Διακοπές στην Κω; 10 παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε! - Γράφει ο Μανόλης Καμπουράκης

Διακοπές στην Κω; 10 παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε!

 

 

 

Απίστευτη φυσική ομορφιά, μοναδικές δυνατότητες, ιδανική τοποθεσία. Αν όλα αυτά συμπυκνωθούν σε 50 χιλιόμετρα, τότε εύκολα καταλαβαίνουμε γιατί η Κως είναι μοναδική. Ένας επίγειος παράδεισος περιμένει τους επισκέπτες του νησιού. Η Κως θα φορεθεί πολύ φέτος το καλοκαίρι σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το καταμαρτυρούν τα αμέτρητα θετικά σχόλια στο διαδίκτυο και οι χιλιάδες κρατήσεις.

Ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε 10 παραλίες που αξίζει να επισκεφτείτε κατά την παραμονή σας στο νησί. Ανάμεσά τους από τεράστιες παραλίες έτοιμες να υποδεχθούν χιλιάδες τουρίστες μέχρι απόκρυφες τοποθεσίες ιδανικές για ζευγάρια. Ο πλουραλισμός του νησιού σε συνδυασμό με την μικρή έκτασή του είναι που το κάνει μοναδικό στη χώρα. Ας δούμε, λοιπόν, τις ωραιότερες παραλίες του επίγειου παραδείσου.

10: Χελώνα

Διακοπές στην Κω; 10 παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε!

Όταν η απέραντη αμμουδιά συναντάει τα καταγάλανα νερά το αποτέλεσμα είναι η Χελώνα. Με θέα το νησί της Νισύρου η Χελώνα είναι από τις γνωστότερες παραλίες της Κω. Βρίσκεται λίγο έξω από την περιοχή Καρδάμαινα, ενώ η πρόσβαση είναι εύκολη για όλα τα μεταφορικά μέσα. Από τις πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού η Χελώνα προσφέρει στους επισκέπτες ησυχία και χαλάρωση. Η ιδανική παραλία για οικογενειακές στιγμές.

9: Tam tam

Διακοπές στην Κω; 10 παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε!

Το tam tam είναι από τις πληρέστερες παραλίες της Κω. Μια από τις δύο που έχουν τιμηθεί με γαλάζια σημαία. Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ερωτευμένα ζευγάρια αλλά και να προσφέρει όμορφες οικογενειακές στιγμές. Οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους σε αυτή την παραλία. Βρίσκεται στην περιοχή Μαστιχάρι και είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες του νησιού. Επίσης τα καλοκαιρινά αεράκια δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να ασχοληθούν με καλοκαιρινά sport όπως το wind surfing,  kite και άλλα παρόμοια.

8: Λάμπη

Διακοπές στην Κω; 10 παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε!

Βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες παραλίες της Κω με μήκος ακτής πάνω από 1000 μέτρα. Χιλιάδες τουρίστες καθημερινά επισκέπτονται την παραλία της Λάμπης, που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Κω. Οι επισκέπτες της προέρχονται όχι μόνο από τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά λόγω της άνετης διαδρομής σε συνδυασμό με τον καινούριο ποδηλατοδρόμο της πόλης επιτρέπουν στον καθένα να την επισκεφτεί. Υπέροχο γαλάζιο με θέα τις απέναντι τουρκικές ακτές. Αξίζει πραγματικά να πάτε.

7: Cavo Paradiso

Διακοπές στην Κω; 10 παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε!

Από τις ανερχόμενες δυνάμεις του νησιού καθώς άρχισε να γίνεται γνωστή στο ευρύ κοινό τα τελευταία χρόνια. Η φυσική της ομορφιά απερίγραπτη. Τα κρυστάλλινα νερά σε συνδυασμό με τη χρυσαφένια άμμο συνθέτουν ένα τοπίο μαγικό. Βρίσκεται έξω από το χωριό Κέφαλος και χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και γνωστότερη. Σίγουρα θα είχε μία θέση στην πρώτη τριάδα αλλά το γεγονός πως είναι ακόμα σχετικά δυσπρόσιτη της αφαιρεί πόντους.

6: Μαρμάρι

Διακοπές στην Κω; 10 παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε!

Η φύση ήταν απλόχερη μαζί της. Την προίκισε με μια τεράστια παραλία με ζεστά και καταγάλανα νερά δημιουργώντας μία από τις ωραιότερες παραλίες του τόπου. Τα πολλά ξενοδοχεία της περιοχής την τροφοδοτούν συνεχώς με τουρίστες οι οποίοι μπορούν να περάσουν τον χρόνο τους με τις πολλές δραστηριότητες της οργανωμένης παραλίας. Σίγουρα θα πρέπει να μπει στο πρόγραμμά σας κατά την παραμονή σας στο νησί.

5: Άγιος Φωκάς

Διακοπές στην Κω; 10 παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε!

Η λέξη τέλεια την περιγράφει απόλυτα. Θάλασσα και αμμουδιά συνεργάζονται αρμονικά και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Βρίσκεται έξω από την πόλη της Κω και η πρόσβαση είναι εύκολη. Η φήμη της τεράστια και φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες στην οργανωμένη ακτή της. Είναι από τα τοπία του νησιού που αξίζει να απολαύσετε στις διακοπές σας. Δίκαια, λοιπόν, εκεί φιγουράρει η τιμητική διάκρισή της με γαλάζια σημαία.

4: Τιγκάκι

Διακοπές στην Κω; 10 παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε!

Από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Κω. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού στην ομώνυμη περιοχή με θέα Κάλυμνο και Ψέριμο. Η πρόσβαση εύκολη για όλους. Μπορείτε να βρεθείτε εκεί είτε με κάποιο μεταφορικό μέσο είτε με τα πόδια. Προσελκύει κάθε μέρα εκατοντάδες τουρίστες όλων των ηλικιών. Η μεγάλη της έκταση (2,5 χιλιόμετρα) δίνει τη δυνατότητα για καλοκαιρινά παιχνίδια όπως beach soccer, beach volley ενώ υπάρχουν και τα διάσημα στους τουρίστες watersports.

3: Paradise

Διακοπές στην Κω; 10 παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε!

Η πιο must παραλία του νησιού είναι στην Κέφαλο. Βρίσκεται σε περίοπτη θέση σε όλους του ταξιδιωτικούς οδηγούς. Η πιο οργανωμένη παραλία της Κω με εύκολη πρόσβαση. Ο κολπίσκος είναι ένα κλεμμένο κομμάτι από τον παράδεισο όπως λέει και το όνομά του. Το ελαφρύ κύμα σκάει στην άμμο, ενώ η ρηχή θάλασσά με τα δροσερά νερά επιτρέπει σε όλους να την απολαύσουν. Τα θαλάσσια σπορ και τα εστιατόρια συμπληρώνουν με ιδανικό τρόπο τις επίγειες ανάγκες σας. Σχεδόν όλοι οι τουρίστες του νησιού αφιερώνουν μια ημέρα από τις διακοπές τους για αυτή την παραλία.

Και τα καλύτερα για το τέλος…

2: Θερμά

Διακοπές στην Κω; 10 παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε!

Είναι από τα πιο ιδιαίτερα σημεία της Κω. Τα Θερμά είναι ένας από τους λόγους που το νησί ξεχωρίζει. Εδώ τα στοιχεία της φύσης συνεργάζονται συνθέτοντας μια ονειρική αντίθεση. Τεράστιες πέτρες έχουν απομονώσει μια μικρή έκταση όπου από το διπλανό ηφαίστειο αναβλύζει νερό 70 βαθμών ζεσταίνοντας ένα φυσικό χαμάμ, ενώ έξω από αυτό η θερμοκρασία είναι όπως στις άλλες παραλίες. Βρίσκεται έξω από την πόλη της Κω με σχετικά δύσκολη πρόσβαση. Η φήμη τους ξεπερνάει τα όρια του νησιού και για πολλούς αποτελεί τη μοναδική αφορμή να έρθουν διακοπές στο νησί.

1: Άγιος Στέφανος

Διακοπές στην Κω; 10 παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε!

Η θέα από την παραλία κόβει την ανάσα. Το απέναντι νησάκι «Καστρί» βρίσκεται ανάμεσα στα 50 καλύτερα φυσικά τοπία του κόσμου και για αυτό καταλαμβάνει την κορυφαία θέση. Πολλοί κολυμπούν από την παραλία στο απέναντι νησί για να επισκεφτούν το μικρό εκκλησάκι που το στολίζει. Βρίσκεται στην Κέφαλο και η πρόσβαση είναι εύκολη. Από τα δημοφιλέστερα σημεία του νησιού με εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά. Πραγματικά θα είναι ατόπημα να μην βρεθείτε εκεί.

πηγη:http://www.flowmagazine.gr/article/view/diakopes_stin_ko_10_paralies_pou_aksizei_na_episkeftheite/category/quality_of_life

3 Σχόλια

Σχολίασε
 1. πριν 4 χρόνια Κωστής

  Δεν είδα ούτε μια χωρίς ομπρέλα... Άρα για μένα καμία από τις 10 δεν αξίζει να την επισκεφτώ. Γούστα είναι αυτά!

  Απάντησε
 2. πριν 4 χρόνια Παναγιώτης

  Εξαιρετικό άρθρο. Λείπουν 2-3 παραλίες που θα έπρεπε να υπάρχουν στο άρθρο και αν δεν είχανε αποκόψει την πρόσβαση σε αυτές αυθαίρετα μπαγκαλόους παρακείμενων ξενοδοχείων....

  Απάντησε
 3. πριν 4 χρόνια sakis rizos

  Τα κειμενα τελεια, οι φωτο ομως αδικουν τις παραλιες... Υπαρχουν πολυ καλυτερες κι ελκυστικοτερες στον μελλοντικο επισκεπτη...

  Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.