Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μία ιστορία θα σας πω… (Κάτω από τον ίδιο ουρανό)

 

Κάτω από τον ίδιο ουρανό

Συγγραφέας: Patricia Hegarty

Εικονογράφος: Britta Teckentrup

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης Πυραμίδα

Χρονολογία Έκδοσης: 2017

 

Τι θα μπορούσε να συμβαίνει κάτω από τον ουρανό; Πώς θα ήταν η ζωή; Τι συναισθήματα θα ξεδιπλώνονταν;

Σε έναν ιδανικό κόσμο, σαν αυτόν που θα ταίριαζε στα παιδιά, όπου κι αν βρισκόταν ο καθένας θα ζούσε ειρηνικά με τους άλλους. Είτε έκανε κρύο είτε είχε ζέστη θα ένιωθαν αγάπη και είτε βρίσκονταν σε βουνό ή σε αγρούς θα μπορούσαν να παίζουν ατέλειωτα, να τραγουδούν και να ταξιδεύουν! Να νιώθουν το αεράκι, τις καταιγίδες και τα νερά των ποταμών και κυρίως, να κάνουν όνειρα! Μαζί!

Σε έναν ιδανικό κόσμο όλοι θα χωρούσαν και κανείς δε θα έμενε απέξω. Ο καθένας με τον τρόπο του, τον χαρακτήρα και τις συνήθειές του.

Αν απομακρυνόμασταν από τη γη, θα βλέπαμε τον ουρανό να την αγκαλιάζει. Και μαζί με αυτή, να αγκαλιάζει και ό,τι άλλο φιλοξενεί επάνω της η γη.

Έτσι και η ιστορία αυτή. Φιλοξενεί ζωάκια. Σε άλλον τόπο το καθένα. Όμως, όλα ανεξαιρέτως είναι καλοδεχούμενα και ζουν τη δική τους ιστορία.

Η ιστορία κυλάει ήσυχα και ήρεμα σαν νανούρισμα. Οι εικόνες, με έντονα χρώματα, αφηγούνται μια άλλη ιστορία, την ιστορία των αφανών ηρώων τους, γεμάτη ζωή και όμορφα συναισθήματα. Από την άλλη, η αφαίρεση και λιτότητα των εικόνων, ενεργοποιεί τη φαντασία μιας και κάθε εικόνα θα μπορούσε να συμπληρωθεί και να εμπλουτιστεί από τους μικρούς αναγνώστες – ακροατές.

Το βιβλίο είναι και «παιχνίδι». Επιλεγμένες σελίδες κρύβουν μικρές εκπλήξεις! Κομμάτια που λείπουν και φράσεις που «ως δια μαγείας» επαναλαμβάνονται σε επόμενες ή προηγούμενες σελίδες, χωρίς να είναι γραμμένες και σε αυτές!

Η αφήγηση κλείνει με τα όνειρα. Όλα τα ζώα, ξύπνια, κάτω από τον ίδιο ουρανό, κάνουν όνειρα! Βλέπουν ένα ολοστρόγγυλο φεγγάρι, που θυμίζει ήλιο. Διαφορετικά μεταξύ τους αλλά με ειρήνη ανάμεσά τους. Σαν να μην υπάρχει τίποτα να τα χωρίζει. Άλλωστε, ο ουρανός που τα αγκαλιάζει είναι ένας! Όπως ένα είναι και το φεγγάρι που στη θέα του ονειρεύονται. Και όντως, σε έναν ιδανικό κόσμο όλοι θα αποδέχονταν την ομορφιά γύρω τους και θα κοιτούσαν μακριά, χτίζοντας τα όνειρά τους!

 

 

Την εικονογράφηση της στήλης έχει επιμεληθεί η Πωλίνα Παπανικολάου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

www.polinapapanikolaou.eu

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.