Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Δεν θέλω να μάθω να διαβάζω/ Ο πρίγκιπας Μισός)

Δεν θέλω να μάθω να διαβάζω

Συγγραφέας: Άρης Δημοκίδης

Εικονογράφος: Έφη Λαδά

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ο Νίκος αρνείται πεισματικά να μάθει να διαβάζει. Ειδικά σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών ενώ χαλαρώνει και ξεκουράζεται στο εξοχικό της γιαγιάς Ανθούλας. Μάταια προσπαθεί εκείνη να τον πείσει να κάνει έστω και μία προσπάθεια. Είναι πια σίγουρος 100% πως η ικανότητα να διαβάζει του είναι εντελώς άχρηστη. Δεν ξέρει όμως τι χάνει… γιατί μόλις προσπέρασε το ράφι με τα νόστιμα μπισκότα στο σούπερ-μάρκετ κι από πάνω είχε μια ταμπέλα που έγραφε ΔΩΡΕΑΝ! Αχ, Νίκο! Πότε θα μάθεις επιτέλους να διαβάζεις; ΠΟΤΕ! Απαντάει εκείνος όλο νεύρα. Όμως η γιαγιά Ανθούλα που ξέρει καλύτερα από εκείνον του λέει πως ποτέ να μη λέει ποτέ. Και να που το ίδιο κιόλας βράδυ ο Νίκος στο όνειρό του γίνεται σούπερ-ήρωας! Ποια είναι η μαγική του δύναμη; Μα η ικανότητα να διαβάζει φυσικά!

Κι έτσι ο Νίκος όταν ξυπνάει το πρωί βλέπει τη ζωή και τις λέξεις με άλλο μάτι. Γιατί είναι πια σίγουρος πως ακόμα και οδηγός της Φόρμουλα 1 να γίνει, δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει ούτε ένα γύρο αν δεν ξέρει να διαβάζει.

Μια πολύ όμορφη και διασκεδαστική ιστορία για παιδιά της πρώτης σχολικής ηλικίας που τονίζει την αξία της μάθησης και βοηθάει τα παιδιά να αγαπήσουν την ανάγνωση. Διαβάζοντας το βιβλίο ο μικρός αναγνώστης μπορεί να ταυτιστεί εύκολα με τον ήρωα και να τον ακολουθήσει στη φανταστική περιπέτεια όπου οι λέξεις πρωταγωνιστούν και διαμορφώνουν το σκηνικό της δράσης. Οι εικόνες είναι εξαιρετικές, από παντού ξεπηδούν γράμματα και συλλαβές που σε καλούν να τα διαβάσεις. Στις τελευταίες σελίδες υπάρχουν έξυπνα εκπαιδευτικά παιχνίδια για τον αναγνώστη που επιθυμεί να δοκιμάσει τις σούπερ δυνάμεις του.

Ο πρίγκιπας Μισός

Συγγραφέας: Κατερίνα Ανωγιαννάκη

Εικονογράφος: Πετρούλα Κρίγκου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Είναι όμορφος, έξυπνος, χαρισματικός. Είναι πρίγκιπας και κάποιοι θα έλεγαν πως είναι πολύ πολύ τυχερός. Είναι ο πρίγκιπας Μισός. Ένας πρίγκιπας αλλιώτικος από όσους ξέρατε μέχρι σήμερα. Με μισοκομμένα βελούδινα παντελόνια, ένα παπούτσι, μισή φράτζα μακριά και μισή κοντή. Είναι που από μικρό παιδί άφηνε τα πάντα στη μέση και ακόμα και τα ολόκληρα τα κούρευε μισά.

Οι βασιλικοί γονείς του ανησυχούν. Οι αυλικοί με αγωνία κρυφακούν. Μα πως θα φέρει βόλτα το βασίλειο ο πρίγκιπας με τόση ιδιοτροπία; Σίγουρα θα κυβερνήσει το μισό. Και το άλλο μισό τι θα απογίνει;

Τζάμπα όμως ανησυχούσαν οι γονείς του γιατί ο πρίγκιπας δεν ήθελε ούτε καν μισό θρόνο για δικό του. Αντίθετα αυτό που ήθελε να κάνει και ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του ολοκληρωμένα, ήταν οι σπουδές πάνω στην κομμωτική. Κι έτσι έγινε… Τώρα αν κούρευε ολόκληρα ή μισά τα κεφάλια των πελατών του αυτό θα πρέπει να το ανακαλύψετε από μονοι σας.

Αστείο και ξεχωριστό αυτό το βιβλίο μας μιλάει για τη διαφορετικότητα και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται να έχει κάποιος στη ζωή του για να πετύχει. Αυτό που όλοι οι άλλοι μπορεί να βλέπουν σαν «κουσούρι» δεν είναι παρά το χάρισμα που ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει πως διαθέτουμε. Σπουδαία ανακάλυψη για όποιον θέλει στη ζωή του να είναι αληθινά ευτυχισμένος και να κάνει αυτό που αγαπά. Ακόμα κι αν είσαι πρίγκιπας, αν στην ιδέα του να βασιλέψεις κατσουφιάζεις τότε σίγουρα κάτι άλλο είναι αυτό που θες πραγματικά να κάνεις. Ακόμα κι αν στο χέρι σου κρατάς χρυσό σκήπτρο, αν στην ιδέα του να κρατάς ένα χρυσό ψαλίδι ανατριχιάζεις από χαρά τότε έχεις ανακαλύψει αυτό που η καρδιά σου λαχταρά! Το όμορφο αυτό βιβλίο έχει πλούσια εικονογράφηση, μοναδική όπως κι ο πρίγκιπας Μισός και αρκετες σελίδες στο τέλος με διασκεδαστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια. Για δυνατούς λύτες αλλά και για εκείνους που τους αρέσει να λύνουν τα μισά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.