Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μία ιστορία θα σας πω… (Αρσέν και Φαντομά – Τζούνιορ / Τα τέσσερα μικρά κυκνάκια)

Αρσέν και Φαντομά – Τζούνιορ

Τα τέσσερα μικρά κυκνάκια

Συγγραφείς: Κυριάκος Αθανασιάδης – Κίκα Τσιλιγγερίδου

Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονολογία Έκδοσης: Νοέμβριος 2019

 

Ο Αρσέν και η Φαντομά, ο σκύλος ντετέκτιβ και η γάτα η βοηθός του, επιστρέφουν με ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά μικρής ηλικίας!

Πώς μπορεί να είναι μία αστυνομική ιστορία για παιδιά από τεσσάρων ετών; Στην ιστορία με τα τέσσερα κυκνάκια δεν σταματούν να συμβαίνουν ευτράπελα γεγονότα αλλά και οι ήρωες να έχουν ιδέες που θα μπορούσαμε να δούμε σε μια ταινία cartoon!

Γρήγορες ταχύτητες, ιδέες παράδοξες που μες την παραδοξότητά τους είναι – γίνονται αποτελεσματικές και φέρνουν τα πιο εντυπωσιακά και ανέλπιστα αποτελέσματα.

Στην ιστορία αυτή, ο «κακός» Μιχαήλ Στρογκόφ (το αγγλικό μπουλντόγκ με το ρωσικό όνομα) δεν είναι πραγματικά κακός παρόλο που έχει απαγάγει τα τέσσερα μικρά κυκνάκια. Ο λόγος που τα θέλει είναι για να γαργαλάει με τα φτερά τους τον κόσμο και να έχει το ένα από αυτά στο κεφάλι του για καπέλο.

Έτσι, στήνεται ένα ολόκληρο σχέδιο για να τον πιάσουν και να πάρουν πίσω τα κυκνάκια, να τα επιστρέψουν στη μαμά τους που κλαίει επειδή τα έχει χάσει.

Ο ρυθμός και η επινοητικότητα των συγγραφέων μού θύμισε παιχνίδια φαντασίας που παίζουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας, που η σκέψης μπορεί να εφεύρει και να παραγάγει τα πιο μαγικά και ακατόρθωτα πράγματα.

Μπορεί το «πρόβλημα» να είναι μια απαγωγή αλλά δίνεται με τέτοιο τρόπο που αντί να φοβίσει φέρνει γέλιο και ανυπομονησία στα παιδιά. Η ιστορία ζωντανεύει μέσα από τις φιγούρες της Ναταλίας Καπατσούλια και τα χαρούμενα και φωτεινά χρώματα που χρησιμοποιεί.

 

Την εικονογράφηση της στήλης έχει επιμεληθεί η Πωλίνα Παπανικολάου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

www.polinapapanikolaou.eu

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.