Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μία ιστορία θα σας πω… (Το αστεράκι του μπαμπά μου είμαι εγώ)

Μία ιστορία θα σας πω…

Το αστεράκι του μπαμπά μου είμαι εγώ

 

Συγγραφέας: Γεωργία Λάττα

Εικονογράφος: Θέντα Μιμηλάκη

Μουσική: καλλιτεχνική ομάδα «Αχτίς»

Σχεδιασμός και επιμέλεια CD: Γεωργία Λάττα & Γιώργος Κεσαπίδης

Εκδόσεις: Διάπλους

Χρονολογία έκδοσης: Οκτώβριος 2013

Σειρά: θετικές αξίες στον κόσμο του παιδιού/Ιστορίες που χαμογελούν

 

 

Ο μπαμπάς είναι ψηλός σαν γίγαντας και δυνατός. Μια μέρα τρύπησε το σακούλι με τα αστέρια που είναι στον ουρανό κι έτσι γεννήθηκα! Το χειμώνα, παίρνει τον ήλιο στους ώμους του και τον φέρνει μέσα στο δωμάτιό μου για να μην κρυώνω ενώ το καλοκαίρι πατάει στον βυθό της θάλασσας και με κρατάει ψηλά να παίζω με τα κύματα και τις φυσαλίδες. Ανάβει φωτάκια στον δρόμο μου, στέλνει νανουρίσματα στον άνεμο και στα νερά για να μην εμποδίζουν τα όνειρά μου, μαζεύει δροσοσταλίδες για να ξεδιψάω, οργώνει τα χωράφια για να έχω φαγητό, πολεμάει με δράκους, θηρία, τεράστια κουνούπια και πελώριες σκιές και κλειδώνει τα μυστικά μας σε μαγικά σεντούκια. Τόσα κι άλλα τόσα κάνει κάθε μέρα ο μπαμπάς κι εγώ δεν θέλω να γυρίζω σπίτι. Μου μαθαίνει να ταξιδεύω και να πετάω. Μαθαίνω τον κόσμο. Παίζω, φωνάζω, τραγουδώ και χαίρομαι μαζί του. Κάποια μέρα θα γίνω κι εγώ μεγάλος και θα τον φτάσω. Όμως πάντα θα είμαι το παιδί του κι εκείνος πάντα ο μπαμπάς μου.   

 

Μια πολύ τρυφερή και γεμάτη αγάπη ιστορία που κέντρο της έχει τη σχέση παιδιού και πατέρα. Στην αφήγηση ακούγεται η φωνή και οι σκέψεις του παιδιού που βλέπει τον πατέρα του σαν ήρωα. Παρόλο που στη ροή του κειμένου δεν υπάρχουν εντάσεις και ανατροπές, η ζωή τους ακροβατεί ανάμεσα στον πραγματικό κόσμο και στο παραμύθι, το πραγματικό και το φανταστικό παιχνίδι όπου όλα είναι εφικτά και πάντα υπάρχει κάτι μαγικό και ποτέ δεν λείπει το όμορφο τέλος. Σκηνές από την καθημερινότητα παίρνουν διαστάσεις τεράστιες, παραμυθένιες και ηρωικές. Ο μπαμπάς είναι αυτός που προστατεύει από κινδύνους και μέσω του παιχνιδιού μαθαίνει στο παιδί πράγματα για τη ζωή. Μέσα από το παιχνίδι τού δίνει εφόδια, του μαθαίνει τον κόσμο ενώ την ίδια ώρα το παιδί, με τη φαντασία του δίνει άλλο νόημα και άλλο όνομα στο καθετί.   

 

Με παρόμοιο τρόπο, η εικονογράφηση της Θέντας Μιμηλάκη παρουσιάζει την δυνατή αυτή σχέση. Με έντονα, χαρούμενα και ζεστά χρώματα φαίνεται το σκηνικό όλων όσων συμβαίνουν. Σε κάθε εικόνα γίνεται επιλογή λίγων χρωμάτων που όμως εμπλουτίζονται με χαραγμένα σχέδια και μοτίβα.    

Το βιβλίο περιλαμβάνει κι ένα CDπου αφηγείται την ιστορία του βιβλίου ενώ στο τέλος υπάρχουν τραγούδια που εξυμνούν την τόσο όμορφη και σημαντική σχέση πατέρα – παιδιού.

 

 

 

Γεωργία Λάττα

Η Γεωργία Λάττα σπούδασε Παιδαγωγικά και Ειδική Αγωγή στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί ως μοντεσσοριανή παιδαγωγός στην ιδιωτική εκπαίδευση και έχει διδάξει καλλιτεχνικά και παιδαγωγικά στα ΔΙΕΚ Θεσσαλονίκης. Λαμβάνει μέρος ως εισηγήτρια σε ημερίδες που αφορούν στην συναισθηματική και κοινωνική αγωγή των παιδιών ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά με θέματα που αφορούν γονείς και παιδιά.

Αυτό είναι το δέκατο πέμπτο βιβλίο της. Έχει συμμετάσχει με κείμενά της και σε δυο συλλογικά έργα.

 

Θέντα Μιμηλάκη

Η Θέντα Μιμηλάκη αποφοίτησε από το τμήμα ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Ασχολείται παράλληλα με τις γραφικές τέχνες, τη χαρακτική και τα πολυμέσα. Συμμετέχει με έργα της σε φεστιβάλ ψηφιακής τέχνης και ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το 2005 εικονογραφεί παιδικά βιβλία και εργάζεται και ως εκπαιδευτικός σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό είναι το τρίτο βιβλίο που εικονογραφεί.  

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.behance.net/ThedaMimilaki  

 

 

Την εικονογράφηση της στήλης έχει επιμεληθεί η Πωλίνα Παπανικολάου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

www.polinapapanikolaou.com

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.