχι όμως για ακόμη μια φορά αποδείξαμε πως είμαστε έτοιμοι να αντέξουμε και να ανακάμψουμε κάθε πιθανό εμπόδιο!

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.