Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Ρεντ)

«Ρέντ»

Συγγραφείς: Αγγελική Στρουμπούλη- Σωτήρης Ηλιάδης

Εικονογράφος: Δημήτρης Φουσέκης

Εκδόσεις: Καστανιώτη

«Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα πανέμορφο ελληνικό νησάκι που λεγόταν Ύδρα. Δεν υπήρχαν καθόλου αυτοκίνητα στην Ύδρα. Ούτε κίνηση στους δρόμους, ούτε μπιπ- μπιπ και μποτιλιάρισμα, ούτε καυσαέρια ούτε τίποτα!»

Έτσι ξεκινάει το παραμύθι μας…

Ποιος μπορεί να προβλέψει πως μία σελίδα μετά το νησάκι με το όμορφο και καθαρό περιβάλλον θα βρωμίσει από σκουπίδια και πως τα ζωάκια του νησιού θα τρέχουν πανικόβλητα να κρυφτούν;

Κι όμως… Γιατί σε αυτό το νησί ζει η μικρή «σίφουνας» Ρέντ, η αρχηγός της καταστροφής, η αγενής μικρούλα που όσο μπόι της έλειπε τόσο μεγάλες ιδέες είχε για να βασανίζει τα κακόμοιρα ζωάκια που βρίσκονταν στο διάβα της. Τι, νομίζετε πως υπερβάλλω; Και λίγα λέω!

Μακρινή ξαδέρφη της κοκκινοσκουφίτσας στο μόνο που έμοιαζε με τη γνωστή, ευγενική και καλόκαρδη ξαδερφούλα της, ήταν μόνο η κόκκινη σκουφίτσα της.

Φεύγοντας μια μέρα με τα χίλια ζόρια για να πάει φαγητό στη γιαγιά της, θα συναντήσει το «κακό» λύκο. Μακρινό ξάδερφο του άλλου «κακού λύκου». Ναι, ξέρω τι θα σκεφτείτε… «Άχου την καημενούλα…» Μη βιάζεστε γιατί αυτός που βρίσκει τελικά τον μπελά του είναι ο λύκος και όχι εκείνη.

Άραγε θα πάρει ποτέ το μάθημά της; Θα μάθει να σέβεται το περιβάλλον και να αγαπά τα ζώα;

Μήπως ξέρει κανέις να μου πει, τι σχέση έχει η Ρέντ με τη συνονόματή της γνωστή κτηνίατρο του Κολωνακίου; 

 

Ένα χαριτωμένο και αστείο παραμύθι με πολύ σοβαρά και σημαντικά μηνύματα. Σε αυτή τη τόσο έξυπνη παραλλαγή του γνωστού παραμυθιού της κοκκινοσκουφίτσας, οι ήρωες δεν θυμίζουν σε τίποτα τους ήρωες που όλοι γνωρίζουμε, με μοναδική ίσως εξαίρεση τη γιαγιά. Με αυτό τον διασκεδαστικό τρόπο οι συγγραφείς καταφέρνουν να περάσουν με επιτυχία το φιλοζωικό και οικολογικό μήνυμά τους στα παιδιά, μαθαίνοντάς τους να προστατεύουν και να σέβονται τη φύση. Η εικονογράφηση είναι εξαιρετική. Οι σελίδες ξεχειλίζουν από πλούσιες εικόνες με χιούμορ.

Οι συγγραφείς θα χαρούν πολύ να μάθουν πως όποιος διαβάσει το παραμύθι τους σίγουρα θα αγαπήσει όλα τα ζώα, ακόμα και τον «κακό» λύκο που τους ευχαριστεί θερμά γιατί κατάφεραν να δείξουν και μια άλλη, πιο ευαίσθητη πλευρά του.

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν 7 χρόνια Αγγελική Στρουμπούλη - Σωτήρης Ηλιάδης

    Πολλά χαιρετίσματα από την όμορφη Ύδρα στην όμορφη Κω! Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Κα Βασιλείου για την τέλεια παρουσίασή της. Μας γεμίζει χαρά να βλέπουμε την αγαπημένη μας "Ρεντ" να ταξιδεύει στο Αιγαίο.. Απο τους συγγραφείς.

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.