Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η Περιέργεια! (Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου)

Το βιβλίο της Άννας Χατζημανώλη «Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και σας παρουσιάζουμε είναι μια νέα έκδοση της πολυαγαπημένης σε εκατομμύρια αναγνώστες μυθολογίας των θεών του Ολύμπου.

Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου

Συγγραφέας: Άννα Χατζημανώλη

Εικονογράφηση: Μιχάλης Καζάζης

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο, 2015

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Στην αρχή του κόσμου, όταν όλα ήταν άγνωστα και γεννούσαν φόβο και θαυμασμό, οι άνθρωποι άρχισαν να πλάθουν ιστορίες για να δώσουν μια εξήγηση στο μυστήριο της ζωής.

Έτσι και οι μύθοι των θεών. Ζωγράφοι, μουσικοί, συγγραφείς, ποιητές, αοιδοί, γλύπτες, αγγειοπλάστες, κ.ά. εμπνεύστηκαν και συνεχίζουν να εμπνέονται σ' ολόκληρη τον κόσμο από το Δωδεκάθεο με αποτέλεσμα τα έργα τους να είναι από τα πιο θαυμαστά.

Το συγκεκριμένο βιβλίο ξεκινάει με την Τιτανομαχία και συνεχίζει με τους 12 θεούς του Ολύμπου. Κάθε θεότητα παρουσιάζεται σε ξεχωριστό κεφάλαιο με σύντομο κείμενο και λόγια απλά που το καθιστούν κατανοητό στο μικρό αναγνώστη. Και ο αναγνώστης, ακόμα και αυτός που μόλις έχει μάθει να διαβάζει, γνωρίζει τις δώδεκα θεότητες και μαθαίνει για τα χαρακτηριστικά τους, τα προτερήματα και τα ελαττώματα, αλλά και πικάντικες λεπτομέρειες για την ζωή τους και τις μεταξύ τους σχέσεις.

Όπως και τα υπόλοιπα της σειράς έτσι και αυτό είναι καλογραμμένο, με ανανεωμένη γραφιστική ταυτότητα, που γίνεται ακόμα πιο προσιτό με την πετυχημένη εικονογράφηση με κολάζ από τον Μιχάλη Καζάζη. Το επίμετρο στο τέλος του βιβλίου δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την τεχνική του κολάζ αλλά και τον τρόπο εργασίας του εικονογράφου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.