Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μια ιστορία θα σας πω… (Ώρα για ύπνο)

 

Μία ιστορία θα σας πω…

Ώρα για ύπνο

 

Συγγραφέας: GiovannaZoboli

Εικονογράφος: SimonaMulazzani

Μετάφραση: Ανθή Κεραμιδά

Εκδόσεις: Κόκκινο

Χρονολογία έκδοσης: Μάρτιος 2013

Ηλικιακή ομάδα: προσχολική ηλικία

 

 

Έρχεται η ώρα που όλοι πέφτουν για ύπνο… Τα παιδιά, οι αρκούδες, τα λιοντάρια, τα εφτά κατσικάκια και τα εφτά κουνούπια, δυο καμήλες, ο βάτραχος και η βατραχίνα του, ο πίθηκος και οι ψείρες του, οχτώ αδελφάκια σκυλάκια και πολλά πολλά ακόμα ζώα. Καθένας σε διαφορετικό κρεβάτι. Σε κρεβάτι από άχυρα, σε μαξιλάρια επάνω, σε κρεβάτια διπλανά ή κουκέτες, σε πολυθρόνες ή ανάκλιντρα, με κουβέρτες από άστρα, σε κρεβάτια από κύματα, ακτές ονειρικές… Άλλοι μόνοι και άλλοι με παρέα αλλά όλοι ήρεμα κοιμούνται και ονειρεύονται.       

 

Ένα βιβλίο με πλούσια εικονογράφηση που μεταφέρει τα παιδιά στον κόσμο του ύπνου. Η γραφή του βιβλίου είναι σχεδόν ποιητική. Θα μπορούσε μάλιστα αντί να διαβαστεί να τραγουδηθεί, για το λόγο ότι είναι γραμμένο σαν νανούρισμα με το μοτίβο «νάνι νάνι» να επαναλαμβάνεται συχνά. Αν θεωρήσουμε ότι κάθε παιδί προσχολικής ηλικίας αυτό που βλέπει και του διαβάζουν το πιστεύει ως πραγματικό, τότε το βιβλίο αυτό μπορεί να βοηθήσει τους γονείς που τα παιδιά τους αντιστέκονται στην ιδέα του ύπνου ώστε να πεισθούν να πάνε να κοιμηθούν, μιας και όλοι οι ήρωες είναι ζωάκια που με τον δικό του τρόπο το καθένα κοιμούνται ήρεμα.         

 

 

 

GiovannaZoboli

Η GiovannaZoboliγεννήθηκε, ζει και εργάζεται στο Μιλάνο. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδότες ως επιμελήτρια και συντάκτρια. Από το 1994 εκδίδονται ιστορικά ποιήματα και μυθιστορήματα για παιδιά στην Ιταλία και το εξωτερικό. Τα εφηβικά της βιβλία συχνά τα υπογράφει με το ψευδώνυμο GiuliaGoy. Τα βιβλία της έχουν αναγνωριστεί διεθνώς και η ίδια έχει βραβευθεί με το βραβείο Άντερσεν και το βραβείο WhiteRavens. Το 2006 τιμήθηκε με το βραβείο MicheluzziComicon ως η καλύτερη συγγραφέας κόμικς. Από το 2006 συνεργάζεται με το περιοδικό Hamelin αρθρογραφώντας για το παιδικό βιβλίο και την εικονογράφηση. Τα έτη 2005-2008 παρέδιδε μαθήματα για την παιδική λογοτεχνία και εικονογράφηση στην ακαδημία Drosselmeier.      

 

SimonaMulazzani

Η SimonaMulazzaniγεννήθηκε στο Μιλάνο και ζει και εργάζεται στο Πέζαρο. Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους ιταλικούς εκδοτικούς οίκους ενώ έχει κάνει διαφημίσεις και ταινίες μικρού μήκους από τις οποίες κάποιες έχουν βραβευθεί. Έργα της από εικονογραφήσεις βιβλίων έχουν εκτεθεί σε ομαδικές και ατομικές εκθέσει.

 

 

 

Την εικονογράφηση της στήλης έχει επιμεληθεί η Πωλίνα Παπανικολάου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

www.polinapapanikolaou.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.