Μία ιστορία θα σας πω… ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Μία ιστορία θα σας πω…

ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Συγγραφέας: JohnA. Rowe

Εικοναγράφος: JohnA. Rowe

Μετάφραση: Μαρία Παπαγιάννη

Εκδόσεις: Πατάκη

Χρονολογία έκδοσης: Απρίλιος 2009

Ηλικιακή ομάδα: 3 – 7 ετών

 

 

Κάποτε, σε μια πολιτεία μακρινή ζούσε μια βασιλική οικογένεια που το κύριο χαρακτηριστικό της ήταν ότι ήταν όλοι τους αγέλαστοι και κατσούφηδες. Όχι επειδή ήταν δυστυχισμένοι. Απλά είχαν ξεχάσει πώς να χαμογελούν. Κάποια μέρα η βασίλισσα έκανε τον έκτο της γιο, ο οποίος έκανε έναν παράξενο μορφασμό. Ήταν άραγε άρρωστος; Είχε κολικούς; Αέρια; Ό,τι κι αν έκαναν οι γιατροί από όλον τον κόσμο η αρρώστια του πρίγκιπα δε γιατρευόταν. Μήπως αυτή η αρρώστια θα μπορούσε να είναι και μεταδοτική;

 

 

Το βιβλίο «Χαμογέλα» δείχνει πώς η οικογένεια των Αγέλαστων ξαναβρήκε το χαμόγελο και την εύθυμη διάθεσή της. Ταυτόχρονα και η ζωή όλων των κατοίκων άλλαξε επειδή άρχισαν όλοι να μιμούνται αυτόν τον μικρό αλλά τόσο διαφορετικό μορφασμό. Με το χαμόγελο άρχισαν να αισθάνονται πιο όμορφα, να αναγνωρίζουν τα θετικά συναισθήματα και να τα εξωτερικεύουν. Η σοβαρή αλλά και καταθλιπτική στάση έδωσε τη θέση της σε μια διάθεση για επικοινωνία και εξωτερίκευση θετικών συναισθημάτων. Μέσω της ιστορίας αυτής αναδεικνύεται η αξία του γέλιου και της ευεξίας που φέρνει αυτό στη ζωή.

 

 

 

JohnA. Rowe

Ο Τζον Α. Ρόου γεννήθηκε στην Αγγλία και από τότε που θυμάται τον εαυτό του ζωγραφίζει. Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Αγγλία και την Αυστραλία. Το 1995 βραβεύτηκε με το βραβείο ΒΙΒ στην έκθεση εικονογράφησης στη Μπρατισλάβα. Άλλα βιβλία του που έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στα ελληνικά είναι «Ο Φεγγαρούλης», «Θέλω μια αγκαλιά», «Καπετάν Μπαμπέσης», «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα».

 

Μαρία Παπαγιάννη

Η Μαρία Παπαγιάννη έχει σπουδάσει Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη και έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει γράψει πολλά δικά της και έχει μεταφράσει βιβλία για παιδιά. Βιβλία της έχουν  βραβευτεί από το Κύκλο του Παιδικού Βιβλίου και το περιοδικό «Διαβάζω».

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.