Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Οι μουσικές της Αρασέλης / Μελωδένια Πολιτεία)

Οι μουσικές της Αρασέλης

Συγγραφέας: Ελένη Γκίκα

Εικονογράφος: Σάντρα Ελευθερίου

Εκδόσεις: Καλέντης

Η Αρασέλη γεννήθηκε όπως γεννιέται και μια μελωδία. Το κλάμα της χάρισε στον κόσμο απλόχερα χαρά. Τα μαλλιά της έκρυβαν νότες και τα χέρια της κρατούσαν ένα βιολί. Έτσι γεννήθηκε και έτσι μεγάλωσε. Για τους δικούς της ήταν η ίδια η ζωή. Για τους υπόλοιπους ήταν το κορίτσι με το βιολί. Τα άλλα παιδιά γελούσαν μαζί της και δεν μπορούσαν να καταλάβουν. Ούτε η Αρασέλη μπορούσε να καταλάβει γιατί δεν έμοιαζε με τα άλλα παιδιά. Έτσι μια μέρα  άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της και έφυγε. Αυτό που την έκανε ξεχωριστή, τώρα ήθελε όσο τίποτε άλλο να ξεφορτωθεί. Στους δρόμους τους πολύβουους λοιπόν ξεχύθηκε, και χάθηκε και βρέθηκε. Με ανθρώπους το ίδιο ξεχωριστούς με εκείνη συναντήθηκε και έφτασε ως τα πέρατα της γης για να μπορέσει να καταλάβει. Να καταλάβει πως αυτό που η ίδια προσπαθούσε να ξεφορτωθεί, άλλοι το ψάχνουν μια ζωή.

Ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό βιβλίο όσο και η ηρωίδα του! Γεμάτο συναισθήματα, μελωδίες, ποίηση και όμορφες εικόνες μοιάζει λες και η τέχνη τρύπωσε με κάθε πιθανή μορφή σε αυτό το παραμύθι. Στο ταξίδι της ζωής, στη μαγεία της αναζήτησης κρύβεται η ομορφιά και η μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου. Όταν μάθουμε να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας και τους άλλους, κάθε βήμα μας θα θυμίζει χορό,   κάθε στιγμή θα είναι αφορμή για ένα τραγούδι, και η ζωή θα είναι γιορτή.

Μελωδένια Πολιτεία

Συγγραφέας: Νανά Κριεκούκη, Έλσα Νάκου

Εικονογράφος: Λίσε-Λόττε Ίβερσεν

Εκδόσεις: Καλέντης

Κάποτε βαθιά μέσα σε ένα δάσος ήταν μια πανέμορφη πολιτεία με μικρά ξύλινα σπιτάκια, πελώρια δέντρα ολόγυρα και πολύχρωμα λουλούδια στις αυλές. Οι κάτοικοί της ήταν συνέχεια χαρούμενοι και πώς να μην ήταν άλλωστε… σε αυτή την πολιτεία βασίλευε πάντα η αγάπη και η ειρήνη και τα τραγούδια κι οι χοροί δεν έλειπαν ούτε για μια μέρα. Η καλή τους νεράιδα, η Μελωδένια, ικανοποιημένη από την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων στην πολιτεία αποφάσισε να τους κάνει ένα μεγάλο δώρο. Τη γνώση της μουσικής. Έτσι χάρισε σε αυτούς τα χρυσά κλειδιά της και σε κάθε παιδί ένα μουσικό όργανο. Κι όπως αποδείχτηκε οι άνθρωποι και ειδικά τα παιδιά ήταν ικανοί να παίζουν τις πιο όμορφες μελωδίες και να ξεκλειδώνουν έτσι το μαγικό κόσμο της μουσικής. Ο χειμώνας πλησίαζε και όλοι ανυπομονούσαν για τη λαμπερή γιορτή της μουσικής. Οι προετοιμασίες και οι πρόβες από τα γιορτινά τραγούδια ακούγονταν τόσο μακριά που ενόχλησαν τη μάγισσα Φαλτσαδούρα. Τι σκαρφίστηκε άραγε η ζηλιάρα και αγριοφωνάρα μάγισσα; Γιατί πλεόν στην Μελωδένια Πολιτεία το τραγούδι έπαψε να ηχεί; Τα παιδιά θα μπορέσουν να λύσουν τα μάγια και τους δύσκολους γρίφους της μάγισσας για να γεμίσει πάλι η πολιτεία τους χαρά;

Ένα διαδραστικό παραμύθι που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν για τη μουσική παίζοντας, ζωγραφίζοντας και τραγουδώντας. Το βιβλίο συνοδεύεται από cdπου περιέχει τις μουσικές και τα τραγούδια της ιστορίας. Τα παιδιά μπορούν να ακούσουν διάφορα μουσικά όργανα και να τραγουδήσουν μαζί με τους ήρωες του παραμυθιού. Όμορφες εικόνες και μια χαρούμενη ιστορία με αισιόδοξο τέλος μας ταξιδεύουν στον κόσμο της μουσικής και μας αποχαιρετούν μελωδικά με ένα μήνυμα αγάπης. Η μουσική είναι μια τέχνη μαγική που σκορπά παντού τη χαρά και γαληνεύει τις ψυχές των ανθρώπων. Ας γεμίζει λοιπόν η μουσική χρώμα τις ζωές και αγάπη τις καρδιές για να έχουν λόγο οι άνθρωποι να γιορτάζουν ως τα πέρατα της γης. 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.