Τακτικοί οι έλεγχοι της αστυνομίας στο ΚΥΤ Κω

Χωρίς ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα «κυλά» σήμερα η ζωή προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Πυλί, εάν τη συγκρίνουμε με προηγούμενη περίοδο όπου, στην κυριολεξία στοιβάζονταν ο ένας πάνω στον άλλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα διαβίωσής τους.

Αυτό δεν σημαίνει πως, ξεχειλίζουν από ευτυχία, όταν στόχος και σκοπός τους είναι να ζήσουν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες, αξιοπρεπείς και βέβαια, να μεταβούν στον τόπο που επιθυμούν.

Όμως, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί γενικότερα, στο ΚΥΤ Πυλίου, υπάρχει μια «ησυχία».

Σχετικά με όσα ακούστηκαν για την «επιχείρηση» της ΕΛΑΣ την προηγούμενη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτές οι «επιχειρήσεις» γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα δε «ευρήματα» (λ.χ. γκαζάκια μαγειρέματος) δεν αποτελούν στοιχεία επικίνδυνα. Κατάσχονται και γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις.

Κατά τα λοιπά, σε συνεργασία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης με το αρμόδιο Υπουργείο, ανακαινίστηκε συνολικά ο χώρος στον οποίο φιλοξενούνταν τα ανήλικα προσφυγόπουλα, τα οποία σήμερα είναι 18, ηλικίας 14 έως 17 ετών. Τοποθετούνται ήδη 11 καινούργια κοντέινερ εκ των οποίων τα 9 θα αξιοποιηθούν για στέγαση και τα 2 για γραφεία.

Να σημειώσουμε ότι, αρκετά άτομα που βρίσκονταν στο ΚΥΤ έχουν νομιμοποιήσει την παραμονή τους στη χώρα μας έχοντας τα απαραίτητα έγγραφα και σήμερα φιλοξενούνται 1.300 άτομα, ενώ στο ΠΡΟΚΕΚΑ (Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών) περίπου 350.

Τέλος, σχετικά με την κατασκευή της νέας δομής, η έναρξη των εργασιών υπολογίζεται μέσα στον Οκτώβριο.

Ίδωμεν.

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑΘΜΟΣ

Πηγή:http://www.stathmosnet.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.