Ο Μαγικός Κόσμος το παιδικού βιβλίου: Μια ιστορία θα σας πω… (Η σκυλίτσα μας, ο Πλούτο)

Μία ιστορία θα σας πω…

Η σκυλίτσα μας, ο Πλούτο

 

Συγγραφέας: Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου

Εικονογράφος: Πωλίνα Παπανικολάου

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Χρονολογία έκδοσης: Σεπτέμβριος 2012

Ηλικιακή ομάδα: προσχολική ηλικία

 

 

Η μικρή ηρωίδα της ιστορίας παρακαλούσε καιρό τώρα τους γονείς της για ένα μικρό κατοικίδιο. Η μητέρα της το αρνιόταν προβάλλοντας ως δικαιολογίες ότι δεν θα είναι ευχαριστημένο που θα ζει στο διαμέρισμα, ότι θα είναι ζωηρό και θα απαιτεί πολλή φροντίδα. Μια μέρα, όμως, ο μπαμπάς έφερε στο σπίτι έναν σκυλάκο, τον Πλούτο, που τον είχε βρει εγκαταλελειμμένο. Παρ’ όλες τις ανησυχίες της μαμάς, τον κράτησαν με την υπόσχεση να τον προσέχουν όλοι και το Πάσχα να τον πάρουνε στο χωριό. Το σκυλάκι τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τόσο άτακτο και ύστερα από λίγο καιρό επεφύλαξε και μερικές εκπλήξεις. Μαζί με τον Πλούτο όμως τα παιδιά είχαν και από τους γονείς τους άλλη μια όμορφη έκπληξη του θα άλλαζε ξανά τη ζωή της οικογένειάς τους…        

 

Το βιβλίο αυτό της Λότης Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου παρουσιάζει κάποια από τα προβλήματα της αστικής οικογένειας που αγγίζουν τα μικρά παιδιά. Με ειλικρίνεια αλλά και χωρίς να φορτίζει συναισθηματικά τον μικρό αναγνώστη δείχνει τις επιθυμίες αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν ώστε αυτές να πραγματοποιηθούν. Στο υγιές οικογενειακό περιβάλλον που οι μικροί ήρωές της ζουν τα προβλήματα αυτά μπορούν να ξεπεραστούν και να δοθούν λύσεις, χωρίς όμως να παραβλέπονται και να υποτιμόνται οι δυσκολίες. Την αίσθηση αυτή συμπληρώνει η εικονογράφηση της Πωλίνας Παπανικολάου που δίνει με τον δικός της τρόπο το ήρεμο και γεμάτο αγάπη περιβάλλον της οικογένειας ακόμα και για τις στιγμές που δε συμφωνούν μεταξύ τους.    

 

 

 

Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου

Η Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα και γράφει βιβλία για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. Το ενδιαφέρον και η αγάπη της για τα παιδιά δεν περιορίζεται μόνο στη συγγραφή βιβλίων αλλά και στη μελέτη της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Έχει τιμηθεί πολλές φορές για το έργο της με βραβεία. Κάποια από αυτά είναι: το Κρατικό Βραβείο παιδικού Βιβλίου, το βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας της Ακαδημίας Αθηνών, τιμητικά διπλώματα από το πανεπιστήμιο της Πάντοβα και τη Διεθνή οργάνωση Βιβλίων για τη νεότητα και πολλά ακόμα. Το 1994 και το 2010 ήταν προτεινόμενη για το Βραβείο HansChristianAndersen. Πολλά από τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ιαπωνικά, αλβανικά και τα κορεάτικα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και τα έργο της μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα www.loty.gr .

 

Πωλίνα Παπανικολάου

Η Πωλίνα Παπανικολάου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και Γραφιστική, έκανε σεμινάρια marketingκαι διαφήμισης και μαθήματα ζωγραφικής. Ασχολήθηκε με το κινούμενο σχέδιο και τον σχεδιασμό κοπτικών τρισδιάστατων καρτών (pop-up). Εργάζεται ως κειμενογράφος και εικονογράφος σε εκδοτικές εταιρίες, εικονογραφώντας βιβλία για παιδιά. Έχει εικονογραφήσει πάνω από 30 παιδικά βιβλία. Είναι μέλος του ελληνικού παραρτήματος της SCBWI (SocietyofChildrensBookWriters & Illustrators).

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο της Πωλίνας Παπανικολάου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.polinapapanikolaou.com .

 

 

 

Την εικονογράφηση της στήλης έχει επιμεληθεί η Πωλίνα Παπανικολάου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

www.polinapapanikolaou.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.