Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η περιέργεια! (Τα φυλλαράκια της Γλώσσας)

Τίτλος: «Τα φυλλαράκια της Γλώσσας»

Συγγραφέας: Συντακτική ομάδα του Elniplex

Εκδόσεις : Μεταίχμιο

Τα « Φυλλαράκια της γλώσσας» είναι ένα από τα πέντε βιβλία της σειράς που δημιουργήθηκε από τη συγγραφική ομάδα του βραβευμένου εκπαιδευτικού portal Elniplex και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας με στόχο την εμπλοκή των μικρών αναγνωστών σε μια διαδραστική και ψυχαγωγική διαδικασία μάθησης. Το συγκεκριμένο βιβλίο στοχεύει στην ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των παιδιών με τρόπο συμμετοχικό, παιγνιώδη και διασκεδαστικό.

Μια κεφάτη, διαπολιτισμική παρέα με εύφανταστα ονόματα, ο Άνω Κάτω, η Πίξελ , η Φαρσί, η Πόζα Λίζα, η Τζόγια, ο Αμανέους , ο Τάτσι Μίτσι Κότσι κι ο Σαρδάμ προσκαλούν -από τη δεύτερη κιόλας σελίδα- το παιδί να γίνει μέλος της συντροφιάς τους. Ο μικρός αναγνώστης άμεσα σχηματίζει την εντύπωση ότι πρόκειται να συμμετάσχει σε μια περιπέτεια, σε ένα παιχνίδι που προϋποθέτει χιούμορ και φαντασία. Ο στόχος, η γλωσσική καλλιέργεια, καμουφλάρεται σε ένα είδος αποστολής που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας τα παιδιά, τη σωτηρία της γλώσσας που κινδυνεύει από έναν ιό των υπολογιστών.

Μέσα από αυτή την περιπέτεια τα παιδιά ξεχωρίζουν τα φωνήεντα από τα σύμφωνα, τα πεζά από τα κεφαλαία γράμματα, μαθαίνουν την αλφαβήτα, τους τόνους, τα σημεία στίξης, συμπληρώνοντας παζλ, ενεργοποιώντας μυστικούς κωδικούς, λύνοντας σταυρόλεξα και καλούνται να παράγουν σύντομα κείμενα στέλνοντας ηλεκτρονικά μηνύματα και παρουσιάζοντας τον εαυτό τους σε ένα μίνι βιογραφικό. Απασχολούνται δημιουργικά με ζωγραφική, λεξιμαχίες, κυβόλεξα και κάμποσες ακόμα ιδέες για παιχνίδι. Ποιηματάκια, λογοπαίγνια, παροιμίες επιστρατεύονται για να καλλιεργήσουν τη σκέψη και την κρίση των παιδιών με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό.

Στο τέλος, μάλιστα, έρχεται και η επιβράβευση με ένα δίπλωμα συμμετοχής στη σημαντική αποστολή για την διάσωση της γλώσσας. Η επιτυχία της αποστολής είναι δεδομένη και σ’ αυτό συντελεί το γεγονός ότι οι σωστές απαντήσεις είναι περισσότερες από μία.

Η υλοποίηση του στόχου της συγγραφικής και επιστημονικής ομάδας, της τοποθέτησης του παιδιού στο επίκεντρο, διευκολύνεται από την παιχνιδιάρικη εικονογράφηση σε ύφος κόμικς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.