Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μια ιστορία θα σας πω… (Οι γάτες της Κοπεγχάγης)

Μία ιστορία θα σας πω…

Οι γάτες της Κοπεγχάγης

 

Συγγραφέας: JamesJoyce

Εικονογράφος: CaseySorrow

Μετάφραση: Γιώργος – Ίκαρος Μπαμπασάκης

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Χρονολογία έκδοσης: Οκτώβριος 2012

Ηλικιακή ομάδα: από 4 ετών

 

 

Η Κοπεγχάγη έχει τα πάντα! Τα πάντα εκτός από γάτες. Εκτός από γάτες και αστυφύλακες που θέλουν να ξεκουράζονται. Αντίθετα, αυτό που υπάρχει σε πληθώρα είναι οι κοκκινοντυμένοι ταχυδρόμοι. Οι ταχυδρόμοι μεταφέρουν τα γράμματα από τις ηλικιωμένες κυρίες αλλά και τις νεαρές κοπέλες που ζητούν τη βοήθειά και τις συμβουλές των αστυνομικών για να περάσουν το δρόμο. Όμως οι αστυνομικοί παραμένουν σταθεροί στην ξεκούραση και την καλοπέρασή τους και αρκούνται στο να δίνουν οδηγίες στους ταχυδρόμους. Η λύση είναι μία: να έρθει στη Δανία με μία γάτα που θα μαθαίνει τους Δανούς, χωρίς άλλο κόστος, αυτό που επιθυμούν…

 

Ένα ανατρεπτικό και χιουμοριστικό παραμύθι που έγραψε ο Τζέιμς Τζόις τον Αύγουστο του 1936 στον τετράχρονο εγγονό του, Στίβενς, για να του μιλήσει για τη γατούλα που του έστελνε. Με το παραμύθι αυτό εκφράζει την αγάπη του στις γάτες αλλά και τον θαυμασμό του στους ταχυδρόμους με τις κόκκινες φορεσιές που είχε συναντήσει εκεί. Εξίσου ανατρεπτική και τολμηρή είναι και η εικονογράφηση του Σόρροου όπου όλοι χαρακτήρες που περιγράφονται παίρνουν μορφή ανθρωπόμορφων γατών.

 

(Το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί και σε e-book)

 

 

 

JamesJoyce

Ο JamesAugustineAloysiousJoyce γεννήθηκε το 1882 στο Δουβλίνο και πέθανε το 1941 στη Ζυρίχη. Είναι ο μεγαλύτερος από τα δέκα παιδιά της οικογένειας. Σπούδασε αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά και δραστηριοποιήθηκε στους θεατρικούς και συγγραφικούς κύκλους της πόλης του. Το σημαντικότερο έργο του είναι ο «Οδυσσέας». Έγραψε ποιήματα και διηγήματα με πιο γνωστή τη συλλογή «Οι Δουβλινέζοι». Διακρίνεται για την ιδιόρρυθμη γραφή του και γλώσσα που χρησιμοποιεί για να εκφράσει την πολύπλοκη σκέψη των ανθρώπων.  

 

CaseySorrow

Ο CaseySorrow είναι από τους γνωστότερους σκιτσογράφους, εικονογράφους και χαράκτες της Αμερικής. Οι γάτες της Κοπεγχάγης του Joyce είναι το πρώτο του εικονογραφημένο βιβλίο που εκδόθηκε το 2012.

 

 

Γιώργος – Ίκαρος Μπαμπασάκης

O Γιώργος – Ίκαρος Μπαμπασάκης είναι ποιητής, συγγραφέας, μεταφραστής και μελετητής των κινημάτων του Φουτουρισμού, Υπερρεαλισμού, Dada και των ρευμάτων για την υπέρβαση και την πραγμάτωση στην Τέχνη. Άρθρα του και κριτικές δημοσιεύονται στα περιοδικά «Δέντρο», «Διαβάζω» και σε άλλα έντυπα ή/και ηλεκτρονικά περιοδικά και εφημερίδες. 

 

 

Την εικονογράφηση της στήλης έχει επιμεληθεί η Πωλίνα Παπανικολάου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

http://www.polinapapanikolaou.com/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.