Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μια ιστορία θα σας πω… (Ο Μικρόθ Πρίγκιπαθ)

Μία ιστορία θα σας πω…

Ο Μικρόθ Πρίγκιπαθ

 

Συγγραφέας: AliceBriereHaquet

Εικονογράφος: CamilleJourdy

Απόδοση: Θεόφιλος Μπαχτσεβάνης

Εκδόσεις: Νεφέλη

Χρονολογία έκδοσης: Απρίλιος 2013

Ηλικιακή ομάδα: προσχολική ηλικία

 

 

Πώς και πώς περίμεναν στο παλάτι να γεννηθεί το βασιλικό μωρό. Κι όταν γεννήθηκε ήταν το καμάρι όλου του κόσμου. Το πρόσεχαν και το φρόντιζαν πολύ και όλοι περίμεναν να ξεκινήσει να μιλάει. Ώθπου ξεκίνησε να λέει τιθ πρώτεθ του κουβεντούλεθ! Αλλά τιθ έλεγε με μια μικρή ιδιομορφία… Αποφάσισαν λοιπόν οι ευτυχείς αλλά και λίγο προβληματισμένοι γονείς του ότι από δω και πέρα όλοι θα έπρεπε να συμμορφωθούν στον τρόπο του μικρού πρίγκιπα αλλιώς θα του έκοβαν το κεφάλι! Δεν μπορούσε κανείς να κάνει αλλιώς. Έτσι σιγά σιγά έμαθαν όλοι να τα λένε στραβά για να μη στεναχωρήσουν τον βασιλιά. Όταν μεγάλωσε ο πρίγκιπας κι έπρεπε να παντρευτεί, κανονίστηκε μια μεγάλη γιορτή για να βρουν την εκλεκτή νύφη. Ήρθε κόσμος από πολύ μακριά. Γλεντούσαν και χόρευαν όλους τους χορούς. Όμως πουθενά δεν έβλεπαν τη μία που θα μπορούσε να γίνει γυναίκα του πρίγκιπα. Μέχρι τη στιγμή που είδαν μια κοπέλα να κρεμάει τα γοβάκια της στο τζάκι για να στεγνώσουν. Ο πρίγκιπας την προσκάλεσε σε χορό αλλά μιλώντας μαζί της είχε να αντιμετωπίσει κάτι πολύ απρόσμενο…

 

 

Μια πολύ όμορφη ιστορία που με πολύ χιούμορ μιλάει για ένα παιδί που έχει δυσκολίες στο λόγο και την ομιλία. Παράλληλα, και με έμμεσο τρόπο, σχολιάζεται η υπερβολική στάση κάποιων γονιών, που προκειμένου να προστατέψουν το μονάκριβο παιδί τους προσαρμόζουν ολόκληρο το περιβάλλον σε αυτό χωρίς να εξετάζουν το ενδεχόμενο να βοηθήσουν ώστε το παιδί να μάθει και να εξελιχθεί.

Στην ιστορία του μικρού πρίγκιπα η στάση αυτή δίνεται με ακραίο τρόπο, δηλαδή μέσω νομοθεσίας που ορίζεται από τον βασιλιά και με αυστηρές κυρώσεις και συνέπειες για τον υπόλοιπο κόσμο. Τελικά όμως, έρχονται έτσι οι συνθήκες που παρόλη την άγνοια του μικρού πρίγκιπα, όλη αυτή η μέριμνα για το παιδί ανατρέπεται από την ίδια ζωή και τις επιθυμίες του πρίγκιπα με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί ξανά η τάξη τόσο στο βασίλειο όσο και στη ζωή όλων των υπόλοιπων ανθρώπων.     

 

 

AliceBriere - Haquet

Η AliceBriereHaquet διδάσκει λογοτεχνία σε παιδιά γυμνασίου και έχει γράψει 19 βιβλία για παιδιά.

 

CamilleJourdy

Η CamileJourdyεργάζεται ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Μεγάλη της αγάπη είναι τα κόμικς. Η πρώτη της δουλειά δημοσιεύθηκε το 2004 όπου και αναδείχθηκε το ταλέντο της. Το 2007 δημοσίευσε, στη Γαλλία, τον πρώτο τόμο μιας τριλογίας με όνομα «RosalieBlum» όπου και ολοκλήρωσε δύο χρόνια μετά. Το έργο αυτό απέσπασε πολύ θετικές κριτικές και βραβεία.

 

Θεόφιλος Μπαχτσεβάνης

Το βιβλίο αυτό είναι το τέταρτο βιβλίο για παιδιά που μεταφράζει για τις εκδόσεις Νεφέλη.   

 

Την εικονογράφηση της στήλης έχει επιμεληθεί η Πωλίνα Παπανικολάου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

www.polinapapanikolaou.com

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.