Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Κουδούνια με πατάτες στο φούρνο)

«Κουδούνια με πατάτες στο φούρνο»

Συγγραφέας: Χρήστος Μπουλώτης

Εικονογράφος: Φωτεινή Στεφανίδη

Εκδόσεις: Βιβλιοπωλείο της ΕΣΤΙΑΣ

 

Αρχή της άνοιξης και ο μικρός Γιάννης που έμενε με τους γονείς του ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη, πήρε μια χαρά!!!

«Σε λίγες μέρες κατεβαίνω Αθήνα! ... Και βεβαίως φέρνω στον ανιψιό μου Γιάννη ένα πανέξυπνο αρνάκι για να παίζει».

Ένα αρνάκι;;; Για κατοικίδιο;;; Μα τι καταπληκτική ιδέα είχε πάλι ο θείος Γιάννης από τα Γιάννενα!

Ήρθε η μέρα που ο θείος έφτασε στην Αθήνα, με το ποδήλατο παρακαλώ, και μαζί με αυτόν και το πανέξυπνο αρνί.

Από εκείνη την ημέρα στο σπίτι του μικρού Γιάννη, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη, καθημερινά ηχούσαν χαρούμενα δύο κουδουνάκια.

Ο Γιάννης με το αρνί από την πρώτη κιόλας μέρα έγιναν οι καλύτεροι φίλοι.

Το αρνί δεν απέκτησε μόνο ένα καινούριο φίλο αλλά και όνομα!

Το έλεγαν Αιμίλιο και αγαπούσε πολύ τον ήλιο και μήλα από το Πήλιο. Κι έτσι τόσο απλά… η ζωή τους γέμισε χρώματα.

Όμως «πλησίαζε με φόρα το Πάσχα» και όλοι ξέρουμε καλά την τύχη των αρνιών τέτοιες μέρες. Κανένα αρνί δεν εξαιρείται. Ούτε καν τα πανέξυπνα που έχουν όνομα και διεύθυνση!

Τι θα σκαρφιστούν μαζί οι δύο φίλοι για να γλυτώσει ο Αιμίλιος;

Ποιο είναι το αγαπημένο του χρώμα και υπάρχει άραγε συνταγή για κουδούνια με πατάτες στο φούρνο;

 

Ένα υπέροχο πασχαλινό παραμύθι! Φωτεινό λες και οι ηλιαχτίδες του ανοιξιάτικου ήλιου κρύφτηκαν στις σελίδες του. Νοσταλγικό σαν γλυκιά μελωδία, και σαν παλιά γειτονιά.

 Μια αναπάντεχη φιλία με φόντο την Ακρόπολη. Ένα λευκό πανέξυπνο αρνάκι, ο Αιμίλιος, γίνεται φίλος με ένα τρυφερό, πανέξυπνο και ευαίσθητο αγόρι, τον Γιάννη.

Ένα παραμύθι γεμάτο χρώματα, μελωδίες και ποίηση. Θα μπορούσα να γράψω σελίδες ολόκληρες γι αυτό το παραμύθι και πάλι να το αδικούσα…

Η εικονογράφηση είναι εξαιρετική. Κάθε εικόνα θα μπορούσε να σταθεί από μόνη της σαν έργο τέχνης.

Μενεξεδί, το αγαπημένο χρώμα του Αιμίλιου. Μενεξεδί από τα κόκκινα πέταλα της παπαρούνας. Μενεξεδιά ηλιοβασιλέματα και δυο χαρούμενα κουδουνάκια ντιν- ντιν νταν- νταν να συνοδεύουν μελωδικά μια όμορφη φιλία. Με αισιόδοξο και έξυπνο τέλος που ο κάθε αναγνώστης θα απολαύσει, μαθαίνει στα παιδιά τη δύναμη της φιλίας, της αγάπης, της ελευθερίας… Ανοίγοντάς το να το διαβάσεις, είναι σαν να ανοίγεις ένα παράθυρο στην όμορφη πλευρά της ζωής!

 

 

 

 

 

 

Συγγραφέας: Γεννήθηκε το 1952 στη Μύρινα της Λήμνου. Σπούδασε Ιστορία, Αρχαιολογία και συγκριτική Γλωσσολογία στην Αθήνα και τη Γερμανία, όπου ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ το 1980. Διεξάγει ανασκαφικές έρευνες στην Κρήτη, στη Σαντορίνη, στην αρχαία Ήλιδα και στη Λήμνο. Δίδαξε αρχαιολογία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στα μεταπτυχιακά τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς επίσης ιστορία της αιγαιακής Τέχνης Στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Από το 1985 είναι αρχαιολόγος - ερευνητής στην Ακαδημία Αθηνών. Με την παιδική λογοτεχνία ασχολείται συστηματικά από το 1987. Μέχρι τώρα έχει εκδώσει περισσότερο από είκοσι βιβλία σε διάφορους εκδοτικούς οίκους. Το πρώτο του παιδικό βιβλίο με τίτλο Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της Λεύκας τιμήθηκε το 1989 από το Πανεπιστήμιο της Padova με το Βραβείο PIER PAOLO VERGERIO. Το 1994 και το 2000 τιμήθηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τα έργα του Με τα Φτερά του Πήγασου και το Άγαλμα που κρύωνε αντίστοιχα. Στη Γενέτειρα του Λήμνο, η προσωπική του συλλογή Παιχνιδιών και παιδικών βιβλίων αποτέλεσε τον πυρήνα για την ίδρυση του Μουσείου Ιστορίας Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου.

 

Εικονογράφος: Η Φωτεινή Στεφανίδη γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Την πρώτη επαφή με την τέχνη την είχε κοντά στον πατέρα της, τον ζωγράφο Γιάννη Στεφανίδη. Σπουδές ξεκίνησε σε ηλικία δεκαέξι χρονών, αρχικά σχέδιο, κατόπιν ζωγραφική, φρέσκο και χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Για πέντε χρόνια δίδασκε ζωγραφική και χαρακτική σε ομάδες παιδιών του δημοτικού. Έχει εικονογραφήσει πολλά βιβλία για παιδιά και μεγάλους, ενώ έχει στο ενεργητικό της ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, χαρακτικής και εικονογράφησης στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του κόσμου.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.