Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Αταξίες στην τάξη / Να το πάρει το ποτάμι;)

Αταξίες στην τάξη

Παράσταση για κλάματα

Συγγραφέας:Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης

Εικονογράφος:Κώστας Θεοχάρης

Εκδόσεις:Κέδρος

Πλησιάζει η γιορτή για την 28η Οκτωβρίου. Στην τάξη του Πάνου οι προτάσεις φέτος για τον εορτασμό γίνονται από τους μαθητές.

Η κυρία Μαργαρίτα που έχει αποφασίσει να μην ανακατευτεί στην όλη διαδικασία παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις απίθανες προτάσεις των μαθητών της και που και που αναστενάζει βαθιά.

Αγώνες σφαιροβολίας! Διαγωνισμό χορού ή ορθογραφίας…

Τις περισσότερες ψήφους τελικά παίρνει η ιδέα για μια θεατρική παράσταση. Από εκείνη τη στιγμή επικρατεί το απόλυτο χάος!

Διανομή αρμοδιοτήτων και ρόλων, κοστούμια και σκηνικά, μια σειρά από ατυχή γεγονότα και παράξενοι οιωνοί που δείχνουν πως τα πράγματα θα πάνε από το κακό στο χειρότερο!

Θα καταφέρουν άραγε παρά τις διαφορές τους, τις ατυχίες τους, και τους αυτοσχεδιασμούς τους να συνεργαστούν και να ανεβάσουν την παράσταση;

Μια παράσταση που είτε τους συγκινήσει ή τους κάνει να κλαίνε από τα γέλια είναι μια πετυχημένη παράσταση… για κλάματα!

Το βιβλίο «Παράσταση για κλάματα» είναι το πέμπτο της σειράς Αταξίες στην τάξη. Οι ήρωες του είναι μαθητές και μαθήτριες ενός συνηθισμένου ελληνικού σχολείου. Παιδιά με διαφορετικούς χαρακτήρες, εθνικότητες και ενδιαφέροντα που μαθαίνουν να συνυπάρχουν και να εργάζονται ομαδικά. Πολύ όμορφες εικόνες που σε κάνουν να γυρνάς μπρος πίσω στις σελίδες για να γνωρίσεις καλύτερα τους αστείους αυτούς χαρακτήρες. Διαβάζοντας τις περιπέτειες, τους ξεκαρδιστικούς τσακωμούς τους, τις γκάφες και τις σκανταλιές τους, νιώθεις σαν να είσαι κι εσύ μέσα στην τάξη, μαζί τους. Είναι τόσο όμορφα γραμμένο που σε κάνει να ξεχνάς τελείως τη βαρετή παράδοση του μαθήματος και τις σχολικές ώρες που έμοιαζαν να μην περνούν. Θες να επιστρέψεις στα θρανία, να πειράξεις τους συμμαθητές σου κι εκείνοι εσένα και να βρεις το μπελά σου ενώ κρυφογελάς πίσω από το βιβλίο σου, έτοιμος για αταξίες στην τάξη!

Να το πάρει το ποτάμι;

Συγγραφέας:Χριστίνα Φραγκεσκάκη

Εικονογράφος:Ελίζα Βαβούρη

Εκδόσεις:Κέδρος

Η πόρτα της βιβλιοθήκης του σχολείου ανοίγει…

Η κυρία Συμέλη γλυκιά σαν το όνομά της στέκεται και καλεί τα παιδιά να παίξουν. Να παίξουν; Στη βιβλιοθήκη; Δεν είναι η βιβλιοθήκη μόνο για διάβασμα και για ησυχία; Κι όμως κάπου εκεί ανάμεσα στα λεξικά και τους χοντρούς τόμους εγκυκλοπαίδειας ξεκινά ένα υπέροχο παιχνίδι. Όχι με μπάλες και με τραμπάλες, ένα παιχνίδι με λέξεις, στιχάκια, ποιήματα, γεύσεις μυρωδιές κι αρώματα. Εικόνες από μακρινές ηπείρους και κοντινά νησιά. Λέξεις μεγάλες και λέξεις μικρές… τόσο μικρές που χωρούν να πετάξουν στην πλάτη μιας μύγας. Όλα στη βιβλιοθήκη ζωντανεύουν και ακούγεται δυνατά ο χτύπος μιας καρδιάς. Πού; Πού ‘ν’ τη η καρδιά που χτυπά;

Να το πάρει το ποτάμι;

Ένα πολύ όμορφο βιβλίο που μας μεταφέρει στο θαυμαστό κόσμο της βιβλιοθήκης και της ανάγνωσης. Με υπέροχες εικόνες και περιγραφές θυμίζει στον αναγνώστη πως το ταξίδι της γνώσης είναι διασκεδαστικό σαν παιχνίδι και δεν σταματά ποτέ σαν μια καρδιά που αδιάκοπα χτυπά. Λέξεις κι εικόνες στροβιλίζονται, ξεπηδούν από τις σελίδες, γίνονται μυρωδιές και γαργαλάνε τα ρουθούνια μας, γεύσεις στον ουρανίσκο μας, τόποι μακρινοί και άγνωστοι που ανοίγονται μπροστά μας και τόσο κοντά μας σαν τις σελίδες ενός βιβλίου. Οι καρδιές  χτυπούν δυνατά κάθε φορά που ανοίγει ένα βιβλίο και το ταξίδι ξεκινά!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.